Avokádový 50ml - Organický kosmetický olej

Avokádový 50ml - Organický kosmetický olej

167 Kč

Dostupnost: Skladem

AVOKÁDOVÝ OLEJ

Avokádový olej zelenkavé barvy se získává jemným lisováním dužniny plodu a je nazýván také olejem krásy. V minulosti ho používaly mexické ženy na suchou, stárnoucí a mdlou pleť, zvláště kolem očí. Tento olej je zajímavý svými regeneračními účinky. Vedle vysokého obsahu kyseliny olejové, obsahuje i 15% kyseliny linolové a 1% kyseliny gama-linolenové a pro pokožku mimořádně vzácnou kyselinu palmitololejovou (6%). Díky vysokému obsahu vitamínu E, beta-karotenu, lecitinu a dalším minerálním látkám (draslík - minerál mládí) dokáže výrazně vyživovat, regenerovat a hydratovat pokožku. Je antialergický, čímž se hodí na přecitlivělou, suchou, šupinatou a sluncem, či jinými klimatickými vlivy, podrážděnou pokožku. Snadno a rychle se vstřebává do hlubších vrstev pokožky. Pro bohatý obsah biologicky aktivních látek je oblíben v péči o zralou a stárnoucí pokožku. Účinně obnovuje elasticitu – omlazuje a vyhlazuje vrásky. A navíc jí dodá zářivý nádech. Úspěšně se používá při léčení nepříjemných projevů ekzému, lupénky, popálenin. Zklidňuje svědění, působí protizánětlivě, změkčuje ztvrdlou rohovinu na patách, loktech a dlaních.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, ROSTLINNÉ MÁSLO A MACERÁT

Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez použití chemických hnojiv a postřiků, jsou vyráběny lisováním za studena, tj. maximálně do 35°C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvalita a jedinečné blahodárné účinky. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním. Tyto oleje nazýváme panenskými. Obsahují cca 98-95% triglyceridů (TAG) a 2-5% doprovodných látek jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.


Rostlinné tuky (kakaové, bambucké, kokosové, či jiné máslo), které jsou při běžné pokojové teplotě pevné, se získávají při zvýšené teplotě do 70°C a to již při prvním lisování.


Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vylouhováním rostlin resp. jejich částí v olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový a jiné).


Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje, jako másla a olejové maceráty, pečují o pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují ji a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.


Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.

APLIKACE


• Tělo a obličej: Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.
• Vlasy: Naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro dokonalou výživu vlasové pokožky a suchých, roztřepených konečků vlasů, resp. následně po jejich umytí na usnadnění rozčesávání.
Výrobek skladujte při teplotě do +35°C a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

PODROBNOSTI


Složení: Persea Gratissima Oil (Hruškovec americký) *

* Certifikovaná organická složka

Země původu: Keňa

Kvalita: Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.


100% organický produkt


Obsah: 50ml

 

 

Nový komentář

* (Povinné)

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení