Jojobový 50ml - Organický kosmetický olej

Jojobový 50ml - Organický kosmetický olej

177 Kč

Dostupnost: Skladem

JOJOBOVÝ OLEJ

Zlatožlutá olejovitá kapalina se získává lisováním z plodů Jojoby kalifornské a patří k nejcennějším olejům ze všech známých. Je vhodná na všechny typy pokožky, protože se podobná látkám, které produkuje lidské tělo. Její chemické složení je unikátní. Podstatou oleje jsou triestery mastných kyselin z mononenasycených mastných alkoholů. Z toho důvodu se správně označuje jako vosk, přestože patří mezi oleje. Významnými doprovodnými látkami jsou vitamin E a fytosteroly, jakož i množství výživných látek, stopových prvků a minerálů. Olej se výborně vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Pokožku vyhladí, ošetří, a hloubkově regeneruje. Dále také udržuje její přirozenou vlhkost, vyhlazuje povrch, působí hojivě, ošetřuje a pomáhá při boji proti akné a problematické pleti. Póry neucpává a dobře ho toleruje i citlivá dětská pleť. Výborně poslouží při léčbě ekzémů, plenkové vyrážky, návalů, proleženin a strií. Kromě skvělých účinků na pleť, se nesmí zapomenout ani na jeho místo v péči o vlasy. Pár kapek oleje dodá vlasům jemnost, hebkost a navrátí jim oslnivý lesk a ošetří přitom i zničené konečky.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, ROSTLINNÉ MÁSLO A MACERÁT


Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez použití chemických hnojiv a postřiků, jsou vyráběny lisováním za studena, tj. maximálně do 35°C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvalita a jedinečné blahodárné účinky. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním. Tyto oleje nazýváme panenskými. Obsahují cca 98-95% triglyceridů (TAG) a 2-5% doprovodných látek jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.


Rostlinné tuky (kakaové, bambucké, kokosové, či jiné máslo), které jsou při běžné pokojové teplotě pevné, se získávají při zvýšené teplotě do 70°C a to již při prvním lisování.


Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vylouhováním rostlin resp. jejich částí v olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový a jiné).


Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje, jako másla a olejové maceráty, pečují o pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují ji a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.


Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.


APLIKACE

• Tělo a obličej: Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.


• Vlasy: Naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro dokonalou výživu vlasové pokožky a suchých, roztřepených konečků vlasů, resp. následně po jejich umytí na usnadnění rozčesávání.
Výrobek skladujte při teplotě do +35°C a nevystavujte přímému slunečnímu záření.


PODROBNOSTI


Složení: Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba kalifornská) *
* Certifikovaná organická složka


Země původu: Mexiko


Kvalita: Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.


100% organický produkt


Obsah: 50ml

 

Nový komentář

* (Povinné)

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení