Ricinový 50ml - Organický kosmetický olej

Ricinový 50ml - Organický kosmetický olej

97 Kč

Dostupnost: Skladem

RICINOVÝ OLEJ


Tento bezbarvý, viskózní olej se získává ze skočce obecného. Obsahuje zvláštní mastnou kyselinu ricinolejovou s mírně hydrofilními vlastnostmi, tím napomáhá rehydratovat pokožku se sklonem k vysoušení. Vyznačuje se svými protivirovými, antibakteriálními a protiplísňovými účinky. Jeho unikátní složení ho předurčuje k využití v kosmetice. Výborně poslouží proti bradavicím, na ošetření pooperačních jizev, bolestivých svalů i kloubů. Ocení ho i ti, které trápí vrásky na obličeji a krku. Díky svému složení prospívá vlasům, řasám i nehtům. Pravidelné vmasírování oleje do oblasti nehtového lůžka vede k získání zdravých, pevných a lesklých nehtů. Nanášením na konečky řas jim navrátí ztracenou pružnost a pomůže jim k růstu. Obzvláště se hodí na suché konečky vlasů. Vlasový zábal s teplým olejem se osvědčil při péči o pokožku trpící nadměrnou tvorbu lupů.


OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, ROSTLINNÉ MÁSLO A MACERÁT


Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez použití chemických hnojiv a postřiků, jsou vyráběny lisováním za studena, tj. maximálně do 35°C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvalita a jedinečné blahodárné účinky. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním. Tyto oleje nazýváme panenskými. Obsahují cca 98-95% triglyceridů (TAG) a 2-5% doprovodných látek jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.


Rostlinné tuky (kakaové, bambucké, kokosové, či jiné máslo), které jsou při běžné pokojové teplotě pevné, se získávají při zvýšené teplotě do 70°C a to již při prvním lisování.
Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vylouhováním rostlin resp. jejich částí v olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový a jiné).


Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje, jako másla a olejové maceráty, pečují o pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují ji a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.


Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.


APLIKACE

• Tělo a obličej: Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.


• Vlasy: Naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro dokonalou výživu vlasové pokožky a suchých, roztřepených konečků vlasů, resp. následně po jejich umytí na usnadnění rozčesávání.
Výrobek skladujte při teplotě do +35°C a nevystavujte přímému slunečnímu záření.


PODROBNOSTI


Složení: Ricinus comunis Seed Oil (skočec obecný) *
* Certifikovaná organická složka


Země původu: Indie


Kvalita: Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.

100% organický produkt

Obsah: 50ml

 

Nový komentář

* (Povinné)

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení