DEODORANT vs. ANTIPERSPIRANT

DEODORANT vs. ANTIPERSPIRANT

Deodoranty a antiperspiranty nejsou ničím novým. Všichni je známe a používáme na denní bázi. Víte však, že každý z těchto pojmů označuje něco jiného? A víte, po kterém byste měli sáhnout? Na trhu máme k dispozici mnoho možností, které nám pomáhají bojovat s nepříjemnostmi, jako je nechtěný zápach nebo nadměrné pocení. Přečtěte si, co potřebujete vědět o rozdílech mezi dvěma z nejběžnějších řešení používaných v boji s nadměrným pocením či nepříjemným zápachem.

Deodoranty se používají k maskování nebo odstraňování bakterií, které způsobují nepříjemný zápach, zatímco antiperspiranty se používají ke snížení celkového pocení. Deodoranty zabraňují nežádoucímu zápachu a antiperspiranty zabraňují pocení. Bakterie, které se přirozeně nacházejí na povrchu naší pokožky při kontaktu s potem způsobují znepříjemný zápach. Vzhledem k přirozenému fungování našeho těla víme, že pocení je jeho nezbytnou součástí. Pokud teplota našeho těla stoupá, začneme se potit, což je přirozený způsob ochlazování těla a ochrany proti přehřátí našeho organismu.

Pocení také napomáhá zlepšení krevního oběhu, metabolismu a díky tomu, že pocením se z našeho těla odplavují také mnohé škodlivé látky, podporuje i náš imunitní systém. Někteří lidé se potí méně, jiní víc. Ti druzí mají proto tendenci používat antiperspiranty k blokování svých potních žláz. Mokrý flek od potu na košili je pro mnohé z nás trapný či přinejmenším nepříjemný. Ovšem iv případě, že se potíme méně, můžeme mít problém se zápachem, a tak máme tendenci používat deodoranty pro jeho překrytí či eliminaci.

 
Existuje však řešení obou. Zejména na paměti, že použití antiperspirantů nebo deodorantů s obsahem solí hliníku není jediným dostupným řešením. Vezmeme-li v úvahu skutečnost, že pocení patří k přirozeným procesům lidského těla, ačkoli se může zdát snazší použít antiperspirant a současně řešit pocení a zápach, je třeba zvážit také dlouhodobé účinky těchto produktů na naše zdraví. Jak se říká, není všechno zlato, co se třpytí.
 

JAK JE ROZLIŠIT PŘI NÁKUPU?

Obecně jsou tyto výrobky samozřejmě rozlišeny již názvem a tudíž jsou pojmenovány buď jako antiperspirant, deodorant nebo jako obojí. Antiperspiranty zpravidla obsahují určitý druh hliníku či jiných složek, které bohužel ucpávají póry na pokožce, aby zabránily pocení. Deodorant zpravidla spíše obsahuje vůně a antibakteriální látky ke snížení zápachu. Neucpává potní slazy ani póry v naší pokožce a tedy nezabraňuje přirozenému pocení. Mírné antiperspirační účinky však může mít i deodorant a to v případě, že obsahuje látky, které zčásti pohlvují nadměrnou vlhkost. Takovými látkami mohou být různé škroby či jíly. V případě, že Vám zaleží na Vašem zdraví a nepřejete si potlačovat přirozené funkce svého organismu, volte deodorant! Ideální samozřejmě takový, který je složen z přírodních ingrediencí podporujících zdraví pokžoky, na kterou je pravidelně nanášen.

CO NÁM NABÍZEJÍ DEODORANTY SOAPHORIA?


Krémový organický deodorant
Receptura z jedinečných organických komponentů vytváří účinnou, bezpečnou a hlavně přirozenou bariéru proti nepříjemnému zápachu. Deodorant nebrání přirozeným funkcím pokožky, nezabraňuje pocení, avšak má mírný antiperspirační účinek díky přidanému oxidu zinečnatému (bez nano částic) a bentonitovému jílu. Éterické oleje jsou fixovány do speciálního škrobu a dochází tak k jejich pozvolnému uvolňování v závislosti na tělesné námaze i teplotě prostředí.


Fluidodeo
Lehoučký fluid na bázi jojobového, kokosového a slunečnicového oleje a bambuckého másla v sobě ukrývá kombinaci aktivních látek. Oxid zinečnatý (bez nanočástic), síran hlinitodraselný a jedlá soda s kapkou esenciálního oleje z čajovníku australského se postarají o mírný antiperspirační a antimikrobiální účinek, přičemž nechají pokožku dýchat a nebrání jejím přirozeným funkcím. Navržená vonná kompozice se uvolňuje v závislosti na tělesné námaze i teplotě prostředí. Vyživující a nedráždivé složení obou verzí deodorantů se postará o dokonalý komfort a zklidní pokožku i po holení či depilaci. Nelepivá konzistence usnadňuje nanášení a je vhodná k použití nejen v podpaží, ale také na chodidla či dlaně. Nezanechává stopy. Jsou bez obsahu alkoholu, hliníkových solí, živočišných tuků, syntetické parfemace, barviv, chemických a konzervačních přísad.

Pure Power – Organický minerální deodorant
Krystal potassium alum nebo síran hlinitodraselný, je přírodně se vyskytující krystalická sůl, která má silné antibakteriální a adstringentní (stahující) účinky a tím zamezuje vzniku nepříjemného pachu. Je hypoalergenní a bez parfemace, neblokuje přirozené vylučování potu a nezanechává stopy na oblečení.

Revoludeo
Úžasný krémový deodorant v praktické kartonové tubě ztotožňuje účinnou a bezpečnou ochranu proti pocení a nepříjemnému zápachu i bez obsahu jedlé sody či mastku. Veganské složení na bázi výživného kokosového a mangového másla v kombinaci s aktivními látkami jako jsou síran hlinitodraselný (v souladu s požadavky na přírodní kosmetiku) a oxid zinečnatý (bez nanočástic) zajišťuje mírný antiperspirační a antimikrobiální účinek, přičemž nezabraňuje pokožce dýchací funkcím. Vitamin E podpoří regeneraci pokožky. Navržená vonná kompozice se uvolňuje v závislosti na tělesné námaze i teplotě prostředí. Nemastnou a nelepivou konzistenci si jednoduše zamilujete! Nedráždivé složení se navíc postará o dokonalý komfort a zklidní pokožku i po holení či depilaci.

 

 
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se