Jak pečovat o rouškoplet?

Jak pečovat o rouškopleť? (pleť zahalenou rouškou?)

Na konci dlouhého dne skládáme roušky a ohromeně se díváme do zrcadla. Pozorujeme na své pletivykukující vyrážky, zvětšující se nedokonalosti, ba i pořádně podrážděná místa. Co pro medicínské pracovníky je každodenní záležitostí, pro nás, „obyčejné smrtelníky“, stává se noční můrou. V našich následujících tipech bychom rádi poradili s těmito problémy a možná i předcházeli nepříjemným „vedlejším účinkům“, které nošení roušky může přinášet.
Čistit a pročišťovat

Určitě jste již postřehli nejpodstatnější výzvu této doby... umývejte si ruce! Totéž platí i pro pleť. Pod rouškou se vytváří ideální prostředí pro množení mikroorganismů a bakterií a tak se nemusíme ani divit, že na teplém a mírně vlhkém povrchu pleti (kvůli výdechům) se tvoří samé nepříjemnosti – nedokonalosti krásy v podobě pupínků, zanícených ložisek a akné. Proto se snažme po každém návratu z venku pročistit svoji pleť. Nejlépe poslouží voda, ale pokud její zdroj nemáme nablízku, výborně se hodí i Tvůj oblíbený hydrolát. Pozor! Nezapomínejme, že agresivní mycí prostředky a výrobky s vysokým obsahem alkoholu mají pro pleť stopku. Mohou totiž její křehké struktuře ještě více uškodit a přesušit ji. Náš tip: Podrážděnou pleť krásně zklidní hydrolát z vilínu.
 
Hydratovat

Po důkladném umytí obličeje nezapomínejme na pořádnou dávku hydratace. Proč je tento krok důležitý právě po čištění? Neboť pokud před nanesením krému pleť není vyčištěná, můžeme si vydělat na pořádné problémy se zanesením a ucpáním pórů nečistotami. Preferujme lehké a vysoce hydratační krémy s obsahem antioxidantů (vitamin C a E) nebo zvláčňujícími a vlhkost vážícími látkami (kyselina hyaluronová, allantoin apod.). Přes den si můžeme dopřát extra dávku hydratace ve formě květinových vod, které stačí jen jemně přestříkat a okamžitě se postarají o osvěžení. Náš tip: O bezproblémové dny a nakopnutí vitamíny se postará Majestic hydratační & rozjasňující pleťový krém.

Méně je víc, hlavně pro make-up!

Protože i pokožka potřebuje trochu prostoru pro dýchání, je v tomto období nesmírně důležitá také opatrnost při výběru dekorativní kosmetiky. Tyto produkty totiž mohou blokovat cirkulaci vzduchu. Snažme se nosit co nejméně make-upu a volme spíše lehoučké, jemně krycí výrobky nebo BB krémy. Také je ke zvážení fakt, že některé denní krémy s obsahem chemických UV filtrů mohou poškodit celistvost gumiček nebo elastických materiálů našich roušek. Proto se držme výrobků s obsahem minerálních UV filtrů. Pokud už si na líčení potrpíme, zaměřme se spíše na zvýraznění očí a nezanedbávejme kvalitní večerní odlíčení. Náš tip: Příjemné sjednocení tónu pleti zajistí zkrášlující tónovací balzám s vitamínem E s obsahem fyzikálním UV blokátorů, který pokožce zároveň umožní volně dýchat.
 

Trpělivost nám hraje do karet

Péče o pleť jako taková nestačí, pokud si nedáme záležet na jejím načasování. Předtím, než bychom vyrazili z domu, si nechme v záloze dostatečně dlouhou dobu – nejméně 30 minut, aby se nanesená kosmetika mohla zcela vstřebat. Nevstřebané vrstvičky kosmetických produktů se s největší pravděpodobností otlačí a „vstřebou“ přímo do roušky, což opět umožňuje množení bakterií.

Kosmetička z domu

Všimli jste si sami, že pleť se pod rouškou spíše zanáší a než kdyby trpěla? Není divu. Dopřejte jí proto častější exfoliaci i mazlení. Nedrhněme, prosím, ošetřujme pleť peelingem jen velmi jemně, abychom jí mechanicky neublížili. Následně nanesme svou oblíbenou masku a tento rituál zopakujme minimálně jednou týdně. Náš tip: Tato kombinace zatočí s nečistotami, pročistí a rozjasní pleť: Majestic čistící peeling s polynéským pískem a Moringa – antioxidační pleťová maska.

Pryč s podrážděním!

Pokud i přes naši všemožnou snahu pleť chránit, dojde k jejímu zarudnutí nebo až iritaci, sáhněme po „zázračných“ mastičkách s obsahem oxidu zinečnatého. Tato surovina se vyznačuje svým antiseptickým, uklidňujícím a regeneraci podporujícím účinkem. Vaše pleť se za takové lokální ošetření jistě jen odvděčí. Náš tip: Nechte se překvapit otevřením adventního kalendáře, nebo nás trpělivě sledujte, aby Vám neunikla Zinková mastička, která brzy přibude do našeho repertoáru :)


Vykřičníky na závěr

- Pleti se dotýkejme jen čistýma rukama!
- Svoje roušku periodicky čistíme a dezinfikujme!
- Preferujme roušku z přírodních materiálů!

 

 
Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Face Mask Breakouts: How To Stop 'Maskne'
- 9 ways to prevent face mask skin problems
- How to Clean Your Face Mask—And Protect Your Skin
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se