NENÍ RUTINA JAKO RUTINA!

Není rutina jako rutina! Jak by měla vypadat ideální skincare rutina? Jaké kroky by měla zahrnovat? Jaké produkty by měla obsahovat a podle čeho je vybírat? Umět si vyskládat funkční skincare rutinní péči a zároveň ji i pravidelně používat se na první pohled může jevit jako nedosažitelná meta, pokud na tomto aspektu péče o zevnějšek však dostatečně zapracujeme, naše pleť se nám odvděčí hned několikanásobně.


Proč „rutina“?

Protože péče o naši pleť by se skutečně měla stát přirozenou rutinní záležitostí, kterou vykonáváme tak jaksi automaticky, pravidelně, bez větších změn. Základní kroky pleťové rutiny jsou tři:

Čištění

Tonizace

Hydratace a výživa

Čtvrtý krůček, který však nemusí být v pořadí striktně poslední, může zahrnovat různé produkty doplňkové péče. I o tom si však více povíme o něco níže v našem článku :)

Čištění 2x2 je základ

Ať už jsme majiteli suché, citlivé, mastné či problematické nebo jakékoli jiné pleti, základem každé péče je čištění. Důkladným odstraněním nečistot z pleti předcházíme tvorbě pupínků, akné, zánětů či černých teček. Navíc čistá pleť dokáže krásně absorbovat živiny, které jí dopřejeme aplikací krémů či sér. Pokud si teď v duchu říkáte „Fajn, tak si obličej opláchnu vodou“, musíme hned dodat, že čistá voda na čištění pleti rozhodně nestačí.

Některé nečistoty, které se na náš obličej během dne dostanou, jsou totiž ve vodě nerozpustné, proto je ideální volbou zvolit si dvoufázové čištění pleti ráno i večer. Ráno se totiž na pleti rovněž nacházejí nečistoty – částečky prachu či mikroorganismy z našeho polštáře ale i zbytky produktů, které jsme na pleť aplikovali před spaním... Zvolte si proto kombinaci produktů, které pomohou s odstraněním nečistot rozpustných ve vodě a zároveň i v oleji . MAJESTIC Vám nabízí řešení hned několik. Sáhnout můžete po jemném odličovacím mlíčku, čistícím gelu, čistícím mousse či micelární pěně. Skvělou volbou pro čištění pleti jsou i mýdélka Carbone a Clayinite, nebo některý z vašich oblíbených organických olejů.

Rozhodnout se můžete podle jejich konzistence, která vám nejvíce vyhovuje, nebo si můžete nechat poradit naší Ritou, která stojí za samotným vývojem produktů :) Ať už se rozhodnete pro kterýkoli produkt, nezapomínejte, že po čištění je vždy třeba opláchnout zbytky produktu vodou, aby jsme nečistoty skutečně obdrželi z povrchu pleti.
 
Tonizace naše každodenní

Tonizací pleť dočistíme, podpoříme její sjednocení, zklidnění, nastartujeme regenerační procesy a zároveň poskytneme jistou dávku hydratace. Věděli jste, že organická květinová voda poslouží jako ideální a zároveň čistě přírodní pleťové tonikum? Pokud jste kouzlo květinových vod ještě nestihli objevit, vřele vám doporučujeme sáhnout po některé z ověřených klasik jako jsou damašská růže, levandule lékařská, máta peprná či nesmírně oblíbený hamamelis. Vše závisí na typu vaší pleti. Pro nerozhodné jsme připravili také stručného poradce pro výběr květinové vody podle typu pleti nebo podle problému, který pleť trápí, ochotně vám však s výběrem poradí i naše Rita.
 

Zasloužená hydratace a výživa

Hurá, je zde třetí krok naší rutiny a zároveň i náš nejoblíbenější. Zbystřete pozornost, chystáme se hýčkat! Nejen naši pleť, ale také smysly, duši a mysl. Není totiž hezčí pocit po dlouhém dni než si laskavě a pečlivě vmasírovat do pleti oblíbené pleťové sérum či výživný krémek. MAJESTIC séra i krémy jsou vytvořeny vysloveně podle typů pleti, s důrazem na výběr skutečně efektivních aktivních látek, které nám přinášejí požadované výsledky. Vhodnou volbou krému či séra dokážeme pleť zjemnit, zregenerovat, nastartovat její mikrocirkulaci a tak i obnovu, podpořit tvorbu kolagenu, eliminovat vrásky či jemné linky, vyživit ji a rozzářit krásou a zdravím. V ideálním případě proto po tonizaci naneste MAJESTIC pleťový krém, nechte ho chviličku vstřebávat a následně aplikujte malé množství pleťového séra, které bude dokonalou tečkou za vaším ranním i večerním rituálem krásy.


Zapomněli jsme na něco?

Naši pleť občas potrápí různé nedostatky a to iv případě, že jinak máme pleť takříkajíc normální. Netřeba však zoufat, právě pro tento případ máme v záloze širokou nabídku pleťových pomocníků! Od čistě přírodních kosmetických jílů přes hotové blahodárné masky až po jemné obnovující peelingy ;) Nesmíme zapomínat také na samotné organické oleje, které se těší obrovské popularitě mezi Soaphoristy. Tyto pomocnice se rozhodně vyplatí mít doma a podle jejich konkrétního druhu je do své rutiny zahrnout denně/týdně nebo podle potřeby.
Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Simple Steps to the Best Daily Skincare Routine, According to Dermatologists
- Skin Cleansing 101: Why Washing Your Face is Important
- How to Choose the Skincare Products Best Suited for Your Skin
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se