HROZNOVÝ OLEJ: Vše, co je potřeba vědět

HROZNOVÝ OLEJ: Vše, co je potřeba vědět

SEZNÁMTE SE: Hroznový olej - co to je?

Hroznový olej je oblíbený rostlinný olej, který se získává z jadérek plodů vinné révy – révy hroznové, lat. vitis vinifera. Vinná réva je velmi známou kulturní rostlinou pěstovanou v mnoha zemích především kvůli svým plodům, kterými jsou hrozny. Většina z nás ví, že z hroznů se vyrábí víno, ovšem možná ne každý už stihl poznat i další skvělý produkt z jadérek tohoto skvělého ovoce.

Olej z hroznových jadérek je nesmírně všestranným a neuvěřitelně populárním pomocníkem ve zkrášlování. Hroznový olej na pleť používají ženy po celém světě a neméně oblíbeným je iv používání v kuchyni. Salátům dodává lehké osvěžení, přičemž jeho chuť je téměř nepatrná, proto se úžasně kombinuje s jakýmikoli surovinami. V kosmetice si kromě pleťové péče našel hroznový olej uplatnění také v péči o vlasy a celé tělo.

Opět však platí, že pokud se rozhodnete koupit hroznový olej, je velmi důležité dívat se na původ. Skutečně kvalitní olej z hroznových jadérek je za studena lisován a nerafinován. Kvalitní hroznový olej nemusí být drahý, ovšem samotná cena by při jeho výběru neměla být rozhodující. Důležitý je způsob zpracování a výroby, jakož i případné certifikace o bio původu nebo udržitelném způsobu zpracování.


VLASTNOSTI HROZNOVÉHO OLEJE

Víte, jak by měl vypadat poctivý hroznový olej? I kvalitní olej z hroznových jadérek má své charakteristické vlastnosti. Pojďme se na ně společně podívat.

Hroznový olej je konzistencí podobný jakémukoli jinému oleji. Není příliš hustý, ani příliš řídký.

Konzistence hroznového oleje je tedy typicky olejová.

Což je však zajímavé, že hroznový olej patří k sušším typům olejů. Díky tomu při nanesení na pokožku nezanechává výrazně mastné stopy, ale velmi dobře se vstřebává.

Vůně hroznového oleje není nijak zvlášť výrazná, dalo by se říci, že je téměř nepatrná.

Zbarvení je většinou jemně nazlátlé až nazelenalé. Rozdíly v odstínech zbarvení jsou dány konkrétní odrůdou a druhem hroznů, ze kterých se olej vyrábí.
 

HROZNOVÝ OLEJ V KOSMETICE


Nezastupitelné místo si hroznový olej vysloužil také v kosmetické výbavě nejnáročnějších beauty maniaček. Hroznový olej na pleť lze nanášet bez obav, že by pleť zůstala nepřiměřeně mastná. Je pletí výborně snášen a lehce vstřebáván, což je jedním z hlavních důvodů, proč hroznový olej řadíme mezi top pleťové oleje vůbec.

Hroznový olej se využívá jako zvláčňující a vyživující složka nejen v pleťových krémech a sérách, ale výborně působí také na vlasovou pokožku a vlasy. Kůži obecně pomáhá zbavovat suchosti a zjemňuje její povrch. Efektivní podporuje udržování hydratace pokožky, působí jemně antioxidačně a neucpává póry. I proto je hroznový olej vhodný pro všechny typy pleti.

Hroznový olej lze použít také jako jemný nemastný masážní olej. Je ideální volbou při výrobě tělového ošetřujícího oleje, jelikož vyživuje bez zbytečného zatížení a přílišného mazání pokožky.
Hroznový olej podporuje zdraví pokožky a oddaluje proces jejího stárnutí. Pomáhá předcházet vzniku pupínků a akné, předchází tvorbě suchých lupů ve vlasové části pokožky hlavy. Podporuje růst vlasů a posiluje je. Zmírňuje nezdravé projevy pleti jako je svědění či nadměrné vysychání.
 

DALŠÍ VYUŽITÍ HROZNOVÉHO OLEJE

Mnozí známe hroznový olej právě z regálů velkých supermarketů, kde se na nás ve výhodném balení s extra výhodnou cenou usmívá mezi spoustou dalších jedlých olejů. Ano samozřejmě i hroznový olej je jedlý, avšak i v tomto případě doporučujeme poohlédnout se po skutečně kvalitním typu oleje a nenechat se zlákat extra výhodným poměrem ceny a objemu některých výrobců.

Kvalitný hroznový olej, jak jsme zmiňovali, dodává „šťávu“ zeleninovým salátům, ale s radostí jej můžete použít iv kombinaci s jinými surovinami při přípravě především studené kuchyně. Říká se, že hroznový olej při vnitřním užívání zlepšuje činnost celého organismu a působí na nejrůznější jeho součásti od zdraví ústní dutiny, přes problémy pohybového aparátu, pevnost kostí až po zlepšení zraku a mnoho dalších. Nepochybně patří ke zdravějším typům oleje, avšak mějme vždy na paměti, že i příliš mnoho oleje našemu tělu škodí. Všechno s mírou!

TIPY A TRIKY

Jak můžete využít hroznový olej pro krásu a zdraví? Přinášíme hned několik tipů:

Ultra lehká náhrada pleťového krému. Hroznový olej je tak jemný a dobře vstřebatelný, že jej mnohé Soaphoristky používají také jako jemnulinký podklad pod makeup, který brání nadměrné ztrátě vláhy.

Čistě přírodní antioxidační kúra. Aplikujte hroznový olej na pleť večer před spaním a nechte se překvapit rozzářenou a úžasně hladulinkou pletí každé ráno.

Posílení vlasů už od kořínků, zbavení se lupů, prevence proti nadměrnému vypadávání vlasů? Pár kapek hroznového oleje vmasírovaných do vlasové pokožky dokáže zázraky.

Jemnulinký odličovací olej vhodný pro naprosto všechny typy pleti. Nepotřebujete vůbec nic navíc, jen hroznový olej Soaphoria a kosmetický tamponek.

Pečující tělový olej. Hroznový olej se bez sebemenších problémů postará o pokožku celého těla. Použijte jej samostatně nebo provoňte několika kapkami oblíbeného éterického oleje a nechte se jím hýčkat.



SOAPHORIA HROZNOVÝ OLEJ



Hroznový olej Soaphoria představuje bio rostlinný olej, za studena lisovaný a nerafinovaný. Ekocertifikovaný olej z hroznových jader pochází z udržitelného hospodářství v Chile, kde se získává z jadérek ekologicky pěstovaných plodů révy vinné. Známka EKOCERT označuje poctivý produkt přírody vyrobený způsobem, který je šetrný jak ke konkrétní rostlině s cílem zachovat nejlepší vlastnosti ricinového oleje, tak k samotné planetě.

Kromě samostatného hroznového oleje v top kvalitě naleznete v nabídce soaphoria.sk i bestsellery, které hroznový olej obsahují jako jednu ze svých účinných složek.




Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?

Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Grapeseed Oil for Skin: Benefits and Uses
- Grape seed oil characterization: A novel approach for oil quality assessment
- The health and beauty benefits of grapeseed oil


Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se