SAKRÁLNÍ SILICE

SAKRÁLNÍ SILICE


Spojení s dávnou minulostí je velmi zrušující. Vědět, že nespočet generací vyhledávalo a opětovně se vrátili k využívání stejných esenciálních olejů kvůli jejich nesčetným blahodárným vlastnostem vzbuzuje věrohodnost a inspiruje nás mnohonásobně.

Esenciální oleje jsou tu pro nás už léta jednající. Není tedy sporné, proč si toho lidé všimli a v nějaké formě využili. O samotných esenciálních olejích se mluví ve starověké literatuře staré tisíce let, přičemž Řím je známý svými lázněmi, území Řecka pro své parfémy a oleje na pomazání, o kterých se zmiňuje i samotná Bible. V posledních desetiletích se věda o destilaci esenciálních olejů jako čistých, koncentrovaných silic se zdokonalila. Když se výzkumníci a chemici začátkem 19. století dozvěděli více o jejich chemickém složení, dokázali zdokonalit schopnost izolovat tyto sloučeniny a později analyzovat jejich přesné složení, aby pochopili více o jejich specifických výhodách. Bohužel, s touto schopností přišla přitažlivost syntetiky a pokusů napodobit umění využití přírody z předvídatelných sálů laboratoře. Po bádání historických poznatků, Písma svatého a také námětů matky přírody, jsme ve výrobním týmu navrhli zcela specificky laděné esenciální směsi ze sakrálních olejů ve spojení s moderními a obzvláště nečekanými kombinacemi pro smysluplné přežití chvil.

Dotek moderní historie pro Tvé chvíle najdeš v:


Směs silic Síla
Při tvorbě této směsi nás svou temností a mocností uchvátilo právě posvátné kadidlo, myrha a pepř, který korunuje esenci na pozici bašty. Kombinaci kouřových akordů krásně doladí jantarově-dřevitý cypřiš a mystické cedrové dřevo. Výrazné a velmi hlasité rysy nečekaně zkrotí a ucelí právě exotická vanilka ve spojení s ovocnou jalovkou. Tímto celá směs působí harmonizujícím způsobem a navodí pocit bezpečí, síly, jednoty.



Esence Ticho
Inspirací pro danou směs byly kouzelné procházky z našeho dětství zamrzlou krajinou a balzamovitým vzduchem lesů, ze kterých jsme si odnesli duševní spokojenost. Základní akordy udávají borovice a jalovce, které netradičně doladí právě orientální santalové dřevo a mediteránské šťavnaté tóny limetky a zelené mandarinky. Šmrnc jako hvězda na stromě podtrhne kapka vanilky. Vznešená zelená esence působí spirituálně uklidňující a přitom povzbuzující. Vykouzlí bezslovné ticho a nefalšovaný hygge pocit.



Směs silic Čaro
Vidět třpyt v očích malých rošťáků během sněžných her je přímo k nezaplacení. Směs ukrývá právě tuto hravost ve spojení balzamovitých tónů jedle a zemitého santalového dřeva, když překvapivě vystoupí z pozadí zjemňující květinové rysy šeříku a irisu, podmanivá skořice a kardamon. Šťavnatý bergamot korunuje kouzelnou ledovou královnu svými nakyselými akordy a směs.
 

Inspirovali nás:


Kadidlo
Kadidlo je nepochybně králem esenciálních olejů díky charakteristickým balzámově kořenitým rysům s jemně nasládlým pozadím. Již v pravěku se používalo jako primární složka posvátného kadidla, léčivo i platidlo s hodnotou zlata. Křesťané nejlépe znají kadidlo jako jeden z dárků, které dostal Ježíš od mudrců, ale v současnosti se o něm ví, že podporuje buněčné zdraví pokožky a buduje zdravý imunitní systém.
 

Myrha
Myrha se používá již od starověku jako pro její pronikavé dřevité aroma s teplými pryskyřičnými tóny, ale i pro její vynikající blahodárné vlastnosti. Ve starověkém světě byla velmi populární, používali ji Číňané a Egypťané jako lék a ve Starém zákoně se vzpomíná, že se používala při křesťanských církevních obřadech. Je to v Bibli nejvíce citovaný (až 156krát) olej jako součást posvátného pomazání, balzamovací přísady, ale také jako kosmetické ošetření pleti královny Ester.

Skořice
Podobně jako myrha, i skořicový olej byl hlavní složkou svatého pomazání a používal se na pročištění vzduchu, ničení plísní a působil jako přírodní lék. Přestože se dnes skořice nejčastěji používá jako koření, samotný král Šalomoun používal tento aromatický olej jako přírodní parfém i v ložnici.




Balzámová jedle
Esenciální olej jedle s velmi příjemnou, pozitivní a osvěžující vůní má široké využití, napomáhá fungování dýchací a nervové soustavy, je skvělým osvěžovačem vzduchu a ulevuje při onemocnění kostí a kloubů. Z biblického hlediska bylo dřevo jídle používáno k výrobě hudebních nástrojů.

Cedrové dřevo
Právě cedrové dřevo si král Šalomoun vybral při stavbě Božího chrámu a také se předpokládá, že Ježíš byl ukřižován na kříži z cedrového nebo cypřišového dřeva. Vzácný esenciální olej, který z něj pochází, se pyšní dřevitým vrchem, mírně sladkými tóny a pikantním balancem. Egypťané ho využívali k balzamování mrtvých, k uchování pro posmrtný život. Předpokládalo se, že přináší duchovní moudrost, používalo se při rituálních očistách a sloužilo jako lék na kožní choroby i lepru. Prokazatelně pozitivně působí na lymfatický a respirační systém, proto v Tibetu se dodnes používá i jako tradiční medicína. Cedrové dřevo, odvozené z libanonských cedrů, podobně jako jeho soused balzámová jedle, je známé svými léčivými a čistícími vlastnostmi.

Santalové dřevo
Vzácný esenciální olej, který vyzařuje smyslnou orientální vůni s kořeněně-dřevitými tóny. Ve starověku se používal pro náboženské obřady a byl cenný při dosahování meditace a zenového statusu. Písmo svaté santalové dřevo označuje jako „aloe“ a nazývá se jedním z olejů radosti spolu s kadidlem, myrhou a cedrovým dřevem. V tradiční medicíně se používá pro své antiseptické, analgetické a antihypertenzní vlastnosti.



Cypřiš
Jeho název je odvozen z řeckého výrazu „sempervirens“, což v překladu znamená „věčný život“. Cypřiš je v Písmu slaven jako symbol síly, bezpečnosti a prosperity. Bible vzpomíná cypřiš jako vybrané dřevo na stavbu Mojžíšovy archy. Esenciální olej z majestátního cypru evropského je dodnes uznáván pro své vynikající vlastnosti: tonizuje oběhový systém, osvěžuje krevní oběh, snižuje žilní a lymfatickou stagnaci.



Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se