Makadamový 50ml - Organický kosmetický olej

Makadamový 50ml - Organický kosmetický olej

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

197 Kč

Dostupnost: Skladem

MAKADAMOVÝ OLEJ

Makadamový olej se lisuje z kulovitých ořechů. Je unikátní tím, že obsahuje 16 až 34% kyseliny palmitolejové (omega-9 MK), podobně jako náš kožní film. Stárnutím a jinými nepříznivými vlivy se zastoupení této složky snižuje, což zapříčiňuje ztrátu bariérových funkcí a vysychání pokožky. Představuje bohatý zdroj beta-karotenu, vitaminu E a fytosterolů. Je známým a silným antioxidantem, který brání poškození buněčných membrán. Vykazuje vzácné bariérové účinky vůči škodlivinám chemickým i mikrobiologickým, ale i vůči slunečnímu záření. Výborně penetruje suchou, přecitlivělou, podrážděnou až ekzematickou pokožku včetně dětské, avšak nezanechává mastný pocit po použití. Výborně zjemňuje a zvláčňuje. Udržuje ji hebkou, pružnou a mimořádně elastickou. Je vhodný i po poškození pokožky úrazem, či popálením. Velmi účinný je zejména na stárnoucí pleť, jelikož působí jako vyhlazovač vrásek.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, ROSTLINNÉ MÁSLO A MACERÁT

Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez GMO, bez použití chemických hnojiv a postřiků, jsou vyráběny lisováním za studena, tj. při tepelném zpracování teplota nepřesáhne 45°C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvalita a jedinečné blahodárné účinky. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním. Tyto oleje nazýváme panenskými. Podle druhu, oleje obsahují cca 98-95% triglyceridů (TAG) a 2-5% doprovodných látek jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.

Rostlinné tuky (kakaové, bambucké, kokosové, či jiné máslo), které jsou při běžné pokojové teplotě pevné, se získávají při zvýšené teplotě do 70°C a to již při prvním lisování.

Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vylouhováním rostlin resp. jejich částí ve vhodném olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový a jiné).

Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje, jako másla a olejové maceráty, pečují o pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují ji a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.

Bez sulfátů, glykolů, silikonů, ropných derivátů, živočišných tuků, parabenů a konzervačních látek, syntetických barviv a parfemace.

APLIKACE

• Tělo a obličej: Přiměřené množství přípravku naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.
• Vlasy: Přiměřené množství přípravku naneste před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro dokonalou výživu vlasové pokožky a suchých, roztřepených konečků vlasů, resp. následně po jejich umytí na usnadnění rozčesávání.

Určeno pro každodenní použití. Pouze pro vnější použití. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném a suchém místě, při teplotě do + 35 °C a nevystavujte přímému slunečnímu záření, zdroji vlhkosti a mrazu. Nepoužívejte na otevřené rány. Vyhněte se oblasti očí. Při zasažení očí vyplachujte vlažnou vodou po dobu minimálně 15 minut bez přerušení směrem od vnitřního koutku k vnějšímu (v případě nošení kontaktních čoček je předem odstraňte). Pokud dojde k podráždění, vyhledejte lékařskou pomoc.

Před prvním použitím se doporučuje provést tzv. Patch test, tj. aplikovat a otestovat kosmetický přípravek na jeho snášenlivost na malé plošce pokožky, nejlépe na zápěstí a počkat 24h. Touto metodou se může předejít nástupu alergických reakcí a přecitlivělosti na daný výrobek. Pokud po aplikaci se projeví alergická reakce, povrch pokožky smyjte vlažnou vodou. Výrobek okamžitě přestaňte používat. Pokud alergická reakce přetrvá po delší dobu vyhledejte lékařskou pomoc.

TIPY A TRIKY

Produkt se výborně kombinuje s růžovým, levandulovým a lipovým hydrolátem.

PODROBNOSTI

Ingredients/Složení: Macadamia integrifolia Seed Oil (Makadamový ořech) *

* Certifikovaná organická složka

Země původu: Austrálie / Keňa

Kvalita: Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.

100% organický produkt

Obsah: 50ml

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info