Tamanu 50ml - Organický kosmetický olej

Tamanu 50ml - Organický kosmetický olej

297 Kč

Dostupnost: Skladem

TAMANU OLEJ

Olej lisovaný ze semen kalaby obvejčité se stává stále známějším pro své pozoruhodné léčivé vlastnosti. Tento středně viskózní olej se vyznačuje antineuralgickými, protizánětlivými a antimikrobiálními vlastnostmi. Jeho antimikrobiální a antimykotické vlastnosti byly prokázány v klinických testech, kde dosáhl pozoruhodné výsledky i při srovnání s antibiotiky. Účinnost byla prokázána při aplikaci na kožních zánětech a vředech, hnisavých ranách po popáleninách, infekcích močového ústrojí, plísních na pokožce. Používá se na hojení jizev a těžkých ran, ekzémů a akné, na křečové žíly, proti bolesti při revmatismu, ischiasu či pásovém oparu a různých jiných chorobách způsobených bakteriemi či plísněmi, také se hodí na zarudlou pokožku spálenou sluncem a po štípnutí hmyzem. Olej obsahuje vysoké podíly kyseliny linolové, olejové, stearové i palmitové, polyfenolů i vitamínu E. Má vliv na rychlejší regeneraci pokožky, působí proti stárnutí buněk a tvorbě vrásek, hydratuje a vyživuje pokožku. Není vhodný samostatně používat na masáž, doporučuje se ředit v jiném nosném oleji a také není vhodný k vnitřnímu užití.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, ROSTLINNÉ MÁSLO A MACERÁT

Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez použití chemických hnojiv a postřiků, jsou vyráběny lisováním za studena, tj. maximálně do 35°C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvalita a jedinečné blahodárné účinky. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním. Tyto oleje nazýváme panenskými. Obsahují cca 98-95% triglyceridů (TAG) a 2-5% doprovodných látek jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.

Rostlinné tuky (kakaové, bambucké, kokosové, či jiné máslo), které jsou při běžné pokojové teplotě pevné, se získávají při zvýšené teplotě do 70°C a to již při prvním lisování.
Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vylouhováním rostlin resp. jejich částí v olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový a jiné).

Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje, jako másla a olejové maceráty, pečují o pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují ji a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.

Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.

APLIKACE

• Tělo a obličej: Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klapavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.

• Vlasy: Naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro dokonalou výživu vlasové pokožky a suchých, roztřepených konečků vlasů, resp. následně po jejich umytí na usnadnění rozčesávání.

Výrobek skladujte při teplotě do +35°C a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

TIPY A TRIKY

Produkt se doporučuje ředit s nosným olejem v minimálním poměru 1: 3.

Složení: Calophyllum inophyllum Seed Oil (tamanu, Kalaba obvejčitá) *

Země původu: Madagaskar

Kvalita: Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.

100% organický produkt

Obsah: 50ml

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info