Saflorový olej 50ml - Organický kosmetický olej

Saflorový olej 50ml - Organický kosmetický olej

197 Kč

Dostupnost: Skladem

SAFLOROVÝ (SVĚTLICOVÝ) OLEJ

Vysoce ceněný olej žluté barvy s charakteristickou vůní se získává lisováním semen ze světlice barvířské (safloru). Představuje výborný zdroj nenasycených mastných kyselin, antioxidantů a vitamínů E a K. Olej s volnou strukturou se rychle vstřebává a nezanechává mastný film. Má excelentní regenerační a anti-aging účinky na pokožku i vlasy – změkčuje, zjemňuje a vyživuje je. Přispívá k udržení hydratace a chrání lipidovou vrstvu pokožky. Vhodný je pro všechny typy pokožky, zejména však poslouží k ošetření zralé, suché a citlivé se sklonem k zarudnutí a podráždění. Blahodárně působí na kruhy pod očima a také otoky. Jeho účinky chválí lidé trpící kuperózou a rosaceou. Zmírňuje zarudnutí, podílí se na obnově kožní struktury a zvyšuje její pružnost a pevnost. V péči o vlasy také hraje významnou roli, chrání je před dehydratací, navrací jim zdravý vzhled a reguluje jejich vypadávání.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, ROSTLINNÉ MÁSLO A MACERÁT

Rostlinné oleje izolované z jader, semen a plodů vybraných rostlin a olejnin produkovaných ekologickým hospodářstvím bez použití chemických hnojiv a postřiků. Jsou vyráběny lisováním za studena, tj. maximálně do 35 °C, čímž se zajistí zachování jejich nejvyšší kvality a jedinečných blahodárných účinků. Biologicky nejbohatší jsou oleje získané jednorázovým lisováním, které nazýváme panenskými oleji. Podle druhu, oleje obsahují cca 98-95% triacylglycerolů (TAG) a 2-5% doprovodných látek, jako jsou vosky, uhlovodíky (zejména skvalen), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karoten, vitamin E, minerální látky, chlorofyl a jiné.

Rostlinné tuky, jakými jsou kakaové, bambucké či kokosové máslo a jiné, které jsou při běžné pokojové teplotě pevné se získávají při zvýšené teplotě do 70 °C už při prvním lisování.

Olejové maceráty se vyrábějí macerací za studena, tj. vyluhováním rostliny, resp. její části ve vhodném olejovém nosiči (olivový, jojobový, slunečnicový olej a jiné).

Certifikované, za studena lisované, nerafinované rostlinné oleje jako i másla a olejové maceráty pěstují pokožku a dodávají jí potřebnou výživu, posilují pokožku a podporují její přirozenou ochranu. Zvlhčují pokožku a zanechávají ji hedvábně jemnou, pružnou a vláčnou.

Bez sulfátů, parabenů, glykolů, živočišných tuků a ropných derivátů.

APLIKACE

• Tělo a obličej: Přiměřené množství oleje či olejového macerátu naneste prsty na čelo, tváře a bradu. Ošetřit můžete krk, dekolt i pokožku celého těla. Jemně krouživými, resp. klepavými pohyby vmasírujte do pokožky a nechte vstřebat.

• Vlasy: Naneste olej před umytím na vlasy a pokožku hlavy pro jejich dokonalou výživu. Posílí i suché, roztřepené konečky vlasů. Následně po jejich umytí se usnadní i rozčesávání.

Výrobek skladujte při teplotě do + 35 °C a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

TIPY A TRIKY

Produkt se výborně kombinuje s hydrolátem z meduňky lékařské, čímž účinně potlačuje příznaky stárnutí.

Složení: Carthamus tinctorius Seed Oil (světlice barvířská) *

* Certifikovaná organická složka

Země původu: Asie

Kvalita: Lisovaný za studena, pocházející z ekologického hospodářství a opatřený známkou Eco-cert.

100% organický produkt

Obsah: 50ml

 

Nový komentář

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info