Panel uživatele

Muškát omamný 10ml - Silice

Muškát omamný 10ml - Silice

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

177 Kč s DPH

Muškát omamný - Pelargonium graveolens

Dýchací systém - Antiseptikum - Nervový systém

Esenciální olej se získává parní destilací čerstvých listů a květů.

PROFIL VŮNĚ

intenzivní květinově - kořeněná, nasládlá, trpká

HLAVNÍ SLOŽKY

linalool, geranyl formate, citronellol, geraniol

AROMATERAPEUTICKÁ ÚČINKY

Sladká a přitom kořenitá trpká vůně muškátového oleje se používá v aromaterapeutických aplikacích kvůli jeho povznášející, povzbuzující a inspirující vlastnosti. Nabízí pocit pozitivity a dobré nálady, a to fyzicky i psychicky. Snižuje pocity stresu, úzkosti, smutku, únavy a napětí, zvyšuje celkový pocit pohody a relaxace a zároveň poskytuje úlevu těm, kteří trpí nespavostí. Zvyšuje koncentraci, zlepšuje kognitivní funkce a vyrovnává hladinu emocí a hormonů. Je známo, že jeho uklidňující a tonizační vlastnosti regulují několik tělních systémů včetně dýchacích a oběhových funkcí. To usnadňuje funkce, jako jsou absorpce živin a trávení, a tím zlepšuje celkové zdraví.

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI

Aplikovaný topicky přináší pozitivní přínos pro zdraví kožních buněk a nakonec i pro zdraví pleti. Účinně podporuje detoxikaci a regeneraci novější, zdravější pokožky, čímž prospívá pokožce náchylné na akné. Jeho adstringentní vlastnost pomáhá napnout pokožku a zmírňuje výskyt příznaků stárnutí. Již několik desetiletí se používá i na podporu růstu vlasů, výživu pokožky hlavy a vyvážení produkce kožního mazu. Díky svým antibakteriálním vlastnostem eliminuje nepříjemný tělesný zápach. Při masáži povzbuzuje svaly, což posiluje jejich vzhled, čehož výsledkem je krásně napnutá a tónovaná pokožka. Je známo, že zvýšením produkce kolagenu zvyšuje i elasticitu a udržuje jemnost a hebkost pokožky. Zvláště se hodí na ošetření pokožky, která byla vystavena chemikáliím, UV záření nebo náročné fyzické aktivitě. Výborně působí na zpevnění ochablé, stárnoucí nebo na pokožku náchylnou na tvorbu akné. Urychluje hojení, regeneraci a vyblednutí jizev. Posiluje regenerační schopnost pokožky, ale zároveň zmírňuje tonus a vzhled celulitidy.

UPOZORNĚNÍ

Pouze pro vnější použití. Nedoporučuje se používat v prvních 4 měsících těhotenství.

TIPY

Vhodný jako součást masážních a lázeňských olejů ale také do difuzéru. Dobře se kombinuje s bazalkovým, bergamotovým, cedrovým, citronelovým, grapefruitovým, jasmínovým, levandulovým, citronovým, limetovým, pomerančovým či rozmarýnovým esenciálním olejem.

INCI: Pelargonium Graveolens Oil

Země původu: Egypt

Objem: 10ml

Nový komentář

* (Povinné)

Alternativní produkty

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info