VITAMIN K

VITAMIN K

Spousta lidí nezná vitamín K a jeho skvělé účinky. Naopak, často saháme právě po známých vitamínech A, C či E. Vitamin K si zaslouží pozornost ai Vy byste se měli dozvědět, proč jej zařadit do péče o pleť.

CO JE VITAMIN K?

Vitamin K je vitamín rozpustný v tucích. Je důležitý pro normální fungování mnoha proteinů v těle, např. pro koagulační faktory, které řídí krvácení. Obvykle se vyskytuje v zelené listové zelenině, okurce, olivovém, sójovém a řepkovém oleji, v másle, sýru a vaječném žloutku.

JAK PŮSOBÍ NA PLEŤ?

OCHRANA PROTI OXIDACI
Ukázalo se, že vitamín K působí jako silný antioxidant. Antioxidanty byly vždy považovány za důležitou látku při podpoře krásné a zdravé pokožky, neboť zabraňují škodlivým účinkům volných radikálů (způsobené vystavením kouře, znečištění životního prostředí a škodlivým paprskům slunce).
Podílí se také na obnovení tkáně a řízení růstu buněk. Tyto účinky vitamínu K jsou významné při udržování jemnější, zářivější a mladší vypadající pleti. Vitamin K pomáhá vašemu tělu produkovat nové kožní buňky. Když k tomu dojde, čerstvé a zdravé kožní buňky snadno nahradí starší kožní buňky, které jsou suché a tvrdé. Jakmile se odstraní mrtvé kožní buňky, nové kožní buňky budou vystaveny.

SNIŽUJE VIDITELNÉ ZNAKY STÁRNUTÍ

Vrásky a jemné linky jsou primárně způsobeny sníženou tvorbou kolagenu a elastinu. Kolagen a elastin jsou rozhodující pro udržení elasticity pokožky. Když jim chybí, vaše pleť ztrácí pružnost, což má za následek vrásky a jemné linie. Vitamin K pomáhá chránit kolagen v těle. Když se udržuje zdravá produkce kolagenu, vaše pokožka se zdá více plná, hladká a mladistvá.

BOJUJE S TMAVÝMI KRUHY POD OČI

Přínosy vitamínu K pro pokožku zahrnují pomáhání pokožce rozptýlit modřiny a změnu zabarvení. Kůže kolem očí je mimořádně jemná, tenká, a tak se kvůli křehkosti krevních cév vyskytují tmavé kruhy právě pod očima. Když se krevní cévy zlomí, krev proniká do okolní kůže, což má za následek eventuální zbarvení. Dalšími faktory jsou nedostatek spánku, tření očí, a genetické faktory.

Jak jsme již zmínili, vyznačuje se také svou antikoagulační vlastností, která pomáhá regulovat krvácení. Tato vlastnost také pomáhá při posilování krevních cév, aby nedošlo k poškození. To znamená, že vitamín K je účinný při prevenci příčiny tmavých kruhů pod očima.

Trápí i Vás tmavé kruhy pod očima, ochablá či mdlá pleť. Sáhněte po pleťové péči s obsahem vitamínu K, a Vaše pleť Vám brzy poděkuje zdravým a mladistvým vzhledem.

Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Vitamin K Claims to Reduce Dark Circles, So We Asked Derms for Their Thoughts
- Health benefits and sources of vitamin K
- Everything You Need To Know About Vitamin K's Skincare Benefits
 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se