Lepek v kosmetických produktech

Lepek v kosmetických produktech

Lepek v kosmetických výrobcích představuje pro něj citlivé, intolerantní nebo alergické bytosti vážný problém.

Víte co to je celiakie?

Celiakie vzniká u geneticky predisponovaných pacientů. Je to autoimunitní choroba projevující se změnami na sliznici tenkého střeva. Hlavním vyvolávajícím faktorem nemoci je lepek (gluten). Je to směs prolaminových proteinů, které se vyskytují v zrnech obilovin jako je pšenice, žito či ječmen. V dnešní době poměrně mnoho lidí trpí s touto nemocí, avšak málokdo ví, že lepek se skrývá nejen v potravinách, ale i v kosmetických výrobcích.

Co říkají statistiky?

Podle statistiky ženy používají denně v průměru 6 až 10, muži 3 až 5 kosmetických výrobků. Když si vezmeme celiatiky a možné složky obsahující lepek, je to dost velké číslo potenciálních rizik.

Jak se projevuje celiakie?

Projevy nesnášenlivosti lepku nemusí být jen trávicí ale i kožní. U mnoha pacientů způsobuje kosmetické problémy – suchou kůži, měkké a lámavé nehty. Začíná se obyčejně malými svědivými vyrážkami, které přecházejí do pálivých skupinových "vačků" podobných herpesu. Lokalizují se hlavně na loktech, kolenou, ramenou, ale i na zádech či hlavě. Tyto kožní projevy však nejsou způsobeny povrchovým účinkem lepku na kůži.

Soaphoria a lepek

U nás se lepek vyskytuje v minimálním množství t. j v minimálním počtu kosmetických výrobků. U každého výrobku však uvádíme kompletní složení, díky kterému budete mít jistotu, že je pro vás výrobek bezpečný.
Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Gluten in Makeup: Does it Matter?
- Gluten in Cosmetics: Is There a Reason for Concern?
- 5 Facts About Gluten-Free Skin Care



 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se