LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

AROMATERAPEUTICKÉ ÚČINKY
Je králem mezi éterickými oleji, navozuje pocit pohody a harmonie. Účinkuje jako antidepresivum a antiseptikum. Hodí se jako účinné sedativum, zmírňuje strach, nervové napětí, hysterii, depresi a nespavost. Účinně potlačuje bolesti hlavy a migrény, menstruační problémy. Je účinný při revmatických a svalových bolestech, uvolňuje svalové křeče, pomáhá bojovat imunitnímu systému proti virovým infekcím. Je prospěšný na dýchací problémy, bronchitidu, chřipku, laryngitidu, astma, krční infekce. Celkově zlepšuje krevní oběh, čímž zvyšuje aktivitu všech důležitých orgánů těla. Snižuje také vysoký krevní tlak. Stimuluje tvorbu žaludečních šťáv a žluči. Olej zmírňuje křeče a odstraňuje bolest břicha. Pomáhá při zvracení a průjmech. Rovněž snižuje tvorbu střevních plynů a zlepšuje průběh mnoha problémů tlustého střeva. Léčí zánět močového měchýře. Zvyšuje také produkci moči v ledvinách, čímž odstraňuje z těla mnoho nadbytečné vody a v ní rozpuštěné toxické látky. Je vhodný pro masáž kojenců a dětí. Působí jako repelent proti hmyzu a je osvědčený proti vším, také působí proti molům.

KOSMETICKÉ ÚČINKY
Je jedním z mála éterických olejů, který lze použít lokálně na pokožku i sliznici neředěný. Vysoce ceněný pro své zkrášlující účinky na pokožku, vhodný pro všechny typy pleti, má výrazný vliv na tvorbu nových kožních buněk a vyrovnává činnost mazových žláz. Působí antisepticky, má protiplísňové, protizánětlivé vlastnosti a stahující účinky při vředech, léčí akné, ekzém, lupénku, psoriázu, strie. Regeneruje buňky pokožky. Tlumí svědění při štípnutí hmyzem, hodí se na popáleniny, odřeniny a rány, brání tvorbě jizev. Obsahuje minimální množství terpenů, proto je velmi jemný a vhodný k ošetření pokožky před i po opalování. Výborně se hodí k ošetření vlasů, podporuje jejich růst, působí proti tvorbě lupů.

UPOZORNĚNÍ
Výrazně snižuje krevní tlak, proto není vhodný pro lidi s velmi nízkým tlakem, nepoužívat na začátku těhotenství a při epilepsii. Nepoužívejte při nízkém krevním tlaku.

TIPY
Díky svým jedinečným vlastnostem by neměl chybět ani v jedné domácnosti a cestovní lékárničce. Dobře se kombinuje s geraniovým, meduňkovým, ylang-ylangovým, oreganovým, tymiánovým, mátovým, jasmínovým či růžovým esenciálním olejem.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se