Jak efektivně vybrat tělové mléko

Jak efektivně vybrat a následně používat tělové mléko

Hydratace je jedním z těch kroků péče o pokožku, které jsou stejně naprosto jednoduché a základní, ale zároveň mimořádně důležité. Jednoduché nanesení krému nebo mléka – dokonce i takového, které není nabito všemi druhy aktivních složek – může vést k tomu, že vaše pokožka bude extrémně zdravá. (A ano, bude také výborně vypadat.)

Pokud patříte také k těm, kteří se o pokožku obličeje starají příkladně, avšak níže už kůže jako by pro ně neexistovala, jste na správném místě. Jedná se totiž jen o to, jaký je váš výběr a jakým způsobem vybrané produkty aplikujete. Používání tělového mléka skutečně není žádná věda. Víte vlastně, proč by tělové mléko mělo být součástí vaší každodenní rutiny? Přinášíme vám také jednoduché způsoby, jak maximalizovat jeho hydratační účinky.

Jaké jsou výhody tělového mléka?


Hlavní výhodou tělového mléka je poskytnout vlhkost vrchní části pokožky, čímž se vytvoří vrstva, která zadrží vodu a živiny, zabrání vysušení a celkově podporuje zdraví pokožky. To je skutečně shrnutí toho nejpřímějšího a nejzákladnějšího účelu tělového mléka, ačkoli v současnosti existuje řada receptur, které poskytují benefity i nad rámec jejich zamýšlené povinnosti. Obecně se kategorie produktů péče o tělo díky nejrůznějším inovacím rozrostla a do popředí se dostává používání aktivních složek, které se mohou zaměřit na specifické problémy, jako jsou jemné linky a vrásky, akné na těle a dokonce i stavy, jako je ekzém a keratózapilarisn či jiné.



Jak vybrat tělové mléko?

Podle dermatologů je nejlepší začít tím, že zvážíte svůj typ pokožky – konkrétně to, kolik vlhkosti vaše pokožka potřebuje. Přesněji řečeno, pokud máte velmi suchou pokožku, hledejte hustší přípravky na bázi oleje s vyššími koncentracemi změkčovadel a okluzivních složek. (O co přesně jde o chvíli.) Máte vyváženou až suchou pleť? Pravděpodobně vám pokožka poděkuje za ošetření lehčími možnostmi na bázi vody.

Existuje několik jednoduchých způsobů, jak tyto dva druhy tělovým mlék rozlišit: Cokoli hustší nebo sytější se bude s větší pravděpodobností nazývat krém nebo balzám, zatímco lehčí přípravky jsou označeny jako tělová mléka. Také řidší tělová mléka a emulze na vodní bázi se obvykle dodávají v lahvích s pumpičkou, zatímco hustší přípravky jsou častěji baleny do kelímků, ze kterých je třeba krém nabírat prsty.
 
V sortimentu Soaphoria naleznete řešení pro každý typ pokožky a také se můžete rozhodovat podle konzistence či složení, které vám vyhovuje nejvíce. Pokud si přejete, aby se produkt po aplikaci snadno a rychle vstřebával, tělový krém či mléko, tedy výrobek s obsahem vodní složky, bude pro vás ideální. Vybírejte podle hustoty, konzistence, vůně či typu obalu a zvolte si například tělovou manu, tělový jogurt či tělový elixír. Pokud dáváte přednost produktům, které na pokožce zanechají jemný ochranný olejově mléčný film, upřednostněte výběr z kategorie tělové balzámy a másla. Tyto produkty neobsahují žádnou vodní složku, avšak pokožka poděkuje za jejich extra vyživující účinky. Ideální volbou bude tělové suflé, univerzální balzám, tuhý tělový krém či organické máslo. Věděli jste, že tělové mléko můžete rovněž nahradit i vyživujícím olejem? Pečující oleje na tělo působí preventivně nejen proti vysušování, ale také proti předčasnému stárnutí pokožky.
 

Pár slov o ingrediencích

Tři nejběžnější kategorie ingrediencí, které se nacházejí v hydratačních přípravcích jakéhokoli druhu, jsou zvlhčovadla, změkčovadla a okluzivní látky, z nichž každá funguje poněkud jiným způsobem.

Zvlhčovadla jsou složky, které přitahují vodu a zachycují ji v pokožce, přičemž kyselina hyaluronová a glycerin patří mezi nejběžnější. Tyto mají tendenci být hvězdami lehčích tělových mlék, protože na pokožce nemusí být nutně těžké nebo mastné.

Změkčovadla jsou složky, které změkčují pokožku na pocit a vyhlazují vzhled pokožky, díky čemuž získáte okamžitý pocit hydratace, který si zamilujete. Běžnými příklady jsou složky jako jojobový olej a skvalán.
Okluzivní látky – oleje, másla, vosky (a v případě komerční kosmetiky také dokonce silikony) – jsou složky, které fungují tak, že vytvářejí vrstvu na povrchu pokožky, která skutečně utěsňuje a uzamyká vlhkost, čímž se minimalizuje to, co je známé jako transepidermální ztráta vody.

V ideálním případě chcete kombinaci všech tří typů složek v dobré hydratační formulaci, i když opět, vše závisí na vašem typu pokožky.

Je také dobré zvážit oblast těla, kterou ošetřujete. Zatímco vám projde používání stejného složení pro vaše končetiny a trup, dermatologové zdůrazňují důležitost výběru velmi hustého, velmi okluzivního složení pro ruce a nohy. Pokožka na dlaních a chodidlech je nejsilnější kůže na těle a je také vystavena drsným podmínkám prostředí. Hustší, více okluzivní formulace jsou ideální pro kůži v těchto oblastech a pomáhají uzamykat vlhkost pro vnitřní buněčné vrstvy.


Kdy a jak používat tělové mléko?

Odborníci tvrdí, že tělové mléko by se mělo používat alespoň jednou denně, ideálně po sprchování. Je obzvláště důležité aplikovat tělové mléko po sprše. Horká voda a pára mohou vysušit vaši pokožku zejména během zimy a ošetření hned po sprše také pomáhá uzamknout vlhkost na pokožce, čímž ji udržuje jemnou a hydratovanou. Stručně řečeno, krémování po sprše není jen jednoduchým rituálem, ale také vám pomůže maximalizovat účinky uvedeného krému, mléka či balzámu.
Jak na to? Pokožku lehce osušte ručníkem – měla by být stále trochu vlhká – poté na celou pokožku naneste dostatečné množství krému, balzámu nebo mléka a vetřete jej rukama, dokud se úplně nevstřebá.

Dobrá rada na závěr

Jedna lahvička tělového mléka dokáže s vaší pokožkou opravdu velké věci. Vyberte si proto složení podle toho, jak suchou máte pokožku a poté jej aplikujte každý den po sprše na ještě vlhkou pokožku, abyste maximalizovali výhody. No není to jednoduché?


Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se