Botox v lahvičce

Botox v lahvičce: tyto složky pleťové péče jsou nejlepšími anti-age prostředky

Kdysi jsme botox znali jen ze stránek bulvárních časopisů. Nikomu mimo Hollywood ani nenapadlo, že by se někdy mohl dostat k jeho aplikaci a ještě k tomu za dostupnou cenu. Botox a výplně byly pro nás všechny záhadou - a pak je začali dostávat influenceři. Botoxpropagovali jako všelék k vyplnění malých vrásek tu a tam a jako ideální nástroj pro prevenci vrásek a jemných linek v budoucnosti. Svět se rozdělil na dva tábory. Na ty, kteří absolutně odmítají jakékoli zákroky estetické medicíny a na ty, kteří v boji proti stárnutí pleti botox využívají s velkou oblibou, aby si zachovali mladistvý vzhled. Ale opravdu je to jediná cesta?
Samozřejmě není třeba spoléhat na botox, injekce nebo cokoliv, co slibuje pevnou, napnutou pleť bez vrásek. Věda mezitím pokročila natolik, že dnes už můžeme na cestě za věčným mládí narazit na množství ověřených produktů, které botox spolehlivě nahradí. Klíčem je rutina péče o pleť, která napodobuje stejné vyhlazení linek, redukci vrásek a texturu... A tady jsou ingredience, které zaručují požadované výsledky!
 

Retinoidy


Pokud se někdo s botoxem zkrátka nedokáže ztotožnit nebo chce jen jednoduchou a účinnou péči, opalovací krém a retinoid jsou naprosto nezbytné pro udržení zdravého základu pleti, boj proti vráskám a udržování živého a svěžího vzhledu. Retinoidy jsou formy vitamínu A, které podporují buněčnou výměnu a rychle odstraňují vrstvy pokožky, čímž podporují hladký, měkký a rovnoměrný vzhled pokožky, díky čemuž je méně náchylná k akné, hyperpigmentaci, ochabnutí textury a samozřejmě působí také proti stárnutí.

Kosmetické produkty s obsahem retinolu nemusí být úplně pro každého. Retinol je přece jen silnou složkou, která může zejména ze začátku používání pleť podstatně dráždit. Důležité je proto sáhnout po odborně formulovaných produktech s vhodnou koncentrací aktivních látek. Skvělou náhradou retinolu je také rostlinná složka jménem bakuchiol, která působí úplně stejně, akorát nezpůsobuje nepříjemné podráždění.
 


SPF

Opalovací krém je jeden z nejvíce podceňovaných produktů péče o pleť. Přitom chrání pokožku před drsným poškozením sluncem (rakovina kůže, jemné linky, vrásky a sluneční skvrny), které značně přispívá k rychlejšímu stárnutí. Bez ohledu na to, se kterým odborníkem na kůži, estetiku nebo péči o pleť si promluvíte, prvním produktem, o kterém se ujistí, že jej používáte denně, je opalovací krém.

Pokud používáte aktivní složky, jako je retinol a alfa-hydroxykyseliny (jako kyselina glykolová a mléčná), opalovací krém je naprosto nezbytný, protože tyto složky způsobují fotosenzibilitu. Pokud se vaše rutina obejde i bez nich, nemyslete si, že pro vás SPF povinné není. Měli byste používat opalovací krém vždy, když se vystavíte slunci, což je absolutně každý den (ano, i když sedíte u okna a v zatažených dnech).

Peptidy

Peptidy jsou jednou z nejdůležitějších složek, které je nutno zahrnout do rutiny péče o pleť proti stárnutí. Peptidy udržují kolagen, bílkoviny a keratin nedotčené, protože posílají zprávy do buněk vaší pokožky, aby nadále produkovaly kolagen. Podporou produkce kolagenu tak zajišťují, že bude vaše pokožka pevná a pružná. Výborným způsobem, jak to rutiny zakomponovat peptidy, je zvolit si pleťové sérum s peptidy a dalšími cennými složkami, které zvládne hned několik úkolů najednou.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- The 7 Best Anti-Aging Ingredients, According to Dermatologists
- 11 Powerful Antiaging Skin-Care Ingredients You Should Know
- What Anti-Aging Ingredients Are Best for You?

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se