Co vaše pokožka zažívá na jaře?

Co vaše pokožka zažívá na jaře?

Extrémně suchý, studený vzduch venku a teplé, suché teplo uvnitř mohou během zimních měsíců způsobit zmatek na vaší pokožce. Ale s příchodem jara mohou dramatické změny, ke kterým dochází v souvislosti s teplotou, slunečním zářením a úrovní vlhkosti, způsobit podráždění, vyrážky a jiné přitěžující problémy. Proto je nezbytná změna rutiny péče o pleť na každou sezónu. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli více o tom, jak jaro ovlivňuje vaši pokožku a jak o ni správně pečovat.


Zvýšené vystavení UV záření
Jak je možné, že s teplým vánkem, zářícími slunečními paprsky a čerstvým vzduchem nechcete trávit více času venku? Po dlouhých, drsných zimních měsících je to obvykle všechno, na co se můžeme těšit! Častější pobyt venku ovšem také znamená, že se budete více vystavovat slunci a škodlivým UV paprskům. Nezapomeňte se tedy vždy natřít opalovacím krémem kdykoli během roku, ale zejména tehdy, když jdete ven během těchto slunečných dnů.

Pocení a vyrážky
S přibývajícími jasnějšími, delšími dny a krásným počasím je jaro ideální roční období k tomu, abychom využili příjemného počasí a zacvičili si. Ať už jste běžec, týmový hráč nebo raději chodíte do posilovny, pokud jste aktivnější, vaše pokožka bude náchylnější k pocení a vyrážce. Proto je nezbytné, abyste si vždy myli tvář dvakrát denně, i když nejste každý den aktivní. Dokonce i rychlá procházka může stačit k tomu, abyste ucpali póry a způsobily vyrážky bez řádného čištění. Proto si vždy každý den důkladně vyčistěte pleť, zvláště poté, co jste se věnovali sportovním aktivitám.
 
Sklon k podráždění
Samozřejmě, se všemi rozkvetlými stromy, květinami, trávou a vegetací může být toto roční období náročné pro ty, kteří trpí alergiemi. Svědící, oteklé oči nebo rýma a slzení může přimět vaše ruce, aby se dostaly do kontaktu s pokožkou příliš často. A když se to stane, nečistoty vás může přimět k častějšímu chytání pleti. Pleť tím ovšem zanášíte nečistotami a může to také skončit ucpáváním vašich pórů, což vede k vyrážkám. Také si můžete způsobit jemné linky a vrásky, které se vyvinou z neustálého tření očí. Navštivte svého lékaře, abyste určili nejlepší způsoby, jak odvrátit alergie a zároveň chránit pokožku.
 


Zvýšení produkce kožního mazu

Kombinace zvýšené vlhkosti ve vzduchu spolu s aktivnějším pohybem a počasím náchylnějším k pocení může také zvýšit přirozenou produkci mazu v pokožce. Proto vždy doporučujeme vyměnit těžké zimní hydratační krémy za něco snazšího, což nezhorší tento problém a nezpůsobí vyrážky. Během jara se držte lehčích krémů a sér, aby vaše pleť vypadala pružně a zpevněně, aniž byste ji zanášeli nebo zatěžovali větším množstvím oleje.

Jak pečovat o svou pleť
Nyní, když víte o všech různých způsobech, jak může jaro ovlivnit vaši pokožku, pravděpodobně se ptáte, jaký je nejlepší postup, jak o ni správně pečovat. Zde je několik klíčových kroků, které je třeba dodržet:

Zbavte se starších vrstev kůže
Abyste pomohli své pokožce zotavit se po zimě, měli byste vždy začít s peelingem ne více než dvakrát týdně. Toto byste měli dělat po celý rok, ale zejména po zimě, abyste odstranili všechny nahromaděné suché, odumřelé kožní buňky, které zůstávají na povrchu vaší pokožky. Používejte jemný, přírodní peelingový produkt, který neobsahuje drsné a škodlivé složky, neboť mohou pokožku vysušit.

Vždy používejte SPF
I když se vám nelíbí představa natírání se opalovacím krémem, použijte alespoň hydratační krém s faktorem – SPF. Vaše tvář je vystavena UV záření téměř každý den a její ochrana je nezbytná k odvrácení předčasného stárnutí a rakoviny kůže.

Sjednejte si prohlídku u dermatologa
Jaro je ideálním ročním obdobím pro návštěvu dermatologa. To platí zejména tehdy, pokud trpíte jakýmikoli kožními onemocněními, jako je rosacea nebo akné, protože sezónní změna může způsobit vzplanutí. Váš specialista na péči o pleť vám může doporučit vhodná ošetření nebo úpravy vaší rutiny péče o pleť, aby vaše pleť zůstala čistá i během tohoto ročního období.

Vyměňte svůj make-up
Pokud nosíte make-up, může to být také hlavním faktorem, který přispívá k vyrážkám, zvláště pokud jsou vaše výrobky staré. Vždy zkontrolujte data spotřeby a po nějaké době položky vyměňte. Během jarních a letních měsíců také nezapomeňte vyměnit své těžké podkladové báze za lehčí produkty.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- 3 Common Early Spring Skin Conditions and How to Fix them
- How to transition your skincare routine from winter into spring
- How to Tweak Your Skin-Care Routine for Spring, Depending on Your Skin Type

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se