Hamamelis květinová voda: účinky, použití a benefity pro krásu a zdraví

Hamamelis květinová voda: účinky, použití a benefity pro krásu a zdraví

Hamamelis květinová voda, známá také jako voda z „witchhazel“, je přírodní produkt s mnoha výhodami pro zdraví a krásu pokožky. Hamamelis květinová voda obsahuje taniny a flavonoidy, které mají protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Může být účinná při léčbě podráždění pokožky, jako je akné nebo ekzém. Také obsahuje glycerin a jiné hydratační složky, které mohou pomoci udržovat vlhkost v pokožce. Tímto způsobem pomáhá udržovat pokožku zdravou a hydratovanou.


Co je hamamel květinová voda a jak se vyrábí?

Hamamelová květinová voda je přírodní produkt získaný z kůry, listí a větviček rostlinky jménem witchhazel (Hamamelis virginiana), která pochází ze Severní Ameriky. Tento proces se nazývá destilace. Po dokončení procesu destilace se vilínová květová voda filtrována a sterilizována, aby se zajistila její čistota a bezpečnost. Potom se balí do lahví na prodej.

 

Účinky vilínové květové vody v kosmetice

Hamamelová květová voda má řadu účinků a výhod pro zdraví a krásu pokožky. Oceníte ji při různých neduzích a kožních problémech ale iv případě suché či problematické pokožky:

1. Snížení zánětu a podráždění: Hamamelová květová voda má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které ji činí účinnou při léčbě podráždění pokožky a zmírnění zánětu.

2. Ošetření akné: Hamamelová květová voda má astringentní vlastnosti, které pomáhají zúžit póry a eliminovat přebytečný olej z pokožky. Tímto způsobem může pomoci předcházet vzniku akné a dalších kožních problémů.

3. Zvlhčení a hydratace pokožky: Hamamelová květová voda obsahuje hydratační složky, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce a udržovat ji hydratovanou. To může být speciálně užitečné pro lidi s suchou a podrážděnou pokožkou.

4. Ochrana před poškozením slunečními paprsky: Hamamelová květová voda obsahuje antioxidativa, která pomáhají chránit pokožku před poškozením slunečními paprsky a jinými vnějšími faktory.

5. Zlepšení krevního oběhu: Hamamelová květová voda může zlepšit krevní oběh a podpořit regeneraci pokožky. To může být speciálně užitečné pro lidi s onemocněními cév a krevního oběhu.

6. Zlepšení tónu a textury pokožky: Použití vilínové květové vody může pomoci zlepšit tón a texturu pokožky, která bude zanechána hebká a zjemněná.

Pro koho je hamamelis květinová voda vhodná?

Hamamelová květinová voda může být vhodná pro různé typy pleti včetně mastné, suché, citlivé a normální pleti. Je to vynikající produkt pro lidi s citlivou pokožkou, neboť je to přírodní a jemný produkt, který neobsahuje tvrdé chemikálie, které by mohly podráždit pokožku.

Citlivá pleť: Hamamelová květová voda má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které ji činí ideální pro citlivou pokožku. Může pomoci zmírnit podráždění a zánět a pomoci udržet pleť hydratovanou.

Mastná pleť: Hamamelová květová voda má astringentní vlastnosti, které pomáhají zúžit póry a eliminovat přebytečný olej z pokožky. Tímto způsobem může pomoci předcházet vzniku akné a dalších kožních problémů.

Suchá pleť: Hamamelová květová voda obsahuje hydratační složky, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce a udržovat ji hydratovanou. To může být speciálně užitečné pro lidi s suchou a podrážděnou pokožkou.

Normální pleť: Hamamelová květová voda může být skvělým přírodním tonikem pro normální pleť, neboť pomáhá zlepšit tón a texturu pokožky a poskytuje hydrataci.

Starší pleť: Hamamelová květová voda obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před poškozením slunečními paprsky a jinými vnějšími faktory. Tímto způsobem může pomoci chránit starší pleť a pomoci jí vypadat mladší a zdravější.

 


Jaké účinky má vilínová květová voda na vlasy a vlasovou pokožku?

Hamamelová květinová voda může mít na vlasy a vlasovou pokožku několik pozitivních účinků. Některé z těchto účinků jsou:

Snížení podráždění vlasové pokožky: Hamamelová květová voda má protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají zmírnit podráždění a svědění vlasové pokožky. Tímto způsobem může pomoci zlepšit zdraví vlasové pokožky a zmírnit některé kožní problémy, jako je lupy a ekzémy.

Čištění vlasů: Hamamelová květinová voda má astringentní vlastnosti, které pomáhají eliminovat přebytečný olej a nečistoty z vlasové pokožky a vlasů. Tímto způsobem může pomoci zlepšit zdraví vlasů a udržet je čisté a zdravé.

Zvýšení lesku: Hamamelová květinová voda může pomoci zvýšit lesk vlasů a zlepšit jejich celkový vzhled. Tento účinek je často spojen s astringentními vlastnostmi vilínové květové vody, které pomáhají eliminovat přebytečný olej a nečistoty z vlasů.

Zmírnění vypadávání vlasů: Hamamelová květová voda může také pomoci zmírnit vypadávání vlasů a podpořit jejich růst. Tento účinek je spojen s protizánětlivými a antioxidantovými vlastnostmi vilínové květové vody, které pomáhají chránit vlasovou pokožku před poškozením a zlepšují krevní oběh v pokožce.

Zmírnění svědění a suchosti: Hamamelová květová voda může pomoci zmírnit svědění a suchost vlasové pokožky, což je obzvláště užitečné pro lidi s citlivou pokožkou.

Jak používat hamamelis květinovou vodu

Hamamelová květová voda se může používat různými způsoby v závislosti na konkrétních potřebách a preferencích. Určitě jí naleznete své využití.

Jako tonikum: Hamamelová květová voda může být použita jako obličejový tonikum, aby se udržela pokožka čistá a zdravá. Stačí nalít trochu vilínové květové vody na vatu a jemně ji přejít po celém obličeji.

Jako přírodní make-up remover: Hamamelová květinová voda může být použita jako přírodní make-up remover. Stačí nalít trochu vilínové květové vody na vatový tampon a jemně vyčistit obličej a oční okolí.

Jako přírodní deodorant: Hamamelová květová voda má antibakteriální vlastnosti, které ji dělají ideální pro použití jako přírodní deodorant. Stačí roztok z vilínové květové vody nalít do sprejovací láhve a aplikovat jej pod paže.

Jako sprej na vlasy: Hamamelová květinová voda může být použita jako sprej na vlasy, který pomáhá zlepšit jejich zdraví a vzhled. Stačí nalít roztok vilínové květové vody do sprejovací láhve a aplikovat jej na vlasy po umytí nebo v průběhu dne.

Ke zmírnění otoků pod očima: Hamamelová květová voda může být použita ke zmírnění otoků pod očima. Stačí nalít trochu vilínové květové vody na vatový tampon a jemně jej aplikovat na okolí očí.



Další způsoby použití vilínové květové vody

Kromě již zmíněných způsobů použití, vilínová květová voda má i další využití v kosmetice a péči o zdraví.

K léčbě menších řezných a popálenin: Hamamelová květová voda má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, které mohou pomoci při léčbě menších řezných a popálenin. Stačí na postižené místo aplikovat trochu vilínové květové vody a nechat ji působit.

Ke zmírnění podráždění po holení: Hamamelová květová voda může být použita ke zmírnění podráždění po holení. Stačí ji aplikovat na pokožku po holení, aby se zmírnilo zarudnutí a podráždění.

K léčbě akné: Hamamelová květová voda má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti, které mohou pomoci při léčbě akné. Stačí ji aplikovat na postižená místa, aby se zmírnila zánětlivá reakce a zničily se bakterie způsobující akné.

K léčbě hemoroidů: Hamamelová květová voda může být použita k léčbě hemoroidů. Její protizánětlivé vlastnosti pomáhají zmírnit otok a zánět v oblasti hemoroidů.

Ke zmírnění svědění po bodnutí hmyzem: Hamamelová květová voda má uklidňující účinky, které mohou pomoci zmírnit svědění po bodnutí hmyzem. Stačí ji aplikovat na postižená místa, aby se zmírnilo svědění a otok.

 

Kde koupit květinovou vodu hamamelis a jak rozeznat její kvalitu

Hamamelovou květinovou vodu lze obvykle zakoupit v obchodech se zdravou výživou nebo v obchodech s kosmetikou. Lze také objednat online z různých webových stránek. Při výběru vilínové květové vody je důležité věnovat pozornost složení a zdroji produktu. Je důležité si všimnout, že na obalu by měla být uvedena kvalita vilínové květové vody. Kvalitní vilínová květinová voda by měla být vyrobena z čerstvých květin, které byly zpracovány bez použití chemikálií. Doporučuje se zvolit certifikovanou vilínovou květovou vodu, která byla testována a potvrdila se její kvalita.

Je také důležité věnovat pozornost obalovému materiálu a datu spotřeby. Hamamelová květová voda by měla být uložena v tmavých lahvích a chráněna před slunečním zářením, aby se předešlo oxidaci a ztrátě účinných látek.

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se