Levandulová květinová voda: účinky, použití a benefity pro krásu a zdraví

Levandulová květinová voda: účinky, použití a benefity pro krásu a zdraví

Levandule je již dávno známá svými uklidňujícími účinky na tělo a mysl. Ale věděli jste, že levandule může být také úžasnou součástí vaší kosmetické rutiny? V tomto článku se podíváme na to, proč byste měli používat levandulovou květinovou vodu ve své péči.


Co je levandulová květinová voda a jak se vyrábí?

Levandulová květová voda se vyrábí destilací čerstvých nebo sušených květů levandule. Levandulová květová voda je lehká, bezbarvá nebo světlá tekutina s jemným květovým aroma. Má uklidňující a hydratační účinky na pokožku a je často používána jako složka v kosmetických produktech. Díky své jemné a příjemné vůni je také populární přísadou do parfémů a bohaté využití našla také v rámci aromaterapie. Levandulová květinová voda je složkou mnoha kosmetických produktů především pro její zklidňující a hydratační účinky.

 

Účinky levandulové květové vody v kosmetice

Levandulová květová voda má mnoho výhod pro pokožku. Představme si některé z nich:

1. Zklidňuje pokožku: Levandulová květová voda má uklidňující vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit podráždění a zánět pokožky. Tento účinek je užitečný pro citlivou a podrážděnou pokožku.

2. Hydratuje pokožku: Levandulová květová voda má hydratační vlastnosti, které mohou pomoci udržet pokožku hydratovanou a zvláčněnou. Je to ideální složka pro suchou a dehydratovanou pokožku.

3. Pomáhá vyrovnávat pH pokožky: Levandulová květová voda má pH blízké pH pokožky a proto ji může pomoci vyrovnat. Pomáhá udržovat pokožku zdravou a vyváženou.

4. Zlepšuje texturu pokožky: Levandulová květová voda obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci zlepšit texturu pokožky. Může také pomoci zjemnit jemné linky a vrásky.

5. Poskytuje příjemnou vůni: Levandulová květová voda má příjemnou květinovou vůni, která může zanechat pokožku voňavou a osvěženou.

Tyto účinky dělají levandulovou květinovou vodu ideální složkou pro různé kosmetické produkty, jako jsou například tonika, pleťové vody, hydratační spreje a krémy.

Samotný levandulový hydrolát je skvělým tonikem, který vyrovnává pH pokožky, zatímco ji hydratuje a zklidňuje. Může také pomoci zmírnit podráždění, zlepšit texturu a zjemnit jemné linky a vrásky. Kromě toho má levandulová květinová voda příjemnou vůni, která pozitivně ovlivňuje i mysl.

Pro koho je levandulová květinová voda vhodná?

Levandulová květová voda se používá pro různé kožní problémy a je vhodná pro různé typy pleti. Zde jsou některé z nejčastějších kožních problémů, k nimž se používá levandulová květová voda:

     Citlivá pokožka: Levandulová květová voda má uklidňující vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit podráždění a zánět citlivé pokožky.

     Suchá a dehydratovaná pokožka: Levandulová květová voda má hydratační vlastnosti, které pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a zvláčněnou. Tento účinek je užitečný pro suchou a dehydratovanou pokožku.

     Mastná pokožka: Levandulová květová voda má vyrovnávající účinky, které mohou pomoci regulovat nadměrnou produkci oleje a zlepšit stav mastné pokožky.

     Akné: Levandulová květová voda má antibakteriální vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit zánět a snížit riziko vzniku akné.

     Jemné linky a vrásky: Levandulová květová voda obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci zlepšit texturu pokožky a zjemnit jemné linky a vrásky.

     Podráždění pokožky: Levandulová květová voda má uklidňující vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit podráždění a zánět pokožky.

Tyto vlastnosti dělají levandulovou květovou vodu vhodnou pro různé kožní problémy a typy pleti. Je důležité však pamatovat na to, že každá pokožka je jedinečná a může vyžadovat individuální přístup a ošetření. Levandulový hydrolát však patří k nejuniverzálnějším čistě přírodním produktům pro péči o krásu a zdraví pokožky a vlasů.

 


Jaké účinky má levandulová květinová voda na vlasy a vlasovou pokožku?

Levandulová květová voda může být použita jako přirozená složka do kondicionérů, masky na vlasy, spreje na vlasy nebo tonika na vlasovou pokožku.

Zmírňuje podráždění vlasové pokožky

Levandulová květová voda má uklidňující vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit podráždění a svědění vlasové pokožky.

Pomáhá odbourávat stres

Levandulová květová voda má uklidňující účinek a může pomoci zmírnit stres, což může pomoci zlepšit zdraví vlasů.

Reguluje nadměrné množství oleje

Levandulová květová voda může pomoci regulovat nadměrnou produkci oleje na vlasové pokožce. To zlepšuje zdraví vlasů a zabraňuje nadměrnému mazání vlasů.

Posiluje vlasy

Levandulová květová voda obsahuje vitamíny a minerály, které mohou pomoci posílit vlasy a zlepšit jejich růst.

Pomáhá zmírnit lupy

Levandulová květová voda obsahuje antifungální a antibakteriální látky, které mohou pomoci zmírnit lupy a podpořit zdravou vlasovou pokožku.

Jak používat levandulovou květinovou vodu

Existuje mnoho způsobů, jak používat levandulovou květinovou vodu v kosmetice. Můžete ji použít jako tonikum pro čištění a hydrataci pokožky, ale také jako složku do tvorby vlastních kosmetických produktů, jako jsou například pleťové vody nebo hydratační spreje.

Použijte ji jako tonikum: Levandulová květinová voda je ideální jako tonikum pro pokožku, které pomůže udržet ji hydratovanou a vyrovnanou. Použijte ji po čištění pokožky jako poslední krok v kosmetické rutině k zajištění extra dávky hydratace.

Použijte ji jako hydratační sprej: Levandulová květová voda je skvělým hydratačním sprejem pro pokožku. Použijte ji kdykoli pocítíte, že je vaše pokožka suchá a potřebuje hydrataci. Výborně také osvěžuje pokožku v horkých dnech.

Použijte ji jako složku do vlastních kosmetických produktů: Levandulová květinová voda je vynikající složkou pro vlastní kosmetické produkty, jako jsou například pleťové vody nebo hydratační krémy.

Použijte ji jako zábal pro pokožku: Pokud máte podrážděnou nebo sluncem spálenou pokožku, použití levandulové květové vody jako zábal může pomoci uklidnit a zmírnit podráždění.

Použijte ji k osvěžení vzduchu: Levandulová květová voda má příjemnou vůni a může být použita jako osvěžovač vzduchu ve vaší místnosti nebo ve vašem autě.



Další způsoby použití levandulové květové vody

Kromě použití levandulové květové vody k péči o pleť či v kosmetických produktech, může být levandulová voda použita i při aromaterapii. Má uklidňující a relaxační vůni, která může pomoci zmírnit stres a úzkost. Použijte ji jako sprej na ložní prádlo nebo ve svém aromaterapeutickém difuzéru.

 

Kde koupit levandulovou květinovou vodu a jak rozeznat její kvalitu

Levandulovou květinovou vodu můžete sehnat v kosmetických obchodech nebo online. Je důležité hledat kvalitní značky, které používají přírodní a organické ingredience. Zároveň si pečlivě přečtěte složení produktu a ujistěte se, že neobsahuje žádné škodlivé chemikálie. Pravá levandulová voda má mít ve složení jedinou složku – levandulový hydrolát. Pokud natrefíte na výrobek s parfemací, alkoholem či jakýmikoli dalšími přísadami, nejedná se o levandulovou květovou vodu, ale o pleťovou vodu s levandulí jako jednou z přísad. Je velmi důležité nezaměňovat si tyto produkty, jelikož se skutečně jedná o velmi rozdílné výrobky. Levandulová vody je čistě přírodní produkt, který k dokonalosti nepotřebuje další přídavky. Myslete na to, když budete nakupovat svou levandulovou vodu a vaše pleť se vám odvděčí.

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se