Chřipka a nachlazení u dětí: Jak efektivně využít aromaterapii a balzámy

Chřipka a nachlazení nás potkají nejčastěji v zimních měsících. Děti nejčastěji trápí rýma, kašel, bolest v krku a horečka. Jak zmírnit tyto příznaky a urychlit uzdravení za pomocí  aromaterapie a balzámů? V článku najdete tipy jak na to a také ověřené a vyzkoušené produkty.

Jak aromaterapie pomáhá

Aromaterapie je praxe, která využívá esenciálních olejů z rostlin k podpoře fyzického, emocionálního a duševního zdraví. Esenciální oleje jsou koncentrované látky z různých částí rostlin, které mají léčivé vlastnosti. Při správném použití mohou esenciální oleje pomoci zklidnit dýchací cesty, uvolnit ucpaný nos, zmírnit kašel a zlepšit celkový pocit pohody během onemocnění.


 

Oblíbené esenciální oleje pro dětskou aromaterapii

Aromaterapie je metoda léčby, která využívá esenciální oleje k podpoře zdraví a pohody. Esenciální oleje se získávají z rostlin a mají různé léčivé vlastnosti. Některé esenciální oleje jsou vhodné pro léčbu chřipky a nachlazení u dětí. Mezi nejúčinnější patří:
•    Eukalyptus: Má protizánětlivé vlastnosti, pomáhá uvolňovat hleny a usnadňuje dýchání.
•    Levandule: Má uklidňující a relaxační vlastnosti, které pomáhají dětem lépe spát a zmírňují úzkost.
•    Tea tree: Má antibakteriální a antivirové vlastnosti, které pomáhají bojovat proti infekcím.
•    Máta a mátové oleje: Obsahují mentol, který může pomoci snížit svědění v nose a podpořit uvolnění dýchacích cest.
•    Rozmarýn: Má osvěžující vůni a může pomoci zvýšit energii dítěte, když se cítí unavené z nemoci.
Podívejte se na jedinečné roll-on aroma směsi.

Esenciální oleje lze použít v difuzéru, aromalampě nebo je lze inhalovat přímo z lahvičky. Je důležité, aby se esenciální oleje nepoužívaly u dětí mladších 3 měsíců a aby se s nimi zacházelo opatrně, protože mohou způsobit podráždění pokožky a alergické reakce.

Balzámy

Balzámy s esenciálními oleji jsou další možností, jak zmírnit příznaky chřipky a nachlazení u dětí. Balzámy se nanáší na hrudník a krk a uvolňují esenciální oleje, které pomáhají dýchat, zmírňují kašel a bolest v krku. Při výběru balzámu pro děti je důležité, aby byl vyroben z přírodních ingrediencí a neobsahoval žádné škodlivé látky, jako jsou ropné deriváty, silikony a parabeny.

Další tipy pro léčbu chřipky a nachlazení u dětí

•    Dopřejte dítěti dostatek odpočinku.
•    Dbejte na to, aby dítě pilo dostatek tekutin.
•    Zvlhčujte vzduch v místnosti, kde dítě spí.
•    Podávejte dítěti vitamín C a D.
•    Pokud se příznaky zhoršují, vyhledejte lékařskou pomoc.

Bezpečnost

Při používání aromaterapie u dětí je důležité dodržovat bezpečnostní pokyny:
•    Vždy řiďte se pokyny pediatra a dodržujte doporučené dávkování esenciálních olejů.
•    Nikdy nedávejte esenciální oleje dětem k požití.
•    Nekombinujte esenciální oleje bez konzultace s odborníkem.
•    Pokud dítě trpí alergiemi, ještě více pozorně sledujte reakce na použité oleje.

 

Co vyzkoušet při chřipce a nachlazení

Aromaterapeutický balzám - Aromaterapeutický balzám s blahodárnými bylinnými extrakty a organickými esenciálními oleji podporuje dýchání a uklidňuje dýchací cesty. Dítě lépe a klidněji spí. Jeho extra jemné přírodní veganské složení je speciálně navrženo s ohledem na citlivou dětskou pokožku. Obsahuje bambucké a kakaové máslo spolu s brutnákovým a kokosovým olejem, které zvlhčují a vyživují pokožku, chrání ji před vysušením a vytvářejí ochranný film. Díky účinným aktivním látkám, mezi které patří extrakt z měsíčku lékařského, kapka čajovníkového oleje, levandulový esenciální olej a oxid zinečnatý, má balzám zklidňující účinky. Tyto látky pomáhají zmírnit podráždění, svědění a zarudnutí pokožky a urychlují její regeneraci, což přispívá k celkovému zlepšení stavu pokožky. Balzám má jemnou texturu, která se při aplikaci na pokožku snadno roztírá a vytváří lehký ochranný film, který chrání pokožku a poskytuje dlouhodobou hydrataci.

Sójová svíčka pro pohodu dětí - Svíčka pro děti s ručně odlévaným dekorem z bylinek a květů má příjemnou vonnou kompozici, která čistí ovzduší a vytváří pozitivní atmosféru. Obsahuje éterické oleje, které mají aromaterapeutické účinky a pomáhají ulevit od příznaků rýmy a chřipky. Vyrobená je z eko certifikovaného sójového vosku a dřevěného knotu. Je ekologická.
Sójový vonný vosk - Ručně odlévaný eko vonný vosk do aromalampy pro děti je vyroben s unikátním dekorem ze sušených bylinek, květů a plodů. Obsahuje jemnou vonnou kompozici květu lípy malolisté, heřmánku heřmánkového, mateřídoušky a levandule lékařské, která čistí ovzduší a vytváří příjemnou atmosféru. Vosk je vyroben z eko certifikovaného sójového vosku a organických esenciálních olejů, což zaručuje přírodní a ekologickou alternativu.
Aromaterapeutická směs pro pohodu dětí - Aromaterapeutická směs přírodních silic pro pohodu dětí je složena z jemné vonné kompozice květu lípy malolisté, heřmánku heřmánkového, mateřídoušky a levandule lékařské. Tato přírodní směs organických esenciálních olejů je uložena v praktickém a ekologickém skleněném obalu. Obsahuje eko certifikované éterické oleje z kontrolovaného zemědělství, které postupně uvolňují svou vůni a poskytují aromaterapeutické účinky. Pečlivě vybrané vonné kompozice přispívají k zlepšení nálady, snížení stresu a uklidnění po náročném dni.

Aromaterapie s použitím balzámu může být příjemným a účinným způsobem, jak podpořit dětské zdraví během chřipkového období nebo při nachlazení. Vhodně zvolená aromaterapie může zlepšit pohodu dítěte a podpořit rychlejší zotavení.


Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Aromatherapy for Children: What’s Safe and What’s Not
- How aromatherapy can help kids breathe in some mental goodness
- Are Essential Oils Safe for Children?

 

 


Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se