ROSTLINNÁ MÁSLA

ROSTLINNÁ MÁSLA

O tom, že máslo není jen součástí našeho jídelníčku, už určitě dávno víte. Ve složení nejrůznějších produktů najdeme různé druhy rostlinných másel, které se v kosmetickém průmyslu používají díky svým úžasným hydratačním, zvláčňujícím a regeneračním účinkům. Najdeme je například jako součást tělových krémů, přes produkty pleťové péče a samozřejmě nesmíme zapomínat ani na vlasové zábaly či masky. Rostlinná másla mají všestranné využití, dokážou zcela nahradit některé produkty a jejich účinky oceníte iv případě problematické pokožky.


Kde se vzali?

Rostlinná másla jsou podobně jako rostlinné oleje čistým přírodním produktem, který se nejčastěji získává lisováním jader či plodů rostlin. Stejně jako oleje, i másla se mohou dále zpracovat rafinováním. V takovém případě se másla zbaví případné barvy a vůně, díky čemuž je jejich využití zcela neomezené. Nerafinovaná másla mohou totiž vonět po surovinách, ze kterých jsou získána. Nejednou je přitom tato vůně spíše nežádoucí, jelikož se jedná zejména o vůně připomínající skořápky či ořechy, které nejsou každému příjemné. Také může originální vůně másla limitovat možnosti kombinace více surovin při výrobě emulzní kosmetiky a ve výsledku prorážet jiné vůně. Obvykle se tedy po rafinaci jedná o bezbarvé a bezvonné suroviny tužší konzistence. Másla jsou podstatně mastnější než většina druhů rostlinných olejů a tudíž dokážou krásně výživovat a zvláčnit i velmi suchou, namáhanou či popraskanou pokožku a krásně vázat vláhu.
 

Popularita na druhou


Nejznámějšími rostlinnými másly využívanými v kosmetickém průmyslu jsou bezpochyby bambucké a kakaové máslo. Obě můžeme využít na pokožku přímo, poslouží jako skvělá náhrada tělového či pleťového krému, navrátí pokožce ztracenou vlhkost, vitalitu, posílí její strukturu a podpoří elasticitu. Bambucké máslo se například s oblibou využívá k masírování bříška v období těhotenství a to právě díky schopnosti podpořit elasticitu pokožky a předcházet vzniku
nepěkných strií. Kakaové máslo je zase oblíbené díky své jemné „čokoládové“ vůni.

V případě, že rostlinná másla používáte k hydrataci celého těla, doporučují se nanášet na jemně navlhčenou pokožku, ideálně ihned po sprše či koupeli. Takto se nejen rychleji vstřebou, ale navážou také vodu z pokožky a navedou ji přímo pod její povrch. Másla však můžete vyzkoušet využít také jako blahodárné vlasové masky či zábaly. Stačí je jemně nahřát, díky čemuž se jejich konzistence zjemní a nanášet je můžete přímo na suché vlasy. Případně přidejte svůj oblíbený olej či esenciální olej a vytvořte si krém, masku nebo zábal přesně podle vašich potřeb. Viditelnými účinky si vás rozhodně získají.

Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se