PŘÍRODNÍ AFRODIZIAKA


Slovo „afrodiziakum“ pochází z řecké mytologie, odvozené je od jména bohyně lásky a smyslnosti, Afrodity. Každý si s tímto slovíčkem spojuje jiný význam, tušíte ale, co znamená afrodiziakum ve skutečnosti? Víte kdy a jak se afrodiziakum používá, nebo to, odkud se vlastně afrodiziaka vzala?

AFRODIZIAKUM – co to je?
Afrodiziakum je látka, která působí na naši mysl. Vyvolává dobrou náladu, pocit vzrušení, chuť objevovat a touhu prožívat. Nejedná se jen o sexuální touhu, afrodiziakum obecně opantá mysl a zintezivní smyslové vnímání. Podporuje totiž zrak, sluch, hmat i čich. Nejčastěji se však využívá právě ke zvýšení libida. Afrodiziakum přitom může být naprosto klidně jednoduchá přírodní látka, nejedná se o žádnou vědu ani o zázrak z laboratoře, právě naopak.

AFRODIZIAKUM – kde se vzalo?
Přestože dnes už afrodiziaka nakoupíme i ve formě kapek či tablet, původně je lidé znali jako byť běžnou, avšak přece vzácnou součást přírodních substancí. Přírodní afrodiziaka používají lidé již celá tisíciletí a jejich účinky byly mnohdy i vědecky potvrzeny. Dobré afrodiziakum by mělo mít hned několik vlastností.
Mělo by v první řadě pomoci odbourat zábrany, ale aniž by se člověk cítil omámený. Dále by mělo zvýšit a prodloužit výkonnost, vzrušení i sexuální napětí, nastartovat libido a zintenzívnit orgasmus.

AFRODIZIAKA Z KUCHYNĚ – poklady z přírody
Za jedno ze zaručených afrodiziák se považuje med. Ne nadarmo se s novomanžely spojují „líbánky“. Vyzkoušet můžete samostatný med, ale stimulující působí iv kombinaci s kořením. Z nich je velmi účinná voňavá skořice či vanilka.
 
Skořice ovlivňuje pohlavní žlázy, čímž vyvolává chuť k milování. Legenda říká, že královna ze Sáby opantala krále Šalomouna nejen svou inteligencí a bohatstvím, ale také vůní. Když přišla do Jeruzaléma, natřela své tělo olejem ze skořice. Král Šalomoun jí nedokázal odolat.

Podobné účinky jako skořice mají chilli i vanilka. Z koření také pomáhá rozmarýn, anýz, pepř, mák, muškátový ořech, oregano, vavřín či hřebíček.

Z říše ovoce mezi afrodiziaka řadíme datle, fíky, granátové jablko, avokádo, jahody, banány.

Mezi bylinková afrodiziaka řadíme zejména tato: máta, šalvěj, zázvor, bazalka, šafrán, máka.
Shakespeare vzpomíná mátu spolu s levandulí a rozmarýnem, že pomáhá stimulovat pány ve středním věku k lepším výkonům.
Mytologický příběh vypráví o tom, jak Persephone, královna podsvětí, přeměnila nymfu Mint na bylinku a zasadila ji do země, protože žárlila na manžela a myslela si, že Mint je neodolatelná. Ale marně, on i nadále obdivoval její vůni máty a chuť.
Vojáky ve starověkém Řecku vítali jejich manželky se šalvějovým čajem. Ten prý sloužil k podpoře plodnosti a posílení řecké rasy. Čaj má velmi silnou vůni a musí se používat s mírou.
 

Zázvor podle tradiční ajurvédské medicíny dodává tělu teplo – oheň a tím dráždí pohlavní orgány. Má i obecně tonizující a stimulační účinky. Zázvor byl již ve starověku považován za zdroj síly lásky. Muži, kteří pili čaj z květin zázvoru, byli velmi dobrými milenci. Pokud dívka nosila věnec z bílých květů zázvoru, znamenalo to výzvu.

Bazalka ve své vlasti Indii získala pověst afrodiziaka - starci kmene žvýkali čerstvé listy. Věřilo se, že pokud v domě kvete bazalka, znamená to, že se do něj dostane mladá dívka, protože listy bazalky připomínají dívčí genitálie.

Rajčata, tzn. jablka lásky v kombinaci s nasekanou bazalkou jsou silným afrodiziakem zejména pro ženy.

Podle islámské medicíny šafrán posiluje pohlavní pud u mladých chlapců. Ve starém Řecku se zase používal k vyvolání intenzivního orgasmu u žen.

Na závěr dáváme do pozornosti u nás méně známou Maku peruánskou, zvanou také peruánská viagra, která je považována za zázračnou bylinku při léčbě neplodnosti. Její pozitivní vliv na plodnost žen i mužů vyjadřují indiáni větou: "MACA má moc darovat bezdětným manželům potomky". Maka má pozitivní vliv na tvorbu a kvalitu spermií, pomáhá při impotenci, zvyšuje libido a vitalitu, stimuluje sexuální aktivitu člověka.


Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?

Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- 10 Foods That Are Proven Natural Aphrodisiacs, According to Nutritionists
- Medicinal effects of Peruvian maca
- What Is an Aphrodisiac? Everything You Need to Know

Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se