Soda bikarbona

Soda bikarbona

Soda bikarbonu má mnoho možností využití. Nasypte čajovou lžičku do půl hrníčku vody a zamíchejte. Směs protřepejte v ústech a kloktejte. Potom ústa vypláchněte vodou. Všechny pachy jsou neutralizovány, ne jen překryté. Pastu či prášek můžete použít i na vaše podpaží pro neutralizaci tělesného pachu. Při pálení žáhy, ale i při nepříjemných pocitech po konzumaci těžkých jídel, vypijte půl sklenice vody s polovinou lžičky sody bikarbony. Pokud tyto zdravotní problémy nepominou, postup znovu opakujte po dvou hodinách.

Při poštípání hmyzem opět použijeme pastu z jedlé sody, kterou natřeme na postižené místo. Namísto mýdla můžeme použít opět pastu ze sody bikarbony, tedy 3 díly sody a 1 díl vody, nebo můžeme vodu nahradit jemným tekutým mýdlem. Nasypte si do dlani malé množství jedlé sody spolu s oblíbeným šamponem.

Umyjte vlasy tak jako vždy a pořádně propláchněte. Jedlá soda pomůže odstranit zbytky vlasových produktů jako jsou gely, laky a jiné. Pro krásné a zdravé vlasy je potřeba pečovat io kartáče a hřebeny. Odstraňte mastnotu kartáčů z vlasů v roztoku z čajové lžičky sody rozpuštěné v teplé vodě. Nechte několik minut ponořené, opláchněte a nechte uschnout. Chcete-li mít krásnou pleť, je třeba, abyste kůži pravidelně zbavili odumřelých kožních buněk. K tomuto účelu ideálně poslouží peeling ze sody bikarbony. Příprava je jednoduchá, smíchejte sodu s vodou v poměru 1:3 a krouživými pohyby naneste na pleť, opláchněte a pokožku ošetřete tělovým mlékem.

Pro bezpečné a efektivní vyčištění vaně, umyvadla i dřezu stačí nasypat jedlou sodu na houbičku a vydrhnout povrch. Pokud chcete extra čistící sílu, smíchejte sodu bikarbonu, kuchyňskou sůl a libovolný prostředek na nádobí. Dokonale čistí i hrnce a pánve. Vyčistí také mikrovlnku, pečící troubu a stříbro. Usazeniny od kávy a čaje vytvářejí ošklivé mapy a hořknou kvůli nim nápoje. Opět stačí na houbičku nasypat jedlou sodu a vydrhnout. Můžete jí mýt i podlahu. Dokonce i čmáranice z pastelek na stěně vyčistíte pomocí sody snadno. Soda bikarbonu se může přidávat i do pračky, protože vyrovná PH vody a oblečení je čistší. Vhodná je také na jemné dětské oblečení. Odstraňuje také mastné fleky.
 
Zelená zelenina, například hrách či fazolka, si udrží intenzivnější barvu, pokud se do vody na vaření přidá trochu jedlé sody. Zelená zelenina si ve vodě zachová přírodní barvu, přidáte-li jednu lžičku jedlé sody. Zeleninu, ovoce a salát omyjete lépe, když přidáte na litr vody, jednu až dvě čajové lžičky jedlé sody. Pokud máte příliš kyselé ovoce, tento problém můžete odstranit přidáním špetky sody na 1 kg ovoce. Pokud chcete, aby se fazole a další luštěniny uvařily rychleji, přidejte lžičku jedlé sody na 4 litry vody.

Navíc pomáhá i proti nadýmání. I zelí se rychleji uvaří a navíc se zachovaly vitamíny, stačí přidáte-li 1 lžičku sody bikarbony. Čaj a káva budou zvláště voňavé, pokud přidáte špetku jedlé sody do šálku. Soda jídla se hodí při kombinaci s kyselými přísadami, jako je ocet či citrónová šťáva, ale také s jogurtem nebo podmáslím. Vyžaduje však přesné dávkování. Pokud se přidá příliš velké množství, dostanou pokrmy nepříjemnou příchuť. Změkčí maso naložené v chladničce. Pokud trošku přidáte do rajčatové omáčky, působí proti kyselině. Používá se také jako náhrada droždí.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Sodium Bicarbonate
- SODIUM BICARBONATE
- Perfumes, cosmetics and soaps: modern cosmetics
 

Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se