VITAMIN D

VITAMIN D

Proč nazýváme vitamín D slunečním vitamínem?

Pravděpodobně každý z nás ví, že je produkován v naší pokožce v reakci se slunečním světlem. Když jsme vystaveni přímému slunečnímu záření, naše tělo jej vytváří přirozeně. Můžeme jej získat také přes určité potraviny a doplňky, abychom si zabezpečili jeho adekvátní hladinu v naší krvi.

Funkce vitamínu D

Vitamin D má několik důležitých funkcí. Snad nejdůležitější je regulace absorpce vápníku a fosforu a usnadnění normální funkce imunitního systému. Získání dostatečného množství vitamínu D je důležité pro normální růst a vývoj kostí a zubů, jakož i zlepšení odolnosti vůči určitým onemocněním (měkké nebo křehké kosti).

Vitamin D a jeho působení

Vitamin D má vliv také na naši pokožku:
Obnovuje kožní buňky a zmírňuje ekzémy, podporuje hojení
● Omlazuje zralou pleť, vyhlazuje pleť
● Kontroluje přirozené ochranné mechanismy kůže
● Léčí záněty kůže, zmírňuje projevy akné

Ve zkratce, vitamin D přináší našemu tělu mnoho benefitů a je dobré vědět, jestli máme v krvi správnou hladinu tohoto pomocníka. Mimo jiné také příznivě ovlivňuje hladinu cukru v krvi nebo zlepšuje náladu. Psychika, zda náš vnitřní zdravotní stav jsou úzce propojeny s kůží, která nám svými „nedokonalostmi“ dává vědět, že něco nefunguje jak má. Proto bychom měli své kůži stále naslouchat, možná má jen málo vitamínu D.


Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se