Potassium Alum

Potassium Alum

Ne všechny hliníkové soli jsou špatné a nebezpečné. Hliníkovým solím jako jedné ze složek kosmetických přípravků jsme se věnovali v předchozích příspěvcích. Víme, že existují hliníkové soli, které našemu organismu mohou uškodit a víme už i to, pod jakými názvy je najdeme ve složení kosmetických produktů. Ne všechny hliníkové soli jsou však „špatné“.


Co je to?

Potassium Alum neboli síran hlinitodraselný je bezbarvý přírodní minerál, který se v kosmetickém průmyslu využívá zejména pro své deodorační, antiseptické a antibakteriální vlastnosti. V přírodě se vyskytuje zejména na skalách v místech zvětrávání sulfidových a draselných minerálů. Je složen z větších molekul, které se díky své velikosti nedokážou vstřebat skrz pokožku do jejích hlubších vrstev.

Jak funguje?

Komerční deodoranty fungují ve většině případů na principu překrytí pachů či zamezení pocení ucpáním potních žláz. Síran hlinitodraselný je jiný. Jeho struktura mu nedovoluje proniknout do pokožky a tudíž nedokáže ucpat její póry. Navíc tento minerál nemá žádnou přirozenou vůni či zápach. Za svůj úspěch vděčí právě svým deodoračním a antibakteriálním vlastnostem, díky kterým dokáže po nanesení na povrch pokožky zabránit rozkladu bakterií zodpovědných za zápach lidského potu a také pohltit pachy.


Pro koho je vhodný?

Čistě přírodní minerální deodorant tvořený výhradně složkou Potassium Alum je vhodný pro každý typ pokožky bez rozdílu pohlaví či věku. Neomezuje, ani jiným způsobem neovlivňuje, činnost potních žláz a je hypoalergenní, proto je bezpečný pro použití i pro jedince s citlivou pokožkou, kterou nedráždí a nevyvolává alergické reakce.
 
Jak jej používat?

Minerální deodorant jednoduše namočte pod tekoucí vodou nebo aplikujte přímo na mokrou pokožku. Vzniklý roztok se postará o váš pocit svěžesti a pohodlí během celého dne. Jedno balení minerálního deodorantu vám dokonce vystačí až na 9 měsíců používání, kromě vaší pokožky tedy šetří také vaši peněženku.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?

Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 
Podobné produkty
Podobné články
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se