ZINEK V KOSMETICE

ZINEK

Zinek je pro náš organismus podstatným stopovým prvkem, který se podílí na mnoha důležitých činnostech. Zlepšuje imunitu, usnadňuje trávení a přispívá k hormonální rovnováze.

V přírodě se vyskytuje jako nerost zinkit, ale většina oxidu zinečnatého se vyrábí synteticky. Oxid zinečnatý (ZnO) nebo zinková běloba je bílý ve vodě nerozpustný práškový pigment. Používá se jako přísada do mnoha materiálů, tzn. j. do plastů, keramiky, skla, cementu, barviv, potravin, cigaretových filtrů a kosmetických přípravků. V medicíně a kosmetickém průmyslu se používá pro své deodorizační a antibakteriální vlastnosti, pro tuto vlastnost se přidává do potravinářských obalů, pryže, bavlněného textilu, deodorantů, ochranných přípravků proti UV záření, make-upu a mýdel. Jako pigment je však často znečištěn zbytky zinku z výroby nebo je smíchán s levnějšími bílými pigmenty, jako barit, křída, sádra nebo hlinka.

Benefity pro zevnějšek
Zinek díky svým vlastnostem příznivě ovlivňuje nejen fungování našeho nitra, ale také pozitivně působí i na naše vlasy, nehty či kůži.
Vlasy zinku poděkují za:
Regulaci kožního mazu
Sníženou tvorbu lupů
Zmírnění vypadávání
Posílení růstu
Zlepšenou celkovou kvalitu vlasů

Nehty ocení:
Celkový zlepšenou kondici
Správné zbarvení
Vyšší pevnost
Odolnost proti poškození či lámavosti
Podporu růstu
Zinek přináší pokožce:

Zdravější vzhled
Hladkost a hebkost
Ochranu proti infekcím
Hojení ran
Regulaci kožního mazu
 
Zinek působí v těle jako antioxidant, bojuje proti poškození volných radikálů a tak napomáhá zpomalit proces stárnutí. Díky jeho antibakteriálním vlastnostem se v kosmetice často používá jako účinná látka v deodorantech, přípravcích na akné či proti opruzeninám. Mimo jiné je výborným pomocníkem v přípravcích proti lupům či ke zmírnění projevů ekzémů, psoriázy či jiných dermatitid. V neposlední řadě se hojně využívá jako fyzikální UV filtr v přípravcích na ochranu proti UV záření.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?

Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se