RŮŽOVÝ HYDROLÁT

RŮŽOVÝ HYDROLÁT

Královna květin, jako je růže také někdy nazývána, roste v mírných oblastech prakticky na celém světě. Do Evropy byla dovezena z Arábie. Od nepaměti je symbolem lásky a blahobytu, používala se jako ochranná bylina proti kouzlům černé magie, vztahuje se také k symbolice smrti a zrození. Damašská růže je známá pro její jemnou vůni a komerčně se pěstuje hlavně kvůli růžovému oleji využívanému v kosmetických přípravcích a parfémech. Růžové lístky jsou jedlé, mohou se použít k ochucení jídla, jako příloha, jako bylinkový čaj nebo gulkand, tedy růžové lístky v cukru. Na získání jednoho litru silice je zapotřebí zhruba 4000 kg ručně sbíraných květin. Z nich se následně vyrábí růžový olej. Růžový olej obsahuje přes tři sta cenných látek, čímž přispívá k udržení zdravé a zářivé pokožky. Arabové destilovali silice již v 10. století a růžová voda byla významným obchodním artiklem v oblasti středozemního moře, používala se jak v kosmetice, tak i pro přípravu nápojů a zákusků, často kombinovaná s vodou pomerančovníkového květu (Neroli).

Jedna z nejoblíbenějších a z hlediska historie užívání také nejstarších květinových vod je považována za důležité pleťové tonikum, které pokožku hydratuje a harmonizuje. Má uklidňující a mírně antiseptické účinky. Působí adstringentně (stahující) a upravuje tonus pokožky. Účinně regeneruje zralou pleť, které navrací svěžest a vitalitu. Osvěžuje, zklidňuje zarudnutí a alergické reakce. Zlepšuje některé druhy dermatitidy a v obkladech pomáhá na podrážděné oči. Využívá se ke kloktání při zánětech v krku. Pomáhá v těhotenství při dýchacích problémech, nočním pocení a při výtocích formou sedací koupele. Květová voda z růže výborně harmonizuje psychiku a hormonální systém, působí antidepresivně a dodává sílu být ženou a matkou.

Stabilizuje emoce a ulevuje při zármutku. Zmírňuje pocity strachu, navozuje kouzlo okamžiku a romantické představy. Pomáhá při hněvu, podrážděnosti, agresivitě, působí euforizující a harmonizační při napětí a stresu. Podporuje rovnováhu, zpracování emocí, uklidňuje a přináší vnitřní klid. Vhodná je pro všechny typy pleti i na zralou pleť s vráskami i na mastnou pleť se sklonem k akné. Nastříkejte ji na pleť a krk, celé tělo po čištění ráno a večer. Také je vhodná jako ingredience při přípravě pleťové masky z prášku, hlíny, pudru. Pro voňavý účes nastříkejte do vlasů a pročešte.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se