RUMAN ŘÍMSKÝ - ORGANICKÁ KVĚTOVÁ VODA

RUMAN ŘÍMSKÝ - ORGANICKÁ KVĚTOVÁ VODA

Heřmánek provází lidstvo již od starší doby kamenné a semínka této skromné rostlinky se uchovají v zemi až 100 let. O léčivých účincích heřmánku věděli už naši předkové. Podle starogermánské mytologie byl heřmánek zasvěcen bohu slunce Baldurovi a mladé dívky nemohly projít kolem něj, aniž by se mu uklonily. Ve velké úctě ji měli i staří Egypťané, kteří čaj z heřmánku popíjeli před zkrášlovacími kúrami. Heřmánek má nespočet léčivých účinků – působí protizánětlivě, hojí rány, působí uvolňující a proti křečím, antisepticky, zmírňuje bolesti, zklidňuje, působí dobře na žaludek a podle lidových léčitelů upravuje i menstruační cyklus.

Jemně voňavá heřmánková voda pomáhá hojit poškozenou pokožku, zmírňuje záněty a otoky, které jsou jimi způsobeny. Je vhodná hlavně k ošetření zanícené a podrážděné pokožky, zmírňuje svědění, v obkladech je výborná na suché, podrážděné oči a oční záněty. Je adstringentní, hodí se k odličování, čištění a tonizování pleti. Lze ji inhalovat u nosního kataru a ke zmírnění otoku nosní sliznice. Obklady nebo osvěžení sprejem pomáhají při migrénách, stresu a výbušnosti. Ulevuje při těhotenské nevolnosti, křečích, bolestech a při dýchacích problémech. Heřmánková voda je hydrolát první volby pro novorozence a kojence. Je bezpečný pro použití hned po porodu, přidává se do koupelí nebo se stříká do postýlky pro lepší spánek. Pomáhá hojit opruzeniny, ulevuje při kolice, zklidňuje před spaním. Jemná a bezpečná je pro vtírání do dásní při prořezávání zoubků. Zmírňuje nervozitu a návaly zlosti. Heřmánková voda je určena pro pooperační rány, kousnutí a štípnutí, odřeniny, alergie a jiné kožní problémy. Velmi se osvědčila k léčbě proleženin, otevřených ran a dalších hnisajících projevů pokožky. Významně prospívá při rýmě, nachlazení a dalších potížích dýchacích cest. Na rozdíl od chemických léčiv, které obvykle a často trvale naruší schopnost vnímat vůně a tím i chuť, heřmánek tuto schopnost podporuje a obnovuje.

Použít ji lze na několik způsobů. Jako osvěžující sprej nebo obklad či jen k potírání pokožky; jako přídavek do krémů, gelů a pleťových mlék podle specifického účinku na pokožku; k hojení poškozené nebo podrážděné pokožky; k čištění a tonizaci pleti; k napařování obličeje a inhalaci; pro terapeutické účely, vhodná při péči o těhotné, kojence a seniory; k provonění prádla či prostírání; při péči o domácí mazlíčky, kteří jsou na silné vůně příliš citliví; pro jemnou dezinfekci rukou a pokožky; při péči o vlasy a vlasovou pokožku; jako ústní voda se používá k dezinfekci ústní dutiny a ke kloktání. Pro svůj uklidňující vliv na psychiku je tato květinová voda vhodná i na uklidnění dětí, když nechtějí usnout. Stačí postříkat polštář a užívat si její jemnou vůni.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se