Noční rutina - V jakém pořadí správně aplikovat produkty

V jakém pořadí správně aplikovat skincare produkty – noční rutina

Při noční péči o pleť musíte zvážit, jestli chcete nebo nechcete začlenit retinol do své rutiny. Retinol nemusí vždy sednout úplně každému, proto se vůbec nic nestane, pokud jej z noční rutiny vynecháte. Noční péče o pleť je čas na serióznější ošetření, kdy si můžeme dovolit aplikovat například i fotosenzibilizující AHA kyseliny, jako je kyselina glykolová a mléčná, neboť mnoho z těchto aktivních složek se rozkládá na slunečním světle. Chcete-li používat AHA i retinol, je nejlepší jejich aplikaci střídat. Jednu noc použijte retinol a další AHA a tak dále, ale buďte opatrní a postupujte jen velmi pomalu, protože je známo, že tyto složky způsobují podráždění, když je používáte poprvé. Typická noční rutina péče o pleť bude vypadat relativně podobně jako denní rutina s několika drobnými úpravami.

Krok 1: Olejový čistič
Olejový čistič je vždy třeba používat večer, protože musíme odstranit make-up, SPF, znečišťující látky z prostředí a kožní maz, který pleť produkuje během dne. Můžete použít olejový čistič nebo čistící balzám v závislosti na vašich preferencí.

Krok 2: Gelový nebo mléčný čistící prostředek
Abyste se ujistili, že všechny mastné zbytky z vašeho čistícího oleje/balzámu jsou odstraněny a vaše pleť je zcela zbavena make-upu, nečistot a mastnoty, vyberte si gel nebo mléko. Gel je skvělý pro smíšenou/mastnou pleť nebo pleť se sklonem k akné, zatímco mléčný čistící prostředek vyčistí pleť, aniž by odstranil veškerou vlhkost na suchých typech pleti.
 
Krok 3: Hydratační toner nebo tekutý exfoliátor
Můžete použít stejný toner, hydrolát nebo esenci, kterou jste použili ráno k hydrataci pokožky a připravit ji tak na jakoukoli z drsných kyselých složek nebo retinoidů, které byste mohli použít jako další. Během tohoto kroku můžete použít také tekutý exfoliant s AHA nebo BHA. Ujistěte se, že ve své večerní rutině nepoužíváte žádné jiné kyseliny a pokračujete podle tohoto kroku s hydratačním krémem.

Krok 4: AHA/BHA nebo retinol
Pokud jste v posledním kroku použili exfoliátor, nyní jej přeskočte. Tady začíná vstupovat do hry retinol a AHA. Používání AHA a BHA současně s retinolem může být dráždivé v závislosti na typu vaší pleti, proto doporučujeme střídat noci nebo používat AHA/BHA produkty ráno a retinol večer, abyste omezili podráždění. Pokud nepoužíváte retinol, zde byste se mohli rozhodnout pro exfoliační sérum nebo masku s jemně exfoliačními účinky. Pokud se rozhodnete pro aplikaci produktu s retinolem, počkejte asi 20 minut a nechte jej úplně absorbovat, než budete pokračovat.
 

Krok 5: Oční krém
Pokud během dne nesnesete výživnější formulace v očním okolí, zvolte oční gelkrém na ráno a oční elixír na večer. Takto bude vaše oční okolí chráněno a vyživeno během dne i noci.

Krok 6: Hydratační krém
Hledejte hydratační krémy s přísadami, které podporují vaši kožní bariéru, jako je skvalán, ceramidy, lipidy (oleje) a mnohé další v krémovém základě přizpůsobeném vašemu typu pleti. Můžete tak podpořit spolupráci krému s vašimi korekčními produkty a pomáháte chránit pokožku před narušením bariéry (dráždivá dermatitida). Také tento postup předchází transepidermální ztrátě vody. V nabídce Soaphoria naleznete množství výživných krémů, sér a balzámů, ze kterých si vybere skutečně každý. Použijte možnosti filtrace, abyste rychleji objevili to pravé pro vaši pleť.

Krok 7: Oleje a olejová séra
Oleje pomáhají vytvářet bariéru pro utěsnění všech vašich produktů a udržují vaši pokožku optimálně hydratovanou během noci. Chcete-li používat Overnight miracle sérum nebo pleťový olej na noc, právě teď je jeho čas.

Krok 8: Lokální ošetření
Pokud máte nějaké aktivní vyrážky, právě teď přišel ten čas, kdy byste si aplikovali lokální ošetření v podobě SOS korektoru, zinkového krému či čajovníkového oleje. Pozor, po lokálním ošetření již neaplikujte žádnou jinou péči o pleť, zejména ne retinol.


Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se