Denní rutina - V jakém pořadí správně aplikovat produkty

V jakém pořadí správně aplikovat skincare produkty – denní rutina

Bez ohledu na počet produktů ve vaší rutině péče o pleť, pokud nejste dermatolog nebo odborník, ujištění se ve správnosti pořadí aplikace těchto produktů vyžaduje trochu výzkumu. Každodenní rutina péče o pleť zahrnuje několik kroků a může být poněkud matoucí, v jakém pořadí se nanášejí na pleti, co se přidává k čemu a které složky by se neměly aplikovat spolu. Proto představujeme správné kroky a aplikace různých produktů a určujeme jasné meze, pokud jde okombinování určitých složek.

Základ péče


Proč je to, jak vrstvíte svoji péči o pleť, vlastně důležité? Všechno závisí na absorpci. Vrstvení produktů na pleť ve správném pořadí vám pomůže vytěžit z vaší rutiny maximum. Aplikování produktu, který zabraňuje ostatním dostat se skrze vaši pokožku, bude frustrující ztráta času a peněz. Pokud jde o správné pořadí aplikace produktů, obvykle postupujeme od nejlehčích k nejhustším. Vždy aplikujte produkty na bázi vody před produkty na bázi oleje a pokuste se navrstvit produkty na bázi vody s tenčí texturou před hustšími/ krémovějšími/ olejovitými produkty.

Právě viskozita produktů určuje, jak se absorbují do pokožky. Pokud aplikujete vodnaté sérum poté, co jste již nanesli krém nebo pleťové mléko, nezískáte všechny výhody řidšího produktu, protože není schopno proniknout do pokožky hustým podkladem pod ním. Tento základní princip má několik výjimek, které aplikujeme konkrétně pokud jde o oční krémy, oční séra a retinol. Správná aplikace produktů se také liší mezi noční a denní aplikací, protože v jiném čase nepoužíváme stejné produkty. V ideálním případě bychom měli praktikovat rutinu péče o pleť dvakrát denně ráno/večer s odstupem přibližně 12 hodin. Zatímco některé produkty je nejlépe aplikovat na noc (například retinol) nebo ráno (antioxidanty jako vitamín C), vaše rutina bude obecně vypadat podobně. Vždy začínejte čistícím prostředkem.
 
Ideální denní rutina péče o pleť zahrnuje:

Čistící prostředek
Korekční a funkční produkty (jako retinol, AHA/BHA a další produkty určené ke zlepšení aktuálních kožních problémů)
Hydratační produkty (séra a hydratační krémy)
Ochranné produkty (opalovací krém)


V jakém pořadí si ráno nanášet produkty péče o pleť

Krok 1: Olejový čistič
Pokud ve své noční rutině nepoužíváte pleťový olej, pak není ráno vždy nutné olejové čištění. Pokud však máte suchou pokožku, lepší alternativou může být použití olejového čisticího prostředku namísto gelu nebo mléčného čistícího prostředku ráno. Vyživuje vaši pokožku a zároveň ji zbaví jakýchkoli produktů nebo potu z předchozí noci.
 

Krok 2: Čistící pěna/gel/mýdlo
Čistěte buď čistícím prostředkem na vodní bázi (čistící gel), nebo opláchněte obličej čistícím moussem či mýdélkem. V každém případě aplikujte a rozetřete produkt na celý obličej a krk. Nezapomeňte zbytky produktu důkladně opláchnout.


Krok 3: Hydratační tonikum a esence, hydrolát
Aby byla vaše pleť pružná a hydratovaná, použijte hydratační toner nebo esenci, dokud je vaše pleť ještě vlhká od předchozího kroku. Klíčem k hydratované, kypré pleti jsou vrstvy vlhkosti, takže začneme tímto krokem: Naneste tonikum, květinovou vodu nebo pleťovou esenci rukama a vklepejte do pokožky.

Krok 4: Pečující séra a kúry
Bez ohledu na to, jaký typ séra používáte, ujistěte se, jaká je jeho konzistence a aplikujte je od nejlehčího po nejhustší, přičemž olejová séra aplikujte vždy až po denním krému. Rozhodnete-li se séra vrstvit, hydratační sérum aplikujte vždy až po ošetřujícím séru.

Krok 5: Oční krém nebo oční sérum
Pokožka pod očima je na vaší tváři nejtenčí, takže produkty speciálně určené pro oči musí následovat před jakýmikoli těžšími zvlhčovači. Je čas na oční gelkrém nebo elixír s kofeinem.

Krok 6: Hydratační krém
Neexistuje nic takového jako pleť, která je příliš hydratovaná, ale pokud bojujete s hustším hydratačním krémem, který pleti pod make-up zkrátka nevyhovuje, zvažte lehoučký gelkrém nebo lehkou pleťovou vodu.

Krok 7: SPF
Opalovací krém obvykle zůstává na povrchu pokožky nebo proniká jen do povrchových vrstev odumřelých buněk. To je důvod, proč vždy ukončete svou rutinu s hydratačním denním krémem s SPF 20. Klidně můžete vsadit i na vyšší faktor, pro denní nošení během celého roku zcela postačí SPF 30.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Best Daily Skincare Routine, According to Dermatologists
- 5reasons why you should use SPF every day
- Effects of cosmetics on the skin microbiome of facial cheeks with different hydration levels

Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se