Jak udržet suchou pokožku překrásně zářivou iv zimě

U každého se suchá pokožka projevuje jinak. Ve většině případů však zaznamenáte příznaky jako zarudnutí, drsnost, šupinatost, svědění, praskliny na kůži a pálení nebo štípání. Tyto příznaky xerózy – lékařský termín pro suchou pokožku – se často objeví na částech vašeho těla s nejtenčími epidermálními vrstvami. Patří mezi ně vaše tvář, krk, ruce a rty. Když je vaše pokožka suchá, její zdraví je podkopáno. Takže musíte věnovat zvýšenou pozornost péči o vaši pokožku, zvláště během sušších měsíců v roce.
Zažeňte proto suchou zimní pokožku těmito hydratačními tipy na obličej a ruce na celou zimu.


1. Vyhýbejte se horké vodě
V zimě může být lákavé dopřát si horké sprchy a koupele. Ale horká voda může odstranit přirozené oleje z pokožky a zanechat ji náchylnější k suchosti a odlupování. Vždy, když je to možné, používejte k mytí obličeje, těla a rukou vlažnou vodu, protože vám to pomůže zachovat kožní bariéru během sezóny.

2. Hydratujte ještě vlhkou pokožku
Po vlažné lázni, sprše nebo mytí rukou naneste hydratační krémy přímo na pokožku dříve, než zcela vyschne. Pomůže to uzamknout extra vlhkost a zanechá váš obličej a ruce jemné a zdravé.

 
3. Zabraňte suchým a popraskaným rtům

Mnoho lidí bojuje během zimy se suchými, popraskanými a šupinatými rty. Důvodem je, že pokožka na vašich rtech je křehká a je vystavena nejen povětrnostním vlivům, ale také teplu, soli a jiným faktorům, které ji mohou ještě více vysušit. Vaše rty také nemají žádné mazové žlázy, proto je jejich zvlhčování obzvlášť důležité. Doporučujeme použít hustou mast nebo balzám k utěsnění vlhkosti, vyléčení suchosti a prasklin a zabránění ztrátě vlhkosti v chladných a sychravých dnech.



4. Používejte správné ingredience
Vaše pokožka potřebuje v zimě dodatečnou péči. Je nezbytné zkontrolovat aktivní složky vašich oblíbených produktů péče o pleť, abyste se ujistili, že jsou připraveny na tuto výzvu. Složky identické s pokožkou, jako jsou ceramidy, peptidy, kyselina hyaluronová, skvalán a bambucké máslo, odvádějí skvělou práci při přitahování vlhkosti k pokožce a jejímu utěsnění, aby zůstala hydratovaná déle.


5. Nepřehánějte to s peelingem
Exfoliační produkty mohou při občasném používání udržet pokožku hladkou a zdravou. Jejich příliš časté používání však může způsobit podráždění a vysušení narušením lipidové bariéry pokožky. Vyzkoušejte tuto zimu jemný chemický peeling namísto fyzického peelingu a vyhněte se exfoliaci syrové, podrážděné nebo popraskané pokožky, dokud nebude váš zimní tón pleti vyvážený a opravený.
 


6. Udržujte své ruce vyživené
Pokud vaše ruce pociťují nápor zimního chladu, je nutné věnovat jim zvláštní péči. Vydatný hydratační krém na ruce byste si měli nanášet pravidelně po celý den, zejména po umytí rukou. Před aplikací krému na ruce použijte na nehty olej na kůžičku, aby byly pevné a odolné.


7. Vyzkoušejte zvlhčovač
Zvlhčovače jsou navrženy tak, aby doplňovaly vlhkost ve vzduchu a udržovaly vnitřní vlhkost na ideální úrovni kolem 40-60%. Udržování úrovně vlhkosti ve vaší domácnosti nebo kanceláři může pomoci udržet vaši pokožku hydratovanou, když jste uvnitř. To má také další výhody, jako je prevence suchých očí a nadměrné dehydratace.

8. Nezapomeňte na opalovací krém
Je snadné si myslet, že jelikož je zimní slunce slabší, nepoškodí vaši pokožku tak jako v létě. Výzkum zjistil, že poškození kůže související s UV zářením se může vyskytnout během celého roku. Navíc může způsobit suchost, odlupování a dehydrataci pokožky. Během zimy používejte opalovací krém s SPF alespoň 20 každý den, dokonce i během zamračených dní. Na ruce byste si měli vždy nanášet přípravek na ochranu před sluncem, aby vypadali delší mladistvě. Můžete také zvážit výběr opalovacího krému s přidanými výživnými aktivními látkami, jako je skvalán a kyselina hyaluronová, abyste chránili pokožku před vysušením a poškozením sluncem.

9. Na noc použijte zjemňující hydratační krém
Zjemňující krémy jsou bohaté, těžké krémy nebo masti, které utěsňují vlhkost a udržují ji uzamčenou; je to dokonalé ošetření pro zimní péči o pleť. Podporují hojení pokožky a nejlépe se používají v noci, aby vaše pokožka získala čas na doplnění přirozené bariéry. Pokud plánujete na noc nanášet krém na ruce nebo nohy, zvažte nošení rukavic, aby produkt zůstal na místě, abyste dosáhli maximálního užitku.


10. Udržujte svou rutinu péče o pleť jednoduchou
Krutá suchá zima může vaši pokožku senzibilizovat a způsobit, že bude náchylnější k zarudnutí a podráždění. V tomto případě je nejlepší upravit rutinu péče o pleť na zimu. Odstraňte všechny drsné a adstringentní produkty jako alkohol a vůně a používejte vysoce kvalitní produkty s minimálním množstvím dráždivých složek. Jakmile je vaše pokožka hladká a hydratovaná, můžete do své rutiny pomalu začlenit některé z vašich oblíbených produktů.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- What to know about dry skin in winter

- The Definitive Guide to Preventing Dry Skin - From a Top Dermatologist

- The Top 10 Tips for Healthy Winter Skin

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se