PŘÍBĚH SOAPHORIA

kosmetika inspirovaná přírodou, vyrobená s láskou

Ani jsme netušili, ale celé to začalo v našem raném dětství. Už jako malé nás babička zavedla do kouzelné říše léčivých bylin. Neustále pěstovala nebo chodívala sbírat léčivé bylinky, vymýšlela recepty na tinktury, maceráty a mastičky, míchala si vlastní bylinné čaje a léčivé přípravky. Jako malé nás brávala do přírody a učila vnoučata, která byliny a plody jak a proč sbírat, sušit a následně zužitkovat. Jako děti jsme nebyli ze sbírání rostlin nadšené, ale s odstupem času už víme, jak moc jí můžeme být vděčné, neboť nám předala to nejpodstatnější, a to úctu k přírodě.

     Myšlenka vytvoření samotné značky Soaphoria se vynořila o pár let později. Inspirována byla dovolenou v Chorvatsku, odkud jsme si kromě nádherných vzpomínek přinesli i kousek ručně vyrobeného mýdla. Fascinovala nás forma, jakou dokázaly místní manufaktury přetvořit krásu přírody, bohatství jejích léčivých účinků a rozmanitost jejích vůní do různých kosmetických výrobků nám připomněla dětství a okamžitě nás nadchla. Chtěli jsme se o tento skvělý zážitek podělit s našimi blízkými, ale trh se slovenskou přírodní kosmetikou byl v té době velmi malý. Rozhodli jsme se ji samy vyrábět.

 
nice_picture.jpg

A tak jsme se s odstupem času vrátili do kouzelného světa bylinek a už léta si mnohé z nich pěstujeme a můžeme se pochlubit rozmanitou sbírkou. I při jejich pěstování spoléháme na sílu přírody a nevyužíváme pesticidy ani chemická hnojiva. Co si neumíme vypěstovat samy, najdeme během toulek na okolních loukách a v lesích. Domácí bylinky nakupujeme i od regionálních pěstitelů, exotické druhy bylin a ovoce zase pořídíme od domácích dodavatelů. Kromě nich jsou hlavními ingrediencemi v našich receptech nejrůznější organické oleje, másla a vosky rostlinného původu. O léčivé síle této kombinace se můžete pomocí výlučně ručně vyráběných produktů přesvědčit sami. Navíc nenajdete v nich ropné deriváty, silikony, syntetická barviva a vůně, nepřípustné konzervační látky, či dokonce ani palmový olej. Výrobu kosmetiky vnímáme jako výzvu. Výzvu dokázat, že přírodní a organická kosmetika nepředstavuje luxus ani novodobý trend. Naopak. Měla by být samozřejmostí a vědomou volbou každého z nás. Důraz je třeba klást na produkty vyrobené z kvalitních surovin pocházejících z udržitelných hospodářství, bez syntetických aditiv as přídavkem výlučně nezbytných konzervačních látek, které také musí splňovat vysoké standardy. Produkty, které neobsahují suroviny, které poškozují náš organismus, ale podporují a udržují naše zdraví.

Produkty, které nám přinášejí radost. Naším cílem je vyrábět kvalitní produkty, které reprezentují naši vlast a poukazují na její vzácnou biodiverzitu. Produkty, na které můžeme být právem hrdí i v zahraničí. Ale to nejhlavnější je poukázat na skutečnost, že domácí výrobky jsou nejcennější. Snažíme se pomáhat našemu hospodářství koupí surovin od domácích dodavatelů. Upřednostňujeme balení do skleněných nádob, zavedli jsme recyklační program a nabídnutou slevou motivujeme zákazníky do jeho zapojení. Vybrané vrácené obaly opětovně využíváme. Neustále se snažíme zlepšovat a přinášet kvalitní a dostupné domácí produkty. Mezi naše největší úspěchy dosud patří naši spokojení zákazníci a také ocenění v soutěžích Podnikatelka roku a Mladý inovativní podnikatel. I vně kosmetiky má bio v našich životech místo. Nejde nutně o „bio“, spíše bychom to nazvali „zdravý rozum“. Snažíme se eliminovat nezdravé komponenty z každodenního života a to ve všech směrech. Produkujeme co nejméně odpadu, využíváme zdroje vody s rozumem, upřednostňujeme obnovitelné zdroje, recyklujeme, vybíráme si zdravější alternativy a hlavně doma vypěstované potraviny bez chemických postřiků, uklízíme bez zbytečné chemie. Ochranu přírody a životního prostředí i bio formu života vnímáme jako jeden celek a tím se i řídíme.

Věříme, že naše myšlenkové chody sdílíte. Při výběru z naší nabídky se inspirujte přírodou a nechte se našimi produkty hýčkat. Vyrábíme je s láskou pro Vás.

nice_picture.jpg

 
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se