5 nejčastějších chyb při mytí vlasů

5 nejčastějších chyb při mytí vlasů – děláte je i vy?

Šampon. Opláchnout. Kondicionér. Opláchnout. Jak těžké to může být? Mytí vlasů se může zdát jako nejjednodušší věc, ale existuje několik chyb při mytí vlasů, které má na svědomí většina z nás – aniž bychom si to vůbec uvědomovali!
Špatná zpráva: pravděpodobně to děláte špatně.
Dobrá zpráva: pomůžeme vám to napravit.
Vyhněte se chybám uvedeným níže a získejte zdravé, krásné vlasy, které jsou plné lesku.


Chyba při mytí vlasů 1: Vaše technika mytí potřebuje doladit

Faktem je, že mnoho lidí dělá tuto chybu při mytí vlasů. Většina lidí si aplikuje šampon ke kořínkům a při čekání na pěnění přidává další dávku produktu. Pamatujte, že vlasy bývají nejšpinavější u kořínků a sušší u konců, proto naneste šampon na pokožku hlavy a postupujte směrem dolů. Pokožku důkladně promasírujte, čímž se šampon dostane všude, kam je potřeba. Na samotné délky vlasů opravdu nepotřebujete aplikovat další dávku šamponu. Dostatečně se omyjí při oplachování.

Chyba při mytí vlasů 2: Používáte nesprávné produkty

Nesprávné produkty mohou zanechat vlasy suché, zatížené a bez života. Ujistěte se, že si vyberete šampon a kondicionér pro váš konkrétní typ vlasů. Také si pečlivě prostudujte složení produktů. Vyhýbejte se běžným šamponům plným chemikálií. Volte přírodní produkty, které namísto silikonů, sulfátů a parabenů obsahují skutečné rostlinné oleje a vyživující složky, které vaše vlasy nejen dokonale umyjí, ale postarají se io jejich komfort a zdraví.
 


Chyba při mytí vlasů 3: Myjete se šamponem pouze jednou

Takže nanášíte šampon, dokud nezačne pěnit? Není to jen plýtvání produktem, ale také zbytečně poškozuje vaše vlasy. Při prvním šamponování se zbavíte uvolněné špíny a starého produktu a šampon nevytvoří mnoho pěny. Opláchněte první dávku šamponování a zkuste to znovu. Podruhé šampon vytvoří mnohem více pěny, protože začínáte s čistší pokožkou hlavy. Takže příště zkuste šamponovat dvakrát s menším množstvím produktu namísto jednou s větším množstvím.

Chyba při mytí vlasů 4: Myjete si vlasy příliš často

Přírodní oleje z pokožky hlavy vyživují vaše vlasy a udržují je hydratované a chráněné. Příliš časté mytí vlasů může mít za následek suchou hřívu bez života. Jak často byste vlasy tedy měli mýt? Závisí to na typu vlasů. Máte-li například suché vlasy, příliš časté mytí by způsobilo, že budou vlasy ještě sušší a slabší. Na druhé straně, pokud jsou vaše vlasy mastné, možná si je budete muset mýt každý druhý den, aby nevypadaly mastné. Pokud se vám vlasy rychle mastí, zkuste do stylingové rutiny přidat suchý šampon v podobě bentonitového jílu.

Chyba při mytí vlasů 5: Podvádíte s maskami

Nepamatujete si, kdy jste vlasy naposledy ošetřili maskou na vlasy? Žádné odsuzování – stane se to každému! Aplikace masky na vlasy je velmi jednoduchá. Máte-li však čas a jste odhodláni získat zdravé vlasy, zkuste s maskou i spát. Naneste přípravek na umyté vlasy a přikryjte je hedvábným šátkem, ráno opláchněte a probuďte se s hedvábnými vlasy. V ideálním případě byste do své rutiny péče o vlasy měli přidat masku každých 10 dní, abyste zabojovali proti krepovatění, dodali vlhkost a zvýšili kvalitu vlasů.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- How to Wash Your Hair
- Best Hair Wash Tips To Wash Your Hair The Right Way
- 10 clever tips when washing your hair

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se