Rosacea – jak se zbavit neustálého zčervenání

Rosacea – jak se zbavit neustálého zčervenání

Pokud máte rosaceu, pravděpodobně pro vás bude začervenání velmi známým a častým jevem. Rosacea se totiž nejčastěji může projevit jako zarudnutí, které pokaždé trvá o něco déle. Věděli jste, že bez léčby rosacey se toto zarudnutí může stát trvalým? Další příčinou trvalého zarudnutí mohou být i viditelné cívky na obličeji. Bez ohledu na příčinu, se zarudnutím skutečně nemusíte žít neustále. Pokud vás zarudnutí obtěžuje, vytvořte si svůj plán léčby.
 
Ochrana před sluncem

Máme na mysli skutečnou ochranu - 365 dní v roce. Možná jste to netušili, nicméně právě sluneční světlo je hlavní příčinou vzplanutí rosacey, což vede k zarudnutí. Pokud tedy léčíte zarudnutí, v první řadě musíte chránit pokožku před sluncem. Každý den proto aplikujte širokospektrální opalovací krém s SPF. Pokud vám opalovací krém dráždí pokožku, zkuste přírodní alternativu. Opalovací krém, který obsahuje pouze oxid titaničitý, oxid zinečnatý nebo obojí, je šetrnější jak k vaší pokožce, tak ik životnímu prostředí.

Když jste během dne venku, noste klobouk se širokým okrajem. Vyhledávejte stín a na přímém slunci se zdržujte co možná nejméně. Za každých okolností se vyhněte polednímu slunci. To, že máte na sobě ochranný krém neznamená, že jste vůči slunečnímu záření naprosto odolní. Vaše pokožka je jen lépe chráněna, ovšem ani to netrvá věčně!
 


Vyhýbání se spouštěčům

I v případě, že se snažíte držet zarudnutí pod kontrolou, může se stát, že vaše úsilí překazí různé spouštěče. Zjistěte, co jsou spouštěče vašeho problému a vyhýbejte se jim. Ať už se jedná o kosmetickou proceduru, potravinu, složky kosmetických produktů, suchý vzduch, slunce nebo jakýkoli jiný faktor, jednoduše se snažte co nejlépe jim vyhýbat.

Jednoduchá pravidla pro péči o pleť s rosaceou

V rámci péče o pleť můžete přispět ke zlepšení stavu pleti, čímž předejdete i dalšímu přetrvávajícímu zarudnutí. K zarudnutí mohou přispívat produkty péče o pleť a dokonce i způsob, jakým si myjete obličej. Každý, kdo má růžovku, potřebuje jemnou péči o pleť. Jak tedy o pleť s růžovkou správně pečovat?

1 Najděte jemný čistící prostředek na mytí obličeje.

2 Čistící prostředek jemně naneste na obličej jen konečky prstů.

3 Opláchněte vlažnou nebo studenou vodou.

4 Jemně si osušte tvář jemným, čistým ručníkem.

Na pokožce s rosaceou by ste měly  úplně vynechat hadříky a drhnutí s nimi, tonery, adstringenty a deodorační mýdla. Všechny totiž mohou zvýšit zarudnutí.

Pokud i většina produktů péče o pleť způsobuje vaší pleti zarudnutí, pálení nebo štípání, sáhněte po naprosto jemných formulacích bez alergenů, bez barviv, bez vůní, bez konzervačních látek. Výbornou volbou mohou být také jednoduché přírodní produkty jako bio pleťové oleje, pleťová másla či jemnulinké balzámy a krémy s obsahem olejů a aktivních látek. Upřednostněte také jemná olejová séra, například pro noční regeneraci pleti.

TIP: Světlý make-up či kvalitní bb krém sice nedokáže snížit zarudnutí, ale může jej pomoci jemně skrýt. Volte přírodní produkty, které neobsahují zbytečné dráždící složky.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Rosacea: Diagnosis and treatment
- What Is Rosacea?
- How to combat rosacea

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se