Jak zatočit s vystresovanou pletí?

Jak zatočit s vystresovanou pletí?

Tušíte, jak stres ovlivňuje vaši pleť? Zjednodušeně řečeno, zvýšený stres způsobuje uvolňování většího množství kortizolu. Naše kůže má kortizolové receptory, které pak spouštějí zvýšení dilatace kožních krevních cév, což vede k zarudnutí kůže a zhoršení stavů, jako je rosacea, jakož i ke zvýšení rozpadu kolagenu, což vede k prohloubení linií a vrásek. V průběhu času může toto zvýšení kortizolu vyčerpat přirozené sébu vaší pokožky, což vede k narušené bariéře vlhkosti, která s sebou přináší celou řadu kožních problémů.


Stres může způsobit i další problémy. Máte-li najednou pocit, že vaše pleť vypadá mnohem starší (vystupující nebo prohlubující se jemné linky a vrásky, mdlo atd.) nebo máte rosaceu či ekzém, které jste předtím nezaznamenali, na vině může být stres. Pravděpodobně už víte, jaký vliv mohou mít hormony na vaši pokožku (ehm, vyrážka před menstruací). I v případě stresu se jedná o stejný princip.

To, co s největší pravděpodobností poškodí vaši kůži, je chronický stres. Ano, můžete se přetrhnout v práci před dokončením velkého projektu nebo se pohádat s vaší polovičkou, ale tento stres je situační a vaše tělo se po několika dnech uklidní. Když zažíváte nepřetržitý stres během dlouhého období, které nikdy nepolevuje, tehdy si začnete všímat velkého posunu ve své pokožce. Hyperpigmentace přetrvává, vaše pleť je opravdu mastná nebo suchá a celkově vypadá mdle, bez ohledu na to, kolik pleťových masek a exfoliačních ošetření vyzkoušíte.

 

Jak zmírnit účinky stresu na pokožku



Dobrá věc na ošetření pokožky po návalu stresu je, že je v podstatě zadarmo, ale to neznamená, že je to jednoduché. Určení toho, co vás stresuje, je klíčem k vystavění dlouhodobě účinné obrany. Máte toho v práci příliš mnoho? Často se hádáte s někým jiným? Obecně stres pochází z věcí, které nemůžeme ovlivnit, takže místo toho, abyste se snažili opravit věci, které nemají jednoduché řešení, zaměřte se na to, jak se s tím vyrovnáte.

Terapie je skvělý způsob, jak se naučit a implementovat strategie zvládání, které vám pomohou lépe se vypořádat se stresem a zpracovat negativní emoce, které k němu mohou vést. Můžete objevit strategie, které vyzývají vaši mysl, abyste mysleli na jiné věci, než na to, co vás znepokojuje, jako například zavolat příteli, uklidit si pokoj, číst knihu nebo si zdřímnout. Dopřát si blahodárnou koupel či zapálit milovanou svíčku.

Když se vaše pokožka rozhoří od stresu, vyhněte se ještě většímu stresu, který vám může způsobit příliš detailní pozorování změn vaší pleti. Držte se dále od zrcadel zvětšujících póry, díky kterým vypadáte mnohem hůře, než ve skutečnosti. Přejděte na nějaký hydratační krém a váš oblíbený korektor a dopřejte si čaj pro harmonii mysli.

 


Začněte pomalu s péčí o pleť

Ale než čekáte, až se celý ten nahromaděný stres zázrakem pomine, můžete využít těchto chvílí k trochu péči o pleť. Nejlepším přístupem ke snížení účinků stresu na vaši pokožku je určit, jaký viditelný vliv má zvýšený stres na vaši pokožku, a nežádoucí změny řešit vhodnou péčí o pleť. Nejúspěšnějším přístupem je řešit tyto problémy šetrnějším a méně agresivním přístupem, ať už jde o změny stárnutí nebo akné. Protože stres může oslabit vaši hydratační bariéru, budete se chtít vzdát exfoliačních ošetření a drsných produktů, než se vaše pokožka vrátí do starých kolejí.

Možná jste někdy tak vystresovaní, že ve snaze zbavit se neblahých projevů stresu na pokožce se stáváte agresivnějšími iv přístupu k denní péči a saháte po retinolu, vitamínu C či dalších ne nejjemnějších složkách. Stres však může způsobit, že naše pokožka bude citlivější, takže je důležité omezit agresivitu. roduktů, ať už ve frekvenci aplikace nebo koncentraci produktu. Dopřejte si domácí peelingy a zjemňující obličejové masky a zaměřte se na posílení své bariéry proti vlhkosti pomocí jednoduchých hydratačních produktů. Zvolte si vhodný hydrolát a doplňte celou péči Antistress pleťovým sérem, které je stvořeno právě pro tak náročná období.

Dodržujte svou rutinu pro péči o pleť

Pokud ještě nemáte, zkuste si udělat dobrou ranní a noční rutinu péče o pleť. Péče o pleť nemůže fungovat, pokud si tyto produkty neaplikujete na kůži. Nestačí tedy mít v zásobě plný arzenál kosmetických vychytávek, klíčem je naučit se je správně používat. Ujistěte se, že máte standardní ranní a večerní rutinu péče o pleť a že ji dodržujete. Stres nás může často příliš unavit na to, abychom si před spaním umyli tvář, nebo můžeme v jeho důsledku být ráno příliš zaneprázdněni na to, abychom udělali velkou rutinu, a proto je důležité vytvořit si takovou rutinu, které se budete držet, budete ji moci absolvovat za každých okolností a budete se z ní cítit nadšeni.

Rutina s příliš velkým počtem kroků vám bude připadat jako fuška, takže se ujistěte, že vaše rutina je realistická. Naplňte ji produkty, které rádi používáte. Existuje spousta cenově dostupné péče o pleť. Nezapomeňte, že vaše rutina péče o pleť měla vzbuzovat radost. Snažte se myslet na své režimy jako na svůj „čas na mě“ a jako na něco pozitivního, co děláte pro sebe.

Dopřejte si dostatek spánku

Dostatek spánku je nezbytný pro léčení chronického stresu a také pro vaši pokožku. Spěte alespoň sedm hodin denně. Kromě dobrého spánku může ve stresujících obdobích pomoci také aromaterapie. Aromaterapeutické svíčky, vonné vosky, esenciální oleje a jejich směsi jsou skvělým prostředkem k odbourání stresu. Pokud váš čeká náročný den a vy si nemůžete zapálit svoji oblíbenou svíčku, ujistěte se, že máte u sebe svůj oblíbený aroma roll-on nebo balzámík proti stresu.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Effects of Stress on Your Skin
- Stress may be getting to your skin, but it’s not a one-way street
- Are stress and anxiety causing your skin conditions?

 

 
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se