O PŘÍRODNÍCH REPELENTECH

EXISTUJE PŘÍRODNÍ REPELENT?

Existuje mnoho přírodních repelentů, které se používají k odplašení a odstraňování hmyzu a jiných škůdců. Tyto repelenty jsou často vyrobeny z přírodních látek a bylinných extraktů a jsou oblíbenou volbou pro ty, kteří preferují přírodní produkty a chtějí se vyhnout použití chemických repelentů obsahujících insekticidy.

Některé přírodní repelenty obsahují esenciální oleje jako levandulový olej, citrónovou trávu, eukalyptový olej, tymiánový olej a mátový olej. Tyto oleje mají silný zápach, který odpuzuje hmyz. Kromě toho mohou být použity i další přírodní složky, jako například měsíčkový olej, tea tree olej, vanilkový extrakt a ocet.


Přirozené repelenty se často prodávají ve formě sprejů, krémů, svíček, kuliček nebo náramků, které se aplikují na kůži, oblečení nebo prostor, který chcete chránit. Je důležité si všimnout, že účinnost přírodních repelentů může být omezená a jejich účinek může být kratší ve srovnání s repelenty obsahujícími chemické složky, jako například DEET. Proto je důležité pravidelně aplikovat přírodní repelenty a v případě většího výskytu hmyzu zvážit i jiné formy ochrany, jako je například nosit dlouhé rukávy a kalhoty nebo používat síťky na okna a dveře.

JAK FUNGUJÍ REPELENTNÍ ESENCIÁLNÍ OLEJE?

Repelentní esenciální oleje fungují tím, že obsahují chemické sloučeniny, které mají odstrašující účinek na hmyz a jiné škůdce.

Zde jsou některé způsoby, jak tyto oleje fungují:
Síla vůně: Esenciální oleje mají silné přírodní vůně, které mohou být pro hmyz nepříjemné nebo rušivé. Hmyz, jako například komáři, mouchy nebo klíšťata, je citlivý na určité vůně a tyto oleje mohou těmto škůdcům bránit přistupovat ke svému cíli, jako je například lidská kůže.
Rušení chemických signálů: Některé esenciální oleje mohou rušit chemické signály, které hmyz používá k navigaci nebo komunikaci. Tímto způsobem mohou oleje narušovat schopnost hmyzu nalézt svůj cílový objekt.
Odpuzující chuť nebo dotek: Některé esenciální oleje mohou mít odstrašující účinek i prostřednictvím své chuti nebo doteku. Když hmyz přistoupí na pokožku nebo povrch, který je ošetřen těmito oleji, mohou působit jako nepříznivá chuťová nebo dotyková zkušenost, což zabraňuje hmyzu tam pobývat.



PŘÍRODNÍ REPELENTY SOAPHORIA

Mosquito – univerzální balzám s repelentním účinkem – představuje jemný a výživný univerzální balzám na pokožku těla s přídavkem repelentních esenciálních olejů. Mosquito je ideální i pro pokožku náchylnou k podráždění, neobsahuje dráždivé chemické příměsi, jen přírodní odpuzovač hmyzu v podobě směsi ekocertifikovaných silic rozmarýnu lékařského, levandule lékařské a charakteristické, sladko-svěží citronely.

DobroDRUH přírodní repelent - ve formě lehoučkého krému představuje účinnou a nedráždivou ochranu před nežádoucím hmyzem. Díky přírodním repelentním složkám v podobě organických esenciálních olejů a silic z rozmarýnu, citronely a levandule je vhodný i pro citlivou pokožku náchylnou k podráždění a pokožku suchou či poškozenou.

Repelentní svíčky BOTANICA SLAVICA - Elegantní obal z tmavého skla ukrývá přírodní vonné esence na bázi éterických olejů, které působí repelentním účinkem pečlivě zapracované do organického sójového vosku. Ručně odlévaná sójová svíčka nám předává nejen vonné blaho silic, ale plní i důležitou funkci.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Natural Bug Repellent
- Essential Oils That Repel Insects Naturally
- 10 Natural Ingredients That Repel Mosquitoes

Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se