15 základních tipů pro péči o vlasy pro muže

 

1 Nemyjte si vlasy příliš často
Častou chybou každého muže je časté mytí vlasů. Omezte mytí na dvakrát nebo třikrát týdně a vlasy vždy upravte. To zajistí zdraví vlasů a zabrání ztrátě esenciálních olejů z pokožky hlavy.

2 Vlasy jemně vysušte; nedrhněte je ručníkem
Vlhké vlasy bývají slabší a náchylnější k poškození. Vyhněte se tedy tření vlasů po umytí, protože to povede k jejich nadměrnému lámání. Namísto toho je osušte, abyste předešli stresu na pokožce hlavy.



 

3 Zbavte se toho hřebene!
Vaše vlasy mohou řídnout. Nechte si ostříhat účes, který vyhovuje řídnoucímu vzhledu. Za žádných okolností se prosím nedejte zlákat nutkáním překrývání lysin pročesáváním vlasů z jiné části hlavy. Řídnutí vlasů je naprosto přirozené a se správným střihem můžete stále vypadat fantasticky!

4 Používejte kondicionér
Kondicionér s obsahem aktivních látek jako je kofein je pro vás tou správnou volbou. Využijte sílu kofeinu a posilněte vlasové kořínky. Kondicionéry či vlasová tonika nejsou výsadou žen, pamatujte, že i vy máte právo na dokonalou vlasovou péči!

5 Chraňte své vlasy před chlórem
Chlór v bazénech může být mimořádně katastrofální pro pokožku hlavy, protože způsobuje, že vlasy jsou suché a křehké. Nejjednodušší způsob, jak chránit vlasy před škodlivými účinky chlóru, je nosit plaveckou čepici a vlasy ošetřovat jemným kondicionérem.



 
6 Na vlasy používejte méně produktů
Použití příliš velkého množství gelu na vlasy, vosku na vlasy, spreje na vlasy nebo jakéhokoli jiného vlasového produktu způsobuje, že vaše vlasy vypadají nepřirozeně a těžko. Používejte minimalistické množství těchto produktů, pokud jde o správný styling vlasů a vsaďte například na přírodní pastu na vlasy, která vlasy nezatěžuje.

7 Použijte čistící šampon
V průběhu času se produkt, který aplikujete na vlasy, může nahromadit a způsobit, že vaše vlasy budou matné a bez života. Můžete použít hloubkově pročišťující šampon se třemi tipy jílů, abyste vytrhli všechny nahromaděné a zachovali si lesklé vlasy. Po umytí vlasů můžete použít také hydrolát, který vyživá pokožku a zjemní vlasy. Také pomáhá vyrovnávat hladinu pH. Může to znít divně, ale opravdu to funguje.

8 Umyjte, neopakujte
Článek o péči o pánské vlasy by nebyl úplný bez vyvrácení mýtu o dvojím použití šamponu. V zásadě se nenechte oklamat televizními reklamami, které hovoří o umytí, opláchnutí a opakování. Umýt si vlasy jednou stačí. Ujistěte se však, že používáte správný šampon a kondicionér.

9 Eliminujte teplo
Dalším důležitým tipem pro péči o vlasy je vyhnout se přílišnému vystavení vlasů teplu. Vyhněte se používání vysoušečů vlasů. Nechte je přirozeně vyschnout. Může to chvíli trvat, ale určitě to zabrání krepovatění vlasů a vysychání vlasové pokožky. Ale pokud používáte vysoušeč vlasů, ujistěte se, že jej necháte na nízké teplotě.

10 Pravidelně se stříhejte
Aby byly vaše vlasy upraveny a udržovány, nechte se ostříhat každých 4-6 týdnů. Zkuste si domluvit ranní schůzku. Kadeřník bude méně vytížen a nebude unavený. Bude mít tedy trpělivost také na náročnější požadavky či dodatečnou vlasovou kúru.





 


11 Dejte si vlažnou sprchu
Studená sprcha ve skutečnosti blokuje krevní kapiláry v pokožce hlavy. Tyto krevní kapiláry nesou základní živiny a pro optimální účinek musí být aktivní a jejich náhlé zúžení by bylo pro zdraví vašich vlasů katastrofální. To ovšem neznamená, že si máte vlasy sprchovat pod horkou vodou. Úplně vám to pokazí vlasy tím, že vytáhne všechny přírodní oleje z pokožky hlavy. Ideální je vyzkoušet a opláchnout si vlasy vlažnou vodou.

12 Zůstaňte přirozený
Barvení, trvalou, vyrovnávání atp. omezte na minimum, protože opakovaná chemická úprava může vaše vlasy nenapravitelně poškodit. Pokud si přejete změnit odstín vašich vlasů, ideální bude sáhnout po hennu.




13 Používejte správné nástroje
Vlasy jsou jemné a musíte se ujistit, že používáte správné nástroje. Také nečešte mokré vlasy; místo toho použijte prsty nebo hřeben s širokými zuby.

14 Vyhněte se těsným kloboukům a čepicím
Těsné klobouky nebo dokonce těsné čepice či účesy mohou mít za následek „trakční alopecii“, stav vlasů, který může způsobit vypadávání vlasů, někdy natrvalo.

15 Zůstaňte zdraví
Zdraví vašich vlasů je odrazem vašeho životního stylu. Péče o vlasy pro muže znamená, že musíte dobře jíst, mít spoustu pohybu, pít vodu, mít dostatek spánku a snažit se zůstat pozitivní. Není to sice jednoduché, ale na řadu těchto úkonů již existují pomůcky. Vsaďte na aromaterapii či uvolňující masáž, dopřejte si blahodárnou koupel. Nezapomínejte, že vaše vlasy jsou první věcí, které si na vás lidé všimnou. U dobře udržované hlavy a koruny krásy se za vámi budou otáčet další hlavy ;)




Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Haircare and Styling Tips for Men, According to Barbers
- How to Create a Good Hair Care Routine (for Men)
- 23 Expert Hair Care Tips For Men

 

 




Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se