ZABOJUJ S VRÁSKAMI V OKOLÍ OČÍ

 


Pokožka očního okolí je charakteristická několika specifickými vlastnostmi. Na rozdíl od jiných částí těla je pokožka kolem očí mimořádně tenká a citlivá. Má menší obsah kolagenu a elastinu, což ji činí náchylnější k tvorbě vrásek a jiných známek stárnutí.

Kvůli své tenkosti je pokožka v této oblasti náchylnější k podráždění, otoků a tmavých kruhů. Srážení malých cév může být v této oblasti zřetelnější, což přispívá ke vzniku tmavších odstínů pod očima. Další charakteristikou je, že pokožka kolem očí má méně mazových a potních žláz, což ji činí náchylnější k dehydrataci a následně opět ke vzniku vrásek.




Vzhledem k těmto vlastnostem je důležité věnovat zvláštní péči pokožce kolem očí. Je vhodné používat speciální oční krémy, které jsou formulovány tak, aby byly jemnější a hydratační, a zároveň, aby neobsahovaly dráždivé látky. Ochrana před sluncem a pravidelná hydratace jsou klíčové pro udržení zdraví a mladistvého vzhledu pokožky v oblasti očí.

Také je důležité být opatrný při aplikaci kosmetických výrobků a při odstraňování make-upu, aby se předešlo podráždění a poškození této citlivé oblasti. Péče o pokožku očního okolí by měla být integrální součástí celkové péče o pleť, aby se zachoval její zdravý a mladistvý vzhled.

 
 

 

ZÁSADY PÉČE O OČNÍ OKOLÍ

Péče o pokožku očního okolí vyžaduje specifický přístup, neboť tato oblast je velmi citlivá a náchylná k poškození. Následující zásady mohou pomoci udržet pokožku kolem očí zdravou a mladistvou.

Jemná manipulace:
Pokožka kolem očí je tenká a citlivá, takže je důležité být při manipulaci jemný. Při nanášení a odstraňování make-upu je důležité provádět jemné a kruhové pohyby.

Hydratace:
Vzhledem k tomu, že pokožka očního okolí má méně mazových a potních žláz, je náchylnější k dehydrataci. Proto by měl být každodenní režim péče o pleť doplněn o hydratační oční krémy nebo gely.

Ochrana před sluncem:
Používání opalovacích krémů s vysokým SPF je nezbytné k ochraně citlivé pokožky kolem očí před škodlivými UV paprsky, které mohou způsobit předčasné stárnutí a poškození.

Vyživování:
Sera a krémy obsahující vitamíny A, C a E, peptidy a kyselinu hyaluronovou mohou pomoci vyživit pokožku, podpořit tvorbu kolagenu a zmírnit známky stárnutí.

Opatrný výběr výrobků:
Je důležité vybírat oční krémy a make-up, které jsou speciálně formulovány pro citlivou pokožku kolem očí a neobsahují agresivní nebo dráždivé složky.

Zdravý životní styl:
Dodržování zdravého životního stylu, včetně dostatku spánku, pití dostatku vody a vyvážené stravy, je také klíčové pro udržení zdravé pokožky kolem očí.

Masáže a chladící masky:
Pravidelné jemné masáže a chladící masky mohou pomoci zmírnit otoky a podpořit cirkulaci krve v oblasti očí.

Dodržováním těchto zásad můžete pomoci udržet pokožku kolem očí zdravou, hydratovanou a mladistvou a také zpomalit tvorbu vrásek.
 


JAKÉ KONKRÉTNÍ PRODUKTY POUŽÍVAT K PÉČI O OČNÍ OKOLÍ

Při výběru produktů pro péči o citlivou pokožku očního okolí je důležité dbát jak na jejich složení, tak samotné určení. Na jemnou pokožku očního okolí nikdy nepoužívejte produkty, které pro tuto oblast nejsou speciálně určeny. Takové výrobky totiž musí projít důkladným specifickým testováním. I to je jeden z důvodů, proč u drtivé většiny produktů pleťové péče naleznete v části aplikace formulku: Vyhněte se okolí očí.





V sortimentu Soaphoria naleznete hned dva naprosto jedinečné a nesmírně populární produkty, které se postarají o zvláčnění, zjemnění, zklidnění a hydrataci jemnulinké pokožky očního okolí:
- REVITALIZAČNÍ & ROZJASŇUJÍCÍ GELKRÉM NA OČI S CHLADIVÝM ÚČINKEM díky extraktům z heřmánku, aloe a okurky účinně zklidňuje, regeneruje a rehydratuje oslabenou pokožku okolí očí. Přidaný koenzym Q10 se postará o funkční anti-age ochranu a kofein dodá pohledu svěžest za každých okolností.
- ZPEVŇUJÍCÍ OČNÍ ELIXÍR S KOFEINEM PREMIUM s obsahem extraktu z fíky opunciové a mořských řas dodává pokožce živiny pro obnovu vitality. Kyselina hyaluronová a rostlinný efektivně zvlhčují pokožku a pomáhají posílit její elasticitu. Antioxidanty v podobě koenzymu Q10 a přírodního kofeinu bojují proti předčasným známkám stárnutí pleti.

Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se