MONOI DE TAHITI – TAJEMSTVÍ KRÁSY NEJEN TAHITSKÝCH ŽEN

MONOI DE TAHITI – TAJEMSTVÍ KRÁSY NEJEN TAHITSKÝCH ŽEN

Slyšeli jste už o tomto pokladu z přírody? Monoi de Tahiti je vzácný a exotický kosmetický olej, který se vyrábí v Polynésii, podle dekretu francouzské vlády. Tento dekret výslovně popisuje proces, kterým se olej Monoi de Tahiti musí vyrábět.


Jak se vyrábí Monoi de Tahiti?

Tento olej se vyrábí jedině v TAHITI, také známém jako Francouzská Polynésie. Nikde jinde na světě originální Monoi de Tahiti nelze vyrobit. Je výsledkem procesu enfleurage, což je technika, kde se získávají aktivní látky nebo aromatické složky jemným macerováním květin tahitské gardénie v rafinovaném kokosovém oleji.

Tato technika se zdokonalovala po dobu dvou tisíc let, a dnes se díky ní získává i tento olej s mnoha blahodárnými kosmetickými účinky. Olej se vytváří namáčením/macerováním přesně deseti květů tahitské gardénie, pocházejících jedině z francouzské Polynésie, na litr rafinovaného kokosového oleje, po dobu minimálně deseti dnů. Květy této gardénie musí být sklízeny ještě jako poupata a musí být použity k výrobě oleje 24 hodin po sklizni. Ořechy, které se používají k výrobě samotného kokosového oleje, musí být pěstovány na korálové půdě a sklízeny ve zralé fázi.

 

Záruka kvality oleje Monoi de Tahiti

Autentický a pravý olej Monoi de Tahiti nese "Appellation of Origin" záruku a vyrábí se velmi kontrolovanými výrobními metodami, aby se zajistila nejvyšší kvalita oleje. Monoi de Tahiti je mimořádný olej pro péči o pokožku a vlasy. Bylo prokázáno, že rychle proniká do hlubších vrstev pokožky, hydratuje pokožku a redukuje ztrátu trans-epidermální vody.

Tento olej obsahuje dvě hlavní složky: Gardenia Tahitensis (Tiare Tahiti) a Cocos Nucifera (kokosový olej). Kromě toho je stabilizován olejem vitamínu E, který zabraňuje jeho žloutnutí a často obsahuje vůni nebo přírodní extrakty. Obsahuje-li jiné složky nebo neobsahuje Tiare Tahiti a Cocos Nucifera, není autentickým a pravým olejem Monoi de Tahiti.

Monoi je starověké tahitské slovo, které znamená "voňavý olej" v reo-maohi jazyce. Monoi je široce používán mezi francouzskými Polynésany jako změkčovač pokožky a vlasů. Dnes je však populárním olejem jak v Evropě, tak ve Spojených státech. To má za důsledek, že na trhu běžně najdeme jeho různé napodobeniny a nepravé imitace.
 


Jak prospívá pokožce a vlasům?

Monoi je uklidňující a ochranný olej, který hluboce hydratuje pokožku, aniž by ji zbavil jejích přírodních olejů. Lidé z jižního tichomoří tradičně používali Monoi jako celotělový hydratační krém na ochranu své pokožky před silným větrem, intenzivním tropickým sluncem a vysoušením od slané vody. Obsahuje ochranné antioxidanty, jako je vitamín E a kyselina ferulová. Tyto složky neutralizují volné radikály, které způsobují jemné linky a vrásky a zpomalují viditelné známky stárnutí. Květy tahitské gardénie obsahují vysoké hladiny methylsalicylátu a kyseliny laurové, složek známých pro jejich uklidňující a protizánětlivé účinky.

- Hluboce hydratuje, vyživuje a chrání pokožku a vlasy.
- Pomáhá chránit pokožku před vnějšími vlivy.
- Pomáhá pokožce vypadat pružněji a měkčeji.
- Pomáhá zvyšovat hydrataci pokožky okamžitě i dlouhodobě.
- Může se použít k léčení ekzémů nebo kožních vyrážek.
- Pomáhá léčit kůži rychle po spálení sluncem.
- Může pomoci zmírnit suchou a svědivou pokožku.

JAK A KDE HO POUŽÍVAT?

Olej Monoi de Tahiti lze používat v každodenní péči o pokožku i vlasy!

Aplikujte Monoï de Tahiti po výstupu z vany nebo sprchy na mokrou pokožku. Tak se transformuje na emulzi a proniká rychleji a hlouběji do epidermy.

SUCHÉ VLASY
Naneste malé množství oleje na konečky vlasů, není třeba je oplachovat.

MOKRÉ VLASY
Naneste trochu oleje na vlasy a jemně vmasírujte. Monoi de Tahiti můžete použít také jako masku. Vezměte si teplý ručník, přikryjte si vlasy a nechte jej absorbovat alespoň 15 minut a poté opláchněte.

PEELING
Smíchejte Monoi de Tahiti s cukrem, kosmetickým pískem či solí a naneste ho krouživými pohyby na kůži. Opláchněte. Pokožka zůstává krásně jemná a hladká.

MASÁŽ
Ohřejte olej ve vašich rukou a jemně masírujte své tělo od hlavy až k patě.

KOUPEL
Přidejte přiměřené množství oleje Monoi de Tahiti do koupele, užijte si ji po dobu 15 minut a relaxujte.

 

 
Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristy nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:

- Monoi de Tahiti and uses
- The benefits of Monoi
- Benefits of Monoi Oil for Skin and Hair


Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se