MAGIE UKRYTÁ V AKTIVNÍCH LÁTKÁCH

MAGIE UKRYTÁ V AKTIVNÍCH LÁTKÁCH

Vitamin C, vitamin E, niacinamid, skvalán, kyselina taková, kyselina onaká, kyselina hyaluronová. Už samotné názvy aktivních látek, které hýbou světem skincare, dávají zabrat, jak se vyznat ještě iv jejich účincích? Jednoduše díky praktickému soaphoristickému průvodci!

CO JSOU TO VLASTNĚ AKTIVNÍ LÁTKY?

Zní to zajímavě, dokonce až lákavě... Zamysleli jste se ale, milí Soaphoristé, co se za tímto pojmenováním skrývá? Aktivní látky v jednoduchosti představují účinné složky kosmetických produktů. Tyto umocňují vlastnosti základních surovin a dodávají vašim oblíbeným krémům či séram různé schopnosti ;) Podporují schopnost vázat vláhu v hlubších vrstvách pokožky, nastartují tvorbu kolagenu, pomáhají opticky vyplňovat vrásky, sjednocují povrch pleti, vyrovnávají její barevný tón... Fungují jako „malé dobré čarodějnice“ a každá z nich ovládá své vlastní kouzlo.

KOUZELNÝ SVĚT ESENCIÁLNÍCH VITAMÍNŮ


VITAMIN A: Podporuje příjemně měkkou strukturu pokožky a brání jejímu zhrubnutí. Dlouhodobě se využívá při léčbě akné, ale také redukci vyrážek, stařeckých skvrn či vrásek a to díky jeho schopnosti urychlování tvorby nových kožních buněk ve svrchních vrstvách pokožky. Efektivní výsledky lze pozorovat již po pěti týdnech pravidelného používání, patrná je jednotná a zpevněná pleť s hladším povrchem a eliminace jemných vrásek. Vitamin A se v posledních letech v kosmetice objevuje především jako RETINOL, tedy ve formě čistého vitamínu A. Věděli jste? ;)

VITAMIN B3: Úžasný antioxidant, který pokožku nejen ochrání před předčasným stárnutím, ale účinně zabojuje i proti zánětům, podráždění či ekzémům. Představuje výbornou pomoc pro pleť postiženou akné, vyrážkami, nepříjemnými ekzémy či jinými nezdravými projevy, které pomáhá eliminovat. Zklidňuje podráždění, podporuje efektivní obnovu a dokáže dokonce redukovat negativní projevy pleti způsobené nečistotami z okolního prostředí. Zázračné „béčko“ se v kosmetice těší oblibě zejména ve formě derivátu vitamínu B3 pod názvem NIACINAMID.
 
VITAMIN C: Známe ho jako nedílnou součást zdravého jídelníčku a efektivní nástroj pro podporu imunity celého organismu, jak ale působí v kosmetice? Je jedním z nejsilnějších antioxidantů vůbec. Pomáhá posilovat ochranné funkce pokožky a pleti, podporuje její mladistvý vzhled a předchází známkám stárnutí. Rozjasňuje a rozzařuje mdlou pleť, které dodává energii a chrání také před dopady nečistého prostředí a UV záření. Bojuje proti pigmentacím a sjednocuje tón pleti. Ve složeních produktů jej najdeme i pod názvem KYSELINA L-ASKORBOVÁ.

VITAMIN E: Je sice méně známý než vitamin C, ale zaslouží si rovněž hodně pozornosti. Kromě toho, že přímo podporuje účinnost „céčka“, hraje důležitou roli také při posílení pokožky, vlasů či nehtů. Zabezpečuje pevnost a pružnost pleti a plní nezastupitelnou funkci v ochraně pleti. Neutralizuje volné radikály, přičemž se však z pokožky vytrácí a tak je ideální doplňovat jej nejen ve stravě, ale i kosmetikou. Podpoří zklidnění pleti a uhlídá její nezdravé projevy a pomůže předejít ztrátě vláhy. V kosmetice plní i funkci stabilizátoru a snadno jej naleznete i pod názvem TOKOFEROL.
 

ELIXÍRY VĚČNÉ MLADOSTI A KRÁSY


KYSELINA HYALURONOVÁ: Zajišťuje dokonalou hydrataci pleti a nejen to! Díky schopnosti vázat vodu v hlubších vrstvách pokožky v závislosti na molekulové velikosti samotné kyseliny hyaluronové předchází vysychání pleti a tedy brání i předčasnému stárnutí. Snižuje viditelnost vrásek a jemných linií, opticky zpevňuje a vyplňuje nedokonalosti pleti. Hodí se pro každý typ pleti, neublíží ani citlivé či problematické a výborně poslouží jako efektivní součást jakýchkoli anti-ageing přípravků.

PEPTIDY: Aktivně se podílejí na podpoře tvorby kolagenu a elastinu, která se s přibývajícím věkem přirozeně zpomaluje. Stabilizují propojení vrstev pokožky, čímž ji posilují a zpevňují. Skvělou zprávou je, že peptidy jsou přirozenou součástí naší kůže – jde o krátké řetězce aminokyselin – a tak jsou při aplikaci v kosmetických výrobcích pokožkou zpravidla i výborně snášeny ;) Výborně se také kombinují s dalšími aktivními látkami, pokud bychom ze všech měli zmínit jen jednu, vsadili bychom na vitamín C!



SKVALÁN: Skvalán představuje tzv. suchý olej. Ideálně se vstřebává, nezanechává mastný pocit a pokožce prokazuje hned několik cenných služeb. Působí jako antioxidant, chrání pleť před nepříznivými vlivy prostředí, dodává hydrataci a zjemňuje její povrch. Vyhlazuje jemné linie, zpevňuje kontury a aktivně se podílí také na normalizaci a navrácení přirozené rovnováhy pleti. Hodí se na všechny typy pleti včetně mladé či problematické, obzvláště jej ocení pleť suchá, zralá, mdlá a bez jasu.

KOENZÝM Q10: Dodává pleti energii a ochranu. Účinně působí proti ztrátě vláhy, čímž zamezuje tvorbě vrásek. Podporuje antioxidační účinky pleťových produktů a sám bojuje proti předčasnému stárnutí v důsledku vlivu prostředí a vnějších faktorů. Přirozeně se nachází ve všech lidských buňkách. Chrání před nepříznivými následky vystavování se UV záření, ale také vdechování kouře či toxinů. Rozjasňuje a rozzařuje, zajišťuje mladistvý, přirozený a zdravý vzhled pokožky.

Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Hyaluronic Acid & Vitamin C: Active Ingredients in Cosmetics
- Retinol: what is it and what are its benefits?
- CoQ10 for Skin: Benefits and How to Use
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se