BÍLÝ JÍL - KAOLIN

BÍLÝ JÍL - KAOLIN

Bílý jíl je znám také jako kaolin. Vhodný je pro citlivou, suchou či zralou pleť. Je univerzální a velmi jemný. Je nejčastěji používán v kosmetice právě pro jeho jemnou strukturu, obsah minerálních látek, dobrou savost a schopnost udržet vůně. Je bohatý na přírodní minerály a naši pokožku zkrášluje. Pleť čistí a detoxikuje. Má protizánětlivé, antibakteriální a antiseptické účinky, může se používat i denně k čištění pleti. Pomáhá pokožce trpící ekzémem, psoriázou, akné nebo růžovkou. Přispívá k regeneraci pokožky a má přirozenou čistící schopnost – zbavuje pokožku nežádoucích látek a odumřelých buněk.

Jíl můžeme používat jako masku samostatně jen s přidáním vody. Potřebujete 3 díly masky a 2 díly vody a zpracovat na kašičku. Masku z jílu a vody naneste na obličej, můžete ji nanést také na krk a dekolt a nechte uschnout. Doporučuje se mít na tváři 5 - 10 minut, poté ji smyjte. Může to jít obtížněji, proto si pomozte si houbičkou či kartáčkem. Po první aplikaci může pokožka začervenat, ale většinou je do hodiny v pořádku.
Zarudnutí je způsobeno detoxikací pleti.

Kromě vody můžete použít další látky, které zvýší účinnost bílého jílu. Namísto vody můžete použít květinovou vodu, aloe vera gel, bylinkový čaj či jogurt. Velmi účinné jsou také oleje, jojobový a mandlový olej jsou úžasné. Další pomocnou látkou může být sušené kozí mléko, ovocné prášky či drť ze sušených bylinek. Podle typu pleti můžete přidat kapku čistého esenciálního oleje.
 

Možnosti použití bílého jílu:


Na masku z bílého jílu a zeleného čaje potřebujeme 20g bílého jílu, 5g prášku ze zeleného čaje a uzavíratelnou nádobu. Oba prášky smícháme a uzavřeme ve vzduchotěsné nádobě. Před použitím odebereme požadované množství na jednu dávku. Přidáme převařenou vychladlou vodu. Dobře promícháme, aby vznikla kašovitá konzistence. Naneseme na vyčištěnou a suchou pleť. Necháme 10-15 minut působit a následně smyjeme.


Na masku z bílého, růžového jílu a kozího mléka potřebujeme 10g bílého jílu, 10g růžového jílu, 5g sušeného kozího mléka a čistou uzavíratelnou nádobku. Všechny prášky smícháme a uzavřeme ve vzduchotěsné nádobě. Před použitím odebereme požadované množství na jednu dávku. Přidáme převařenou vychladlou vodu nebo bílý jogurt či aloe vera gel. Dobře promícháme, aby vznikla kašovitá konzistence. Naneseme na vyčištěnou a suchou pleť a necháme 10-15 minut působit. Potom ji smyjeme.


Na ovocnou masku potřebujeme 20 g bílého jílu, 15 g ovocného prášku, 10 g jogurtového pračku (může být nahrazen sušeným kozím mlékem), 5 g medového prášku (pro aknózní pleť může být nahrazen Rhassoulem). Práškovou část smíchejte a odložte do dobře uzavíratelné nádoby. Před použitím si vyberte tekutou složku (teplá voda, teplé mléko, bílý jogurt, aloe vera šťáva, ovocná šťáva). Hladkou pastu naneste na 10 – 15 minut na čistou pleť, následně opláchněte měkkým hadříkem a vodou.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Bentonite, kaolin, and selected clay minerals
- Caolinite
- Benefits of kaolin clay for skin
 

Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se