VITAMIN C

VITAMIN C

Kosmetický trh nám v dnešní době nabízí obrovské množství pleťové péče. Každý výrobek obsahuje specifická aditiva, která mají naší pokožce přinášet určité benefity a dělat ji krásnější. Nejčastěji se v pleťových krémech či sérách setkáváme s Vitamínem C. Čím je tento populární a všem známý vitamín tak výjimečný? Vitamin C, známe také pod pojmem kyselina askorbová nebo také askorbyl tetraizopalmitát.
Všichni dobře víme, že vitamín C je neodmyslitelným pomocníkem při léčbě chřipky a v posilování imunity. Nicméně, tento vitamín má také zázračnou schopnost měnit vlastnosti Vaší pleti.

Kyselina askorbová je silným antioxidantem, neutralizuje a snižuje škody způsobené volnými radikály. Tyto toxické volné radikály (jako je například znečištění ovzduší a cigaretový kouř) oslabují strukturální vazby kolagenových a elastinových buněk (základních stavebních kamenů vaší pokožky), což způsobuje hluboké poškození tkáně, dělení a dokonce předčasné stárnutí pokožky. Vitamin C má sílu obnovit a posílit tyto oslabené kolagenové a elastické buňky, a tak zabraňují a dokonce zvrátí poškození způsobené volnými radikály a škodlivinami.

Co dokáže vitamín C, pokud jej zařadíme do své péče o pleť?

✓ Obnovuje kolagenové buňky, které zlepšují obnovení elasticity a vitality
✓ Snižuje viditelnost jemných vrásek a skvrn
✓ Pleť je jasnější, působí mladší a vyrovnává její pigmentaci
✓ Ochraňuje kůži před poškozením volnými radikály a environmentálními negativními vlivy

Je důležité si pamatovat, že vitamín C je nestabilní. Expozice na vzduchu a sluneční světlo může rychle způsobit nežádoucí aktivitu, která mění jeho vlastnosti a snižuje jeho účinnost. Produkty s obsahem vitamínu C skladujte na chladném, suchém místě.

Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Vitamin C in dermatology
- What can vitamin C do for your health?
- Powerful Antioxidant for Brightening and Smoothing Skin
 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se