MENTHA PIPERITA

MENTHA PIPERITA

AROMATERAPEUTICKÉ ÚČINKY
Má antibakteriální, antiseptické, protikřečové a bolest tlumící účinky. Účinně odstraňuje mentální únavu a stres, zvyšuje pozornost a schopnost soustředit se. Podporuje paměť a učení. Dodává pozitivní nadhled a snižuje pocity deprese. Rovněž ulevuje od bolesti hlavy a migrény. Zlepšuje prokrvení orgánů a tím i jejich funkci. Působí při zažívacích obtížích, při pálení žáhy, podporuje trávení a chuť k jídlu. Snižuje také nevolnost a nadměrnou plynatost. Ulevuje od křečí trávicího traktu, které způsobují bolesti břicha. Posiluje dýchací systém. Přitom je velmi vhodný při léčbě zánětů a to zejména při zánětech plic, průdušek a vedlejších nosních dutin. Pomáhá vykašlat nahromaděné hleny a rovněž účinně odstraňuje suchý kašel. Pozitivní účinky má i při léčbě astmatu. Doporučuje se každému, kdo trpí bolestí kloubů a svalů, jelikož olej dokáže tyto bolesti potlačit. Zmírňuje bolesti při menstruaci. Má repelentní účinek.

KOSMETICKÉ ÚČINKY
Má chladivé a uklidňující účinky, osvěžuje, tonizuje a deodoruje. Vhodný je při popáleninách a při sluncem spálené pokožce. Rovněž zmírňuje zarudnutí a svědění při různých zánětech a infekcích kůže. Používá se pro unavenou pleť, čistí a zbavuje pokožku nečistot a akné, je vhodný k výrobě osvěžujícího pleťového tonika a osvěžujících masážních olejů, na saunové nálevy. Masážní oleje s obsahem esenciálního oleje uvolňují hladké svalstvo a utlumují bolesti kloubů.

UPOZORNĚNÍ
Nepoužívat v prvním trimestru těhotenství, u malých dětí a při kojení. Snižuje tvorbu mateřského mléka. Může snižovat účinnost homeopatik. Při vysokých dávkách může vyvolat nespavost. K léčbě kožních problémů používejte malou koncentraci, může dojít k podráždění pokožky, neaplikujte na poškozenou nebo popraskanou pokožku.

TIPY
Výborně se hodí jako součást inhalačních směsí při nachlazení a v saunách. Dobře se kombinuje s rozmarýnovým, kafrovým,citrónovým a zázvorovým esenciálním olejem.



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se