BOROVICE LESNÍ - PINUS SYLVESTRIS

BOROVICE LESNÍ - PINUS SYLVESTRIS

AROMATERAPEUTICKÉ ÚČINKY
Má hojivé, dezinfekční a utlumující účinky, celkově harmonizuje a stimuluje nervový systém. Snižuje dlouhodobou únavu a vyčerpání. Rovněž bojuje proti stresu a úzkosti. Pozvedá náladu, čímž dodává člověku optimismus a chuť do života. Účinný je při zánětech hrtanu, průdušek, vedlejších nosních dutin či hrdla. Uleví i od příznaků rýmy a chřipky. Usnadňuje vykašlávání a zároveň bojuje proti kašli a to nejen při nemoci, ale iv případě kašle kuřáků. Zmírňuje také projevy astmatu. Čistí krev a stimuluje oběh krve v těle. Je velmi účinný při zánětech močového měchýře a močových cest. Zlepšuje onemocnění prostaty a rovněž čistí ledviny. Zvyšuje také tvorbu moči, čímž očišťuje organismus od toxických látek. Z potíží pohybového systému dokáže pomoci zejména při bolestech kloubů a svalů. Ničí bakterie, které jsou příčinou mnoha infekcí. Rovněž podporuje hojení po zraněních, operacích a nemocech.

KOSMETICKÉ ÚČINKY
Výtažek z borovice pomáhá při různých onemocněních pokožky. Je vhodný pro smíšenou až mastnou pleť se sklonem k tvorbě vyrážek, ekzémů nebo při suché pokožce. Jeho sílu ocení i lidé s psoriázou (lupénkou), ale i ti, kteří se nadměrně potí. Esenciální olej z borovice urychluje také hojení kožních poranění. Pokožku povzbuzuje, prokrvuje. Má vynikající deodoračníúčinky.

TIPY
Vhodný pro alergiky. Tradiční olej do sauny. Vhodný jako součást masážních a lázeňských olejů. Dobře se kombinuje s eukalyptovým, rozmarýnovým, kafrovým, myrhovým či kajeputovým esenciálním olejem.



 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se