SKIN CYCLING - UNIVERZÁLNÍ METODA VEČERNÍ RUTINY

SKIN CYCLING - UNIVERZÁLNÍ METODA VEČERNÍ RUTINY PODLE PRAVIDLA - MÉNĚ JE VÍCE

Virální trend který by mohl vyřešit vaše starosti s pletí

Na trhu je nespočet produktů péče o pleť a zaručených tipů či dokonce videí o ranní a noční rutině na internetu najdeme také požehnaně. Každý, kdo se snaží o zlepšení stavu své pleti, může být různorodostí informací a produktových tipů zmatený. Nicméně, ať už máte pleť mastnou, suchou, smíšenou, citlivou, aknózní, matnou nebo něco mezi tím, metoda „Skin Cycling“ tvrdí, že zná správné odpovědi pro každý pleťový problém. Může být frustrující vyzkoušet „zcela všechno“ a přitom stále čekat na vytoužené výsledky. Ale tato metoda, kterou nedávno představila populární americká dermatoložka (Dr. Whitney Bowe) a okamžitě se stala virální, může být odpovědí na vaše problémy s péčí o pleť. Mnozí se shodují na tom, že tato pleťová metoda zlepšila jejich pleť již za několik dní. Pojďme se proto na populární trend společně podívat.

Co je to „Skin Cycling“

Podle autorky je tato metoda pravidelnou a strategickou metodou pravidelného cyklu používání různých typů produktů v rámci večerní skincare rutiny s cílem dosáhnout co nejlepších výsledků.
V podstatě nemění složení vaší skincare rutiny, ale způsob jejich používání, vrstvení a střídání, přičemž namísto používání různých produktů během jedné večerní rutiny, tato metoda využívá přístup „méně je více“. Vyzývá vás, abyste své produkty prostřídali a postupně používali v rámci „čtyřnočního“ cyklu.

Autorka vytvořila tuto metodu po desetiletí léčení svých vlastních pacientů jako dermatolog, kdy došla k závěru, že nejčastější chybou, kterou lidé dělají, pokud jde o péči o pleť, je, že si v noci nevytvářejí kožní bariéru, aby se obnovila. Tato metoda má na paměti kožní bariéru s vědomím, že když používáte příliš mnoho produktů nebo příliš často produkty s příliš vysokou koncentrací – vaše kožní bariéra se může podráždit. Chce to pořádnou přestávku na zotavení. Dodržováním její metody proto nejenže dopřejete své pleti přestávku, kterou potřebuje, ale přistupujete také strategičtěji k tomu, jaké produkty používáte a v jakém pořadí.



Jaký je průběh metody „Skin Cycling“


Níže si přiblížíme základy hlavní principy metody. Autorka má však doporučení jak na pokročilou verzi, tak na šetrnější verzi. Bez ohledu na to, kterou verzi si vyberete, začněte každý večer s čistícím produktem a osušte pokožku. Potom naneste exfoliační produkt nebo retinoid (v závislosti na tom, která noc cyklu právě je) a na závěr hydratujte pokožku hydratačním krémem.

1. noc: Peelingová noc
Doporučuje se použít exfoliační sérum pro jemný peeling, ale samozřejmě můžete použít cokoliv, co vyhovuje potřebám vaší pleti. Ideálním pomocníkem v tomto případě může být jemná peelingová maska nebo i čistící a exfoliační pěna či peeling s jemnými zrníčky písku. Pokud pocítíte brnění či jemné zarudnutí od produktu, počkejte, až ustoupí, a teprve poté naneste hydratační krém.
 
Noc 2: Retinoidní noc
V první řadě je třeba podotknout, že na retinol jako aktivní látku si pleť musí nejprve zvyknout. Zařaďte tedy retinol dle vašeho výběru na druhou noc cyklu. Pokud jste jej však ještě nikdy nepoužili, začněte s velmi jemným čistícím a omlazovacím balzámem. Potom můžete u produktu zůstat, nebo podle potřeb vaší pleti můžete přejít na koncentrované obnovující a vyplňující sérum. Je důležité si zapamatovat, že méně je více a pokud jde o retinoidy – potřebujete skutečně malinké množství produktu a není žádoucí přehánět to s vysokými koncentracemi aktivní látky.

Noc 3 + Noc 4: Noc na zotavení
Po dvou nocích, kdy jste provedli slušnou část práce, je čas oddechu. Váš pleťový víkend právě začal! Třetí a čtvrtou noc cyklu nechte peelingový produkt a retinoid stranou. Stačí použít svůj oblíbený výživný a hydratační krém pro opravu mikrobiomu a bariéry pokožky. Můžete doplnit ochranné sérum, uklidňující sérum, nebo je-li vaše pokožka stále trochu suchá, můžete na ni navrstvit několik kapek oleje či nočního séra.
 

Pro koho je metoda vhodná?


Máme pro vás jednu úžasnou zprávu: naprosto každý může postupovat podle této metody a přizpůsobit si ji svým potřebám. Pokud například nemáte přehnaně citlivou pleť, můžete svoji rutinu vylepšit přidáním druhé retinoidní noci. Podobně můžete zvýšit sílu vašeho retinoidního a/nebo exfoliačního produktu. Nakonec, podle samotné autorky nejlepší rutina péče o pleť je intuitivní a přizpůsobuje se vašim jedinečným potřebám pleti. Takže pokud chcete vyzkoušet, držte se stejného cyklu 2-3 týdny, abyste viděli, jak vaše pokožka reaguje, a následně cyklus upravte podle potřeby.

V ideálním případě chcete kombinaci všech tří typů složek v dobré hydratační formulaci, i když opět, vše závisí na vašem typu pokožky.

Je také dobré zvážit oblast těla, kterou ošetřujete. Zatímco vám projde používání stejného složení pro vaše končetiny a trup, dermatologové zdůrazňují důležitost výběru velmi hustého, velmi okluzivního složení pro ruce a nohy. Pokožka na dlaních a chodidlech je nejsilnější kůže na těle a je také vystavena drsným podmínkám prostředí. Hustší, více okluzivní formulace jsou ideální pro kůži v těchto oblastech a pomáhají uzamykat vlhkost pro vnitřní buněčné vrstvy.


Kdy a jak používat tělové mléko?

Odborníci tvrdí, že tělové mléko by se mělo používat alespoň jednou denně, ideálně po sprchování. Je obzvláště důležité aplikovat telové mléko po sprchě. Hořká voda a pára mohou vysušit vaši pokožku zejména během zimy a ošetření hned po sprchě také pomáhá uzamknout vlhkost na pokožce, čímž ji udržuje jemnou a hydratovanou. Stručně řečeno, krémování po sprchě není jen jednoduchým rituálem, ale také vám pomůže maximalizovat účinky uvedeného krému, mléka či balzámu.
Jak na to? Pokožku lehce osušte ručníkem – měla by být stále trochu vlhká – poté na celou pokožku naneste dostatečné množství krému, balzámu nebo mléka a vetřete jí rukama, dokud se úplně nevstřebá.

Dobrá rada na závěr

Jedna lahvička telového mléka dokáže s vaší pokožkou opravdu velké věci. Vyberte si proto složení podle toho, jak suchou máte pokožku a poté jí aplikujte každý den po sprchě na ještě vlhkou pokožku, abyste maximalizovali výhody. No není to jednoduché?

Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se