Jak omezit vypadávání vlasů

Jak omezit vypadávání vlasů

Pevné a zdravé vlasy jsou korunou krásy a podstatným prvkem sebevědomí mnoha lidí. Pokud se začne vlas ztenčovat nebo vypadávat, může to být znepokojující. Naštěstí existuje několik věcí, které můžete udělat, abyste zabránili vypadávání vlasů nebo podpořili růst vlasů.

Nejlepší způsob, jak zpomalit nebo zastavit vypadávání vlasů, je řešit základní příčinu. Někdy je vypadávání vlasů dočasné. Může to být způsobeno hormonálními změnami, operačními zákroky nebo velkým stresem. Nedoporučuje se však zanedbávat ani zdravou a vyváženou stravu s dostatečným příjmem živin. Jakmile nepříznivé období přejde a příčiny se odstraní, vlasy obvykle dorostou. V jiných případech je však řešení komplikovanější.

V důsledku přirozeného růstového cyklu je normální ztratit přibližně 100 vlasů denně. Pokud však ztrácíte více, promluvte si se svým lékařem, abyste vyloučili jakékoli vážné zdravotní potíže a prodiskutujte své možnosti.
V případě péče o vlasy můžete vsadit na některé z ověřených tipů, jak omezit vypadávání vlasů či podpořit jejich růst, pevnost a zdraví.

 
Pravidelné mytí
Každodenní mytí vlasů může chránit před vypadáváním vlasů tím, že udržuje pokožku hlavy zdravou a čistou. Základem je použít jemný šampon. Komerční šampony a jejich receptury mohou vlasy vysušit a způsobit jejich lámání, což vede k vypadávání vlasů. Pokud však zvolíte jemný šampon s přírodním složením, o vaši pokožku i vlasy bude postaráno skutečně šetrně, díky čemuž se minimalizuje také riziko jejich poškození a následného nadměrného vypadávání.

Výhody šamponů Soaphoria:
- šetrné přírodní složení
- veganská receptura
- netestováno na zvířatech
- bez syntetických sulfátů, silikonů, parabenů
- s vyživujícími oleji a ochrannými složkami
 


Kokosový olej

Podle přehledu studií z roku 2018 se vědci domnívají, že kokosový olej může pomoci zabránit poškození vlasů v důsledku péče a vystavení ultrafialovému (UV) světlu. Kyselina laurová nacházející se v kokosovém oleji pomáhá vázat proteiny ve vlasech a chrání je před lámáním u kořínků a pramenů. Vmasírování kokosového oleje do pokožky hlavy může podpořit lepší průtok krve a pomoci při opětovném růstu. Úplně postačí, když malé množství kokosového oleje vetřete do pokožky několik hodin před plánovaným mytím vlasů jako ozdravnou kúru. Vlasy následně omyjte jemným šamponem a ošetřete jako obyčejně.

Olivový olej

Olivový olej lze použít k hloubkové úpravě vlasů, chrání je před vysušením a souvisejícím lámáním. Olivový olej je také ústřední složkou středomořské stravy, která může pomoci zpomalit genetické vypadávání vlasů. Zvažte nanesení několika polévkových lžic olivového oleje přímo na vlasy a nechte je působit 30 minut před umytím. Ne nadarmo se olivový olej přezdívá také „zelené zlato“. Kosmetické produkty s vyšším obsahem olivového oleje dokáží krásně podpořit zdraví pokožky, dodají jí vzácné živiny a pomohou ji ochránit před opakovaným vysycháním.
Náš tip: Olivový olej je skvělý pro péči nejen o vlasy, ale také o pokožku těla. Vyzkoušejte naši řadu tělové kosmetiky Olivovník, která je svou šetrnou formulací stvořena pro péči o celé tělo. Navíc jemná a svěží přirozená vůně se hodí jak pro ženy, tak pro muže.

Šetrný styling

Přeskočte pevné copy nebo ocasy, které mohou tahat vlasy u kořínků a potenciálně vést k nadměrnému vypadávání. Místo toho vsaďte na pár triků, pokud jde o styling. Nechte vlasy uschnout na vzduchu, abyste předešli podráždění pokožky hlavy. Pokud můžete, vyhněte se tepelným stylingům, jako jsou kulmy nebo žehličky, které mohou také poškodit nebo zlomit vlasový kmen. Dopřejte vlasům extra výživu díky organickým olejům a pokožku povzbuďte jemným tonikem či hydrolátem.

Chemické ošetřování vlasů

Chemické ošetření, jako je trvalá nebo barva na vlasy, může také poškodit vlasy a kůži hlavy. Pokud jste fanouškem pravidelných vlasových proměn, zeptejte se svého stylisty na alternativy, jako jsou organické barvy na vlasy a jiné, které neobsahují amoniak, peroxid nebo parafenylendiamin (PPD). Také můžete v rámci změny vyzkoušet namísto nové barvy nový střih. Kvalitní střih podpoří zdraví vlasů, zjednoduší jejich úpravu a často dokáže také opticky zahustit a vyplnit účes. Na internetu naleznete nekonečné množství inspirací. Uložte si fotky účesů, které se Vám líbí a nestyďte se je ukázat své kadeřnici!



Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- Hair loss
- Hair loss: Diagnosis and treatment
- 17 Ways to Stimulate Hair Growth for Men

 

 
Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se