PLEŤOVÉ TONIKUM JAKO POVINNÁ SOUČÁST RUTINY

PROČ JE TONIZACE PLETI DŮLEŽITÁ

Tonizace pleti je důležitá, neboť přispívá k udržení zdravé a pevné pleti.

Zlepšuje krevní oběh
Tonizace pleti zahrnuje jemné masáže a tónovací prostředky, které podporují lepší krevní oběh. To napomáhá dodávat živiny a kyslík do buněk pokožky a odstraňovat toxiny. Zlepšený krevní oběh také pomáhá rozjasnit pleť a zanechává ji zářivou a zdravou.

Zúžení pórů
Tonizace pleti může pomoci zúžit póry. Tonika obsahují složky, které pomáhají utáhnout póry a zabraňují jim, aby se ucpávaly nečistotami a nadbytečným olejem. To snižuje riziko vzniku akné a černých teček.


Obnovení pH rovnováhy
Tonika mají často vyvážený pH, který pomáhá obnovit přirozenou rovnováhu pokožky. Po umytí obličeje může být pH pokožky narušeno a tonikum pomáhá znovu nastolit správnou hodnotu. To je důležité pro zachování ochranného kyselého prostředí pleti, které ji chrání před bakteriálními infekcemi a podrážděním.

Zvlhčení a hydratace
Některá tonika mají hydratační vlastnosti a pomáhají pokožce získat a udržet vlhkost. Tonizace pleťovou vodou nebo jinými hydratačními tonikami může přispět k hydrataci sušší pleti a udržovat ji svěží a jemnou.

Příprava pleti pro další péči
Tonizace pleti je také důležitá jako přípravný krok před použitím dalších produktů pro péči o pleť, jako jsou séra a krémy. Tonikum pomáhá vyčistit pokožku, odstranit zbytky nečistot a připravit ji pro lepší vstřebávání dalších produktů.




JAKÉ VÝHODY PLETI PŘINÁŠÍ PLEŤOVÉ TONIKUM

Pleťové tonikum je produkt určený k údržbě a péči o pleť. Existuje několik důvodů, proč byste mohli zvážit použití pleťového tonika v rámci své rutiny péče o pleť:

Vyčištění pleti – Pleťové tonikum pomáhá odstranit nečistoty, přebytečný olej a zbytky make-upu, které mohou zůstat na pokožce i po umytí obličeje. Tím se pleť dostane do čistšího stavu a póry se mohou zužovat.

Zvýšení hydratace - Některá pleťová tonika obsahují hydratační složky, jako jsou kyselina hyaluronová, glycerin nebo aloe vera. Tyto složky mohou pomoci zvýšit hydrataci pokožky a udržovat ji jemnou a hydratovanou.

Zmírnění podráždění - Některá tonika obsahují uklidňující a protizánětlivé složky, které mohou pomoci zmírnit podráždění pokožky a zarudnutí. Tyto složky mohou být prospěšné pro citlivou nebo problematickou pleť.

Příprava pleti pro další péči - Použití pleťového tonika může připravit pokožku k absorpci dalších produktů péče o pleť, jako jsou séra a hydratační krémy. Tonikum pomáhá otevřít póry a zlepšit průnik aktivních složek do hlubších vrstev pokožky.


Zaujalo vás toto téma a toužíte se o něm dozvědět ještě víc?
Pro všechny poznání chtivých Soaphoristů nabízíme také výběr dalších výživných zahraničních zdrojů souvisejících s obsahem článku:
- What Does Face Toner Do? We Asked the Experts
- What is a skin toner?
- Facial Toner: 5 Benefits and Why You Should Use it



Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se