Těchto 8 „dobře míněných rad“ vaší pokožce ve skutečnosti neprospívá

Mýtus č. 1: Použijte pouze „štipku“ produktu
Tento mýtus začal při péči o vlasy a nějak se dostal také do péče o pleť. Můžeme být také svědky, jak výrobci podporují tento mýtus, když ve svých reklamách použijí produkt o množství velikosti hrášku. Pokud máte o množství produktu pochybnosti, klidně použijte o něco více. Koneckonců, každá pokožka a její schopnost absorpce, jakož i celková plocha, je jiná. V realitě je tedy téměř nemožné doporučit přesné množství produktu určené pro jednu aplikaci. Dvě kapky pleťového oleje mohou být příliš pro vyrovnanou či mastnější pleť, ale v případě dehydratované a velmi suché pleti je toto množství téměř zanedbatelné.
Náš tip: Pokud máte po dlouhém a náročném dni pocit, že si vaše pokožka zaslouží podstatně více péče, bez obav jí ji dopřejte. Bez ohledu na to, zda se jedná o šampony, tělová mléka, pleťová séra nebo krémy, jen vy a vlastnosti vaší pokožky určujete to, kolik produktu reálně potřebuje. Nanášejte proto vždy adekvátní množství výrobku a obzvláště nešetřete krémem s SPF. Právě tohoto produktu podle průzkumů totiž používáme až žalostně málo, většina z nás jej totiž aplikuje jen 25-50% z reálně potřebné dávky.



Mýtus č. 2: Bezpodmínečně potřebujete toner
Pleťové tonikum je skvělý produkt, který odstraňuje přebytečnou špínu a mastnotu z pokožky před nanesením hydratačního krému. I když je pravda, že toner může ve vaší kosmetické rutině hrát velkou roli, ne každý jej skutečně potřebuje. Příliš mnoho produktů může totiž například způsobit nahromadění nebo nedostatek absorpce jednotlivých produktů. Je proto ideální zaujmout střízlivý postoj a v některých případech dokonce volit minimalistický přístup k cestě péče o pleť. Pokud vám tonikum vadí, jednoduše ho vynechejte. Namísto toho můžete použít výživný hydrolát. Ten poskytne skvělý základ pro hydratační krém, dodá hydrataci a podpoří zdravý vzhled pleti.
Náš tip: Pokud používáte tonikum, můžete si porovnat jeho složení se složeními ostatních výrobků ve vaší rutině. Je možné, že zjistíte, že se jednotlivé aktivní látky ve výrobcích opakují, a tudíž vám tonikum skutečně nebude chybět. Je však možné i to, že se v jeho používání utvrdíte, jelikož jeho aktivní látky mohou právě ideálně doplňovat vlastnosti krémů či sér.

Mýtus č. 3: Odličovací ubrousky jsou nejlepší způsob, jak odstranit make-up
Pokud jste náchylní k hyperpigmentaci či podráždění, odličovací ubrousky mohou skutečně způsobit tření a pomalu narušovat svrchní vrstvu pokožky, pokud je používáte denně. Navíc mnoho make-upových ubrousků obsahuje alkohol, který může citlivé pokožce způsobit štípání a zbytečně ji dráždit a vysušovat. V neposlední řadě jsou odličovací ubrousky často vyráběny z nerecyklovatelných materiálů, nebo dokonce obsahují mikroplasty, které neprospívají ani životnímu prostředí.
Náš tip: Odličovací ubrousky můžete nahradit bavlněnými odličovacími tamponky, které můžete prát a používat donekonečna. K pokožce jsou podstatně jemnější a zároveň šetří i přírodu.

Mýtus č. 4: Cena je dobrým ukazatelem toho, jak dobře produkt funguje
Obzvlášť, pokud trpíte pleťovými problémy, může se stát, že se váš účet za kosmetické produkty vyšplhá pořádně vysoko. Někdy se však jednoduchý produkt, který je cenově dostupnější a obsahuje méně složek, vyplatí víc. Například, mnozí Soaphoristé nedají dopustit na jednodruhové organické oleje, květinové vody či rostlinná másla. Nejen, že díky jejich skvělým všestranným účinkům ušetří na kupce dalších výrobků, ale zároveň tak mají jistotu, že citlivé pleti poskytují skutečně extra jemnou a čistě přírodní péči.
Náš tip: Pokud se vám nechce utrácet za kosmetické produkty astronomické částky a toužíte po skutečně funkční rutině na míru, obraťte se na nás a my vám nesmírně rádi poradíme s výběrem těch správných produktů, které nezruinují vaši peněženku 😊

Mýtus č. 5: Nikdy se nedotýkejte obličeje rukama
Pleťové mýty posloucháme z každé strany. Možná jste už slyšeli: „Nedotýkejte se svého obličeje, abyste předešli akné“, ale samotný dotek rukou není jediná věc, kterou nám „dobré rady“ zakazují. Různí odborníci varují také před telefonováním s přiloženým telefonem na líci. Naše telefony totiž nesou více bakterií, než bychom si uměli představit. Ve skutečnosti se však vůbec nic nestane, pokud se své pleti dotknete čistýma rukama, nebo pokud si při telefonování občas přidržíte mobil lícem na rameni, abyste si uvolnili ruce. Všechno, na co je třeba dávat pozor, je totiž hygiena!
Náš tip: Při mytí rukou se soustřeďte na to, abyste odstranili nečistoty i zpod nehtů a displej svého mobilního telefonu udržujte také pravidelně hygienicky čistý. Jednoduše a rychle zabezpečíte hygienickou čistotu i pomocí našeho mýdélka či hygienického spreje na všechny povrchy.

Mýtus č. 6: Důsledná rutina je klíčem k prevenci propuknutí problémů
Důsledná rutina péče o pleť vás, ačkoli to možná nechcete slyšet, nezachrání před vyrážkami. Jejich propuknutí může být výsledkem čehokoli, od vnitřního zdraví trávicího systému až po stres. Ve skutečnosti vám nepružná a dokola se opakující rutina může z dlouhodobého hlediska ublížit – počasí se může změnit, můžete se setkat s neočekávaným stresem, nebo vaše pokožka může jednoduše přestat reagovat na váš oblíbený krém. Když se to stane, vaše rutina potřebuje úpravu. Můžete samozřejmě zachovat neměnný základ, například v podobě čistících produktů. Je však vhodné během roku obměňovat jak hydratační krémy, tak i pečující séra a pleťové masky.
Náš tip: Nebojte se trošku odvázat a vyzkoušejte nové produkty nebo formulace. V naší nabídce naleznete široký sortiment pleťové péče, přičemž jednotlivé produkty si můžete vyfiltrovat přesně podle svých aktuálních potřeb!






Mýtus č. 7: Virální produkty, které doporučují všichni influenceři, musí být zaručeně těmi nejlepšími
Vaše pokožka je jedinečná. Její potřeby jsou jedinečné. Proč byste pak měli sáhnout po „tuctovém“ produktu? Cílem influencer marketingu je zaujmout vaši pozornost a přimět vás koupit si výrobek. Mnozí výrobci platí nemalé částky za zveřejnění fotografií populárních osob, které „naoko“ používají právě jejich výrobek. Žádný výrobek však nemá schopnost sednout naprosto každému a bohužel, ani dělat s vaší pletí zázraky. Klíčem k dokonalé pleti je přece vytrvalost!
Náš tip: Ne každá reklama je špatná, to je samozřejmé, pokud však vidíte při příspěvku influencera „sponzorované“, měli byste zpozornět. Naše rada tedy zní, důvěřujte, ale prověřujte. Předtím, než nakoupíte produkt na základě doporučení influencerů, vyhledejte si o výrobku více informací. Soustřeďte se na složení, to nikdy nelže :) Velkou pomocí mohou být i recenze reálných uživatelů.

Mýtus č. 8: Nepotřebujete názor žádného odborníka ani dermatologa
Jednou z největších chyb, kterými můžete své pleti opravdu velmi, velmi uškodit, je samotestování a příliš časté střídání různých produktů. Tato cesta je samozřejmě možná, nicméně, přiznejme si to, zároveň je i dost drahá a výsledky se skutečně nemusí dostavit. Obzvlášť, pokud máte problémy s pletí, vsaďte na ověřené produkty. Vzdělávejte se a nechte si odborně poradit. Mnoho žen se potýká s kožními problémy iz důvodu nesprávně samourčeného typu či stavu pleti.
Náš tip: Neobávejte se návštěvy odborníka, pokud si se svojí pletí nevíte rady. Ušetřete spoustu času, peněz a zklamání. Pokud váš stav není až tak vážný, investujte své volné chvíle do studia, na internetu už dnes najdete všechno. Ať už vás zajímá to, jak kombinovat či nekombinovat kosmetické složky, jak si vyskládat pleťovou rutinu, což kromě kosmetiky může vaší pleti pomoci nebo jiná témata, nesmírné množství cenných informací naleznete také na soaphoristickém blogu. A to zcela zdarma!












Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- 10 Bad Skin Habits To Avoid
- Leave bad skin care habits behind you and have a great skin care routine
- Bad Skincare Habits to Break Today









Podobné produkty
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se