5+ tipů na ekologické prací gely a prášky, které zajistí voňavé prádlo

Stále více lidí dává přednosti přírodním pracím práškům a gelům před běžnými konvenčními pracími prostředky. Ekologické prací prášky a gely představují skvělou alternativu k běžným produktům, které jsou plné chemikálií a znečišťují životní prostředí. Víte, jaké je složení přírodních pracích prášků a gelů a proč je vyměnit za ty běžné? V článku najdete tipy na kvalitní přírodní produkty, které skvěle perou a nádherně voní.

Proč používat ekologické prací prostředky

Ekologické prací prášky a gely jsou vyráběny z biologicky rozložitelných surovin a neobsahují žádné škodlivé chemikálie, které by mohly negativně ovlivňovat vodu a půdu. Nedráždí pokožku a nezpůsobují alergickou reakci. 


Jsou šetrné k planetě a také jsou bezpečné pro celou rodinu. Gely a prášky na praní značky Cleano neobsahují žádné umělé parfémy a barviva, nenajdete v nich dráždivé konzervační látky, a tak tyto gely a prášky mohou používat i jedinci s velmi citlivou pokožkou. Jaký gel vybrat pro miminko nebo pro lidi s atopickým ekzémem? Rozhodně ten, který je vhodný pro tu nejcitlivější pokožku.

Velkou výhodou přírodních pracích gelů je, vyjma bezpečného složení, také vysoká efektivita při praní. Gely mají unikátní složení, obsahují ty nejlepší přírodní látky, díky kterým bude vaše oblečení dokonale čisté a bez zbytečných zašedlých skvrn. Jde to i bez agresivních chemikálií.

• Jsou vhodné pro osoby s citlivou pokožkou.
• Jsou šetrné k přírodě.
• Jsou plně rozložitelné a odbouratelné.
• Neobsahují škodlivé látky (například methylisothiazolinone, bronopol a další konzervanty, které najdete v běžných pracích gelech).
• Jsou vhodné pro septiky a domácí čističky odpadních vod.
• Hezky voní a dobře perou.
 


Jak vybrat ekologický prací prostředek?

Vyberte si to nejlepší. Jestli s ekologickými prostředky teprve začínáte, vždy si řádně přečtěte složení. Můžete se podívat, zda má daný prací prostředek certifikát, který potvrzuje jeho bezpečnost a ekologické složení. Ale nejlepší je vždy zkušenost. Prací gely a prášky Cleano mají prestižní certifikát Leaping bunny. Certifikát Leaping bunny dokládá, že produkty za žádných okolností nebyly testovány na zvířatech.
Při výběru pracího prášku nebo gelu se nejprve zaměřte na to, na jaké prádlo prací prostředek potřebujete – na barevné, bílé, funkční, jemné, na vlnu nebo na plenky či na hedvábí. Některé prací gely jsou velmi univerzální a fungují již od 30 °C až do 90 °C. Vybrat správný prací gel není nic těžkého. Pokud vám připadá, že prádlo příliš nevoní, můžete k pracímu cyklu přidat prací parfém. Nebo můžete vyzkoušet jedinečné prací gely značky YAYA Original, které překrásně voní.

Složení ekologických pracích gelů

Nyní se blíže podíváme na složení pracích gelů. Zjistěte, co jednotlivé složky znamenají a jakou mají ve složení úlohu.
• Aniontové tenzidy (deriváty kokosového oleje): Jde o hlavní čisticí složku v pracím gelu. Jsou vyrobeny z kokosového oleje a jsou biologicky rozložitelné. V pracím gelu značky Cleano jsou deriváty kokosového oleje certifikovány RSPO certifikátem. Tato certifikace zaručuje, že kokosový olej byl pěstován udržitelným způsobem.
• Mýdlo (rostlinné bez palmového oleje): Mýdlo je další čisticí složkou, která je šetrná k životnímu prostředí. Je vyrobeno z rostlinných olejů, neobsahuje palmový olej.
• Neiontové tenzidy (cukrové tenzidy): Jemné čisticí složky jsou vhodné pro citlivou pokožku. Jsou vyrobeny z cukrů a jsou biologicky rozložitelné.
• Saponin z mýdlových ořechů: Přírodní prací prostředek má pěnivé a čisticí vlastnosti. Je šetrný k životnímu prostředí a vhodný pro citlivou pokožku. Prací gely s mýdlovými ořechy patří k nejoblíbenějším a k nejprodávanějším.
• Enzymy: Pomáhají odstraňovat problematické skvrny, mezi které patří skvrny od trávy, krve nebo potu. Jsou biologicky rozložitelné a šetrné k životnímu prostředí.
• Přírodní aroma z éterických olejů: Dodává prádlu příjemnou vůni. Éterické oleje jsou přírodní látky, které krásně voní a navíc mohou mít antibakteriální nebo uklidňující účinky. Záleží na tom, jaký typ éterického oleje prací gel obsahuje.
• Kyselina citrónová: Pomáhá regulovat pH prádla a změkčuje vodu. Je to přírodní látka, která je šetrná k životnímu prostředí.
• Konzervační látka (Potassium Sorbate): Pomáhá zabránit růstu bakterií a plísní, které by se mohly v přírodních pracích gelech objevit. Potassium Sorbate je šetrná konzervační látka, která je schválena pro použití v ekologických produktech.
 


5 tipů na ekologické prací gely

Pasák prádla YAYA Original: Krásně voňavý prací gel YAYA Original je ideální pro zero waste domácnosti. Prací gel se prodává v pětilitrovém ekologickém balení a jeho složení je samozřejmě ekologické, na rostlinné bázi. Gel je vysoce koncentrovaný, dokonale vyčistí všechny typy prádla a odstraní i odolné skvrny. Jeho unikátní složení chrání barvy, obnovuje pružnost tkanin a prodlužuje jejich životnost. Přírodní prací gel je plně rozložitelný a šetrný k vodním organismům.

• Vůně: Čajové listy, bergamot, pepř, levandule, jasmín, pačule, vanilka, cedrové a santalové dřevo, tonka
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 5% - 15% aniontové tenzidy (deriváty kokosového oleje – RSPO certifikováno), 5% -10% mýdlo (rostlinný, bez palmového oleje), 5% -10% neiontové tenzidy (cukrové tenzidy), enzymy, přírodní aroma z éterických olejů, kyselina citrónová, konzervační látka (Potassium Sorbate)


Čisté svědomí YAYA Original: Přírodní prací gel s naprosto jedinečnou květinovou vůní ocení domácnosti, které preferují zero waste životní styl. Prací gel zakoupíte v pětilitrovém balení. Jeho složení je přírodní, založené na rostlinné bázi. Gel je kvalitní, hustý a dokonale vypere i pořádně špinavé prádlo. Chrání barvy, obnovuje pružnost tkanin a prodlužuje jejich životnost.
• Vůně: pomeranč, pivoňka, lotosový květ, magnolie, lilie, frézie, konvalinka, kejklířka tečkovaná
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 5% - 15% aniontové tenzidy (deriváty kokosového oleje – RSPO certifikováno), 5% -10% mýdlo (rostlinný, bez palmového oleje), 5% -10% neiontové tenzidy (cukrové tenzidy), enzymy, přírodní aroma z éterických olejů, kyselina citrónová, konzervační látka (Potassium Sorbate)

Prací gel s mýdlovými ořechy Cleano: Koncentrovaný ekologický prací gel s mýdlovými ořechy příjemně voní po mýdle, chrání barvy i tkaniny. Díky veganskému složení bez syntetických detergentů či umělé vůně je šetrný k pokožce a snižuje riziko alergických reakcí. Má koncentrované složení, je biologicky rozložitelný a vhodný také pro septiky. Můžete jej používat na praní v pračce i pro praní v ruce.
• Vůně: Voní jako mýdlo.
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: méně než 5% aniontové tenzidy (deriváty kokosového oleje - RSPO certifikovaný), méně než 5% neiontové tenzidy (cukerné tenzidy), saponin z mýdlových ořechů, přírodní aroma, kyselina citrónová, konzervační látka (Potassium Sorbate)

Prací gel s mýdlovým práškem Cleano: Prací gel s krásnou vůní mýdla je ideální pro praní prádla s odolnými skvrnami. Můžete jej použít na všechny druhy a barvy textilu. Má veganské složení, neobsahuje syntetické látky a nenajdete v něm umělé vůně. Je šetrný k pokožce a snižuje riziko alergických reakcí. Tento gel je vhodný také pro septiky, je biologicky rozložitelný.
• Vůně: Voní jako mýdlo.
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 5% - 15% aniontové tenzidy (deriváty kokosového oleje - RSPO certifikovaný), 5% -15% neiontové tenzidy (cukerné tenzidy), mýdlo, přírodní aroma, kyselina citrónová, konzervační látka (Potassium Sorbate)

Prací gel pro zářivě bílé prádlo Cleano: Koncentrovaný ekologický prací gel můžete používat na bílé prádlo. Pomáhá obnovit jeho zářivou bělost. Má veganské složení, obsahuje rostlinné a minerální látky, nenajdete v něm umělé vůně a alergeny. Je šetrný k pokožce a snižuje riziko alergických reakcí. Také tento prací gel je vhodný pro septiky a je dobře biologicky rozložitelný. Můžete jej využít na praní v ruce i v pračce. Funguje od teploty 30 °C až do teploty 90 °C.
• Vůně: Voní jako mýdlo.
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 5% - 15% aniontové tenzidy (deriváty kokosového oleje - RSPO certifikovaný), méně než 5% neiontové tenzidy (cukerné tenzidy), mýdlo, přírodní aroma, kyselina citrónová, konzervační látka (Potassium Sorbate)

Složení ekologických pracích prášků

Víte, co obsahují ekologické prací prášky? Pojďme se blíže podívat na jejich složení a také na to, jakou má každá složka funkci.
• Zeolit: Zeolit je změkčovadlo vody, které pomáhá jednotlivým látkám lépe fungovat a zároveň snižuje spotřebu energie. Má také schopnost absorbovat nečistoty a pachy. Zeolit je považován za bezpečnou látku pro lidské zdraví i životní prostředí. Je netoxický a biologicky rozložitelný.
• Aniontové povrchově aktivní látky (derivované z kokosového oleje): Aniontové povrchově aktivní látky jsou hlavními čisticími složkami v prášku. Pomáhají uvolňovat a odstraňovat nečistoty z textilu. Prací prášky značky Cleano obsahují aniontové povrchově aktivní látky derivované z kokosového oleje s RSPO certifikátem. Tyto látky jsou šetrnější k životnímu prostředí než běžné aniontové povrchově aktivní látky. Jsou také méně dráždivé pro pokožku.
• Mýdlo: Mýdlo je další čisticí složka, která pomáhá odstraňovat nečistoty a mastnotu z textilu.
• Neiontové povrchově aktivní látky: Neiontové povrchově aktivní látky pomáhají změkčit vodu a zlepšují rozpustnost prášku. Pomáhají odstranit nečistoty z textilu.
• Soda bikarbona: Pomáhá změkčit vodu, neutralizovat pachy a odstraňovat skvrny.
• Kyselina citrónová: Pomáhá regulovat pH prášku a zabraňuje usazování vodního kamene. Má antibakteriální a dezinfekční vlastnosti.

Výše uvedené složky jsou obsaženy v ekologických pracích prášcích značky Cleano, které jsou šetrné k životnímu prostředí a zároveň účinně vyperou prádlo. Tyto prací prášky jsou vhodné pro osoby s citlivou pokožkou.

3 tipy na ekologické prací prášky

Prášek na praní pro zářivě čisté prádlo Cleano: Ekologický prací prášek určený pro bílé prádlo je vhodný pro praní čistě bílých i zašedlých textilií. Jeho veganské složení s rostlinnými a minerálními látkami je šetrné k pokožce a snižuje riziko alergických reakcí. Prášek čistí, zjemňuje a změkčuje tkaniny, zároveň pomáhá obnovit jejich pružnost a tím prodlužuje jejich životnost. Díky svému unikátnímu složení s nejvyšší biologickou rozložitelností a nízkou toxicitou pro vodní organismy je ideální i pro septiky. Můžete jej použít pro ruční praní i pro praní v pračce.
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 15 - 30% zeolit, 5 - 15% aniontové povrchově aktivní látky (derivované z kokosového oleje s RSPO certifikátem), <5% mýdlo, <5% neiontové povrchově aktivní látky, soda bikarbona, kyselina citrónová

Ekologický prací prášek pro barevné prádlo Cleano: Ekologický prací prášek je speciálně navržený pro barevné prádlo. Má veganské složení, obsahuje rostlinné a minerální látky. Ve složení nenajdete syntetickou parfemace ani látky, které by podráždily pokožku. Prací prášek je šetrný k pokožce a minimalizuje riziko alergií. Prášek dokáže změkčit tkaniny, čímž prodlužuje jejich životnost. Je biologicky rozložitelný, má nízkou toxicitu pro vodní organismy je vhodný i pro septiky.
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 15 - 30% zeolit, 5 - 15% aniontové povrchově aktivní látky (derivované z kokosového oleje s RSPO certifikátem), <5% mýdlo, <5% neiontové povrchově aktivní látky, soda bikarbona, kyselina citrónová, přírodní aroma (směs éterických olejů), enzymy

Prášek na praní pro citlivé jedince Cleano: Ekologický prací prášek pro citlivé jedince lze použít na bílé i barevné prádlo. Speciálně navržené přírodní složení ocení osoby s extrémně citlivou pokožkou. Tento prášek účinně čistí a zároveň zjemňuje a změkčuje tkaniny, pomáhá obnovit jejich pružnost a prodlužuje jejich životnost. Prací prášek je vhodný pro septiky, je plně biologicky rozložitelný.
• Teplota: Lze používat od 30 °C do 90 °C.
• Složení: 15 - 30% zeolit, 5 - 15% aniontové povrchově aktivní látky (derivované z kokosového oleje s RSPO certifikátem), <5% mýdlo, <5% neiontové povrchově aktivní látky, soda bikarbona, kyselina citrónová



Kde koupit kvalitní přírodní prací prášky a gely?

Kvalitní a bezpečné prací prášky a gely koupíte na Soaphoria.cz. V e-shopu pořídíte prací gely, které nádherně voní a skvěle perou. Vyberete si prací prášky, které jsou plně biologicky rozložitelné a vhodné pro septiky. Podívejte se na bezpečnou přírodní eko drogerii a vyberte si pro vás ten nejlepší prací prostředek.

 

 
Zavřít
Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Navigace

Nastavení

Více detailů
Nebyly nalezeny žádné produkty.

Vytvořte si účet pokud si chcete uložit oblíbené položky.

Přihlásit se

Vytvořte si účet, pokud si chcete používat seznamy přání.

Přihlásit se